Γ. Σ της ΕΠΣΚ: Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου η πρώτη σέντρα στα πρωταθλήματα

 Γ. Σ της ΕΠΣΚ: Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου η πρώτη σέντρα στα πρωταθλήματα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΣΚ στις εγκαταστάσεις του Ενωσιακού Αθλητικού Κέντρου στα Αμισιανά.

Αρχικά τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος κάνοντας τον απολογισμό της περιόδου 2018-2019. Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι των σωματείων και η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της διαιτησίας, τον αριθμό των νεαρών παικτών που θα παίζουν υποχρεωτικά στις ομάδες της Α` και Β` κατηγορίας ενώ ακούστηκαν και τα αιτήματα του Αετού Οφρυνίου όσον αφορά το πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής κατηγορίας. Επίσης μίλησε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Καβάλας κ. Νίκος Καραμπετάκης.  Ψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός της χρονιάς και στη συνέχεια έγινε γνωστός ο σχεδιασμός για τη σεζόν 2019-2020.

Συγκεκριμένα τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ θα ξεκινήσουν στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Πριν θα προηγηθεί ο τελικός του Σούπερ Καπ ανάμεσα στον Αετό Οφρυνίου και της Δόξας Θεολόγου αλλά και αγώνες Κυπέλλου.

Η Α` κατηγορία θα διεξαχθεί σ` έναν όμιλο  με 14 ομάδες.

Η Β` κατηγορία θα διεξαχθεί  σε δυο ομίλους των 10 ομάδων.

Επιστρέφει η Γ` Κατηγορία σε δυο ομίλους ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Από την Α` κατηγορία θα υποβιβάζονται 3 ομάδες. Ο αριθμός θα αυξηθεί αν υπάρχει υποβιβασμός ομάδας από τη Γ` Εθνική στην Α` κατηγορία της ΕΠΣΚ. Η πρωταθλήτρια ομάδα της Α` κατηγορίας θα ανεβαίνει στη Γ` Εθνική(χωρίς μπαράζ με βάση αυτών που ισχύουν τώρα).

Από τη  Β` κατηγορία θα ανεβαίνουν στην Α` κατηγορία οι πρωταθλητές των δυο ομίλων  ενώ θα υπάρχον πλέι οφ ανόδου και πλέι άουτ παραμονής.

Η Γ` κατηγορία θα έχει την πρώτη και δεύτερη φάση(Αυτό γίνεται για να παίζουν οι ομάδες περισσότερα παιχνίδια και να μην ολοκληρώνεται νωρίς το πρωτάθλημα).

Το Κύπελλο Κατηγοριών ενσωματώνεται μετά από κάποια στιγμή στο Κύπελλο της ΕΠΣΚ, αφού βέβαια αναδειχθούν οι πέντε  κυπελλούχοι στις κατηγορίες.  Οι ομάδες της Γ` Εθνικής του νομού μας δε θα συμμετέχουν στην Α` φάση.   Οσον αφορά τον αριθμό των μικρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών, στην Α` κατηγορία είναι υποχρεωτική  η συμμετοχή τριών που θα είναι γεννημένοι το 1999 και φυσικά πιο κάτω.  Στη Β` κατηγορία είναι η υποχρεωτική η συμμετοχή δυο ποδοσφαιριστών που θα είναι γεννημένοι το 1999 και πιο κάτω.  Η γενική συνέλευση ξεκίνησε περίπου στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι.  Έδωσαν το «παρόν» τους σχεδόν όλα τα σωματεία του νομού.

 

 

Διαβάστε επίσης