• 20 Απριλίου 2024,

«Γέφυρες» Λαζαρίδη σε παράγοντες της ΝΔ Καβάλας

 «Γέφυρες» Λαζαρίδη σε παράγοντες της ΝΔ Καβάλας

Γέφυρες σε παράγοντες της τοπικής ΝΔ προκειμένου να αποκαταστήσει σχέσεις, ρίχνει ο Μακάριος Λαζαρίδης. Θορυβημένος από τις αντιδράσεις στην εκδήλωση που ο ίδιος διοργάνωσε τον περασμένη Δευτέρα, από τις σημαντικές απουσίες που σημειώθηκαν σε αυτήν, σπεύδει να συνομιλήσει με όσους εκτιμά ότι είναι «απέναντι» του. Φημολογείται συνάντηση του και με τον Μπάμπη Δράκο και με τον Λάζαρο Τσαταλμπασίδη. Είναι άγνωστο τι συζητήθηκε και πόση ανταπόκριση έδειξαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και ο υποψήφιος βουλευτής των προηγούμενων εκλογών. Ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν, αν υπάρξουν, δεν αποκλείεται ο κ. Λαζαρίδης να απευθυνθεί και σε άλλους. Υποψήφιοι φέρονται ο Γιάννης Πασχαλίδης και ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Το σκεπτικό του κ. Λαζαρίδη είναι ολοφάνερο. Στηριζόμενος στις καλές σχέσεις που είχε με όλους στο παρελθόν, ειδικά με όσους στήριξαν Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόεδρο του κόμματος, επιθυμεί να κλείσει τα μέτωπα που οι χειρισμοί του δημιούργησαν. Επιχειρεί μια επίθεση φιλίας μόνο εκεί που πιστεύει ότι θα υπάρξει ανταπόκριση. Η αποστολή του ωστόσο δεν είναι εύκολη αφού όσοι είναι στην άλλη πλευρά δύσκολα φαίνεται να αποδεχθούν την πρακτική της προεκλογικής του εκστρατείας. Εκτός αν δεχθεί να την αλλάξει, πράγμα απίθανο.

Από την εκδήλωση της περασμένης Δευτέρας με ομιλητές τους δύο τομεάρχες της ΝΔ ξεχώρισαν με την απουσία τους οι εκπρόσωποι της ΝΟΔΕ και οι πολιτευτές της ΝΔ στο Νομό. Ούτε λίγοι, ούτε ασήμαντοι. Όποιος δει το ακροατήριο της εκδήλωσης πιο προσεκτικά θα καταλάβει ότι από την εκδήλωση απουσίαζαν πολλοί. Πολλοί περισσότεροι από αυτούς που έγιναν αρχικά γνωστοί. Κατά συνέπεια η δουλειά που έχει να κάνει ο κ. Λαζαρίδης είναι περισσότερη και κατά γενική ομολογία και πιο δύσκολη. Τόσο καιρό ο κ. Λαζαρίδης κινείται σε όλον τον Νομό, δείχνει να συνάπτει στενές σχέσεις με πολλούς και διάφορους «γαλάζιους» παράγοντες (ειδικά της τοπικής αυτοδιοίκησης) αλλά αρκετοί από τους νέους … φίλους του δεν εμφανίστηκαν στην εκδήλωση της Δευτέρας αν και είχαν ενημερωθεί- προσκληθεί.

Εν τω μεταξύ το κλίμα κατά του Μακάριου Λαζαρίδη δείχνει να φουντώνει στη ΝΔ Καβάλας όπως επίσης να οργανώνεται. Φήμες κάνουν λόγο για πρωτοβουλία σύνταξης επιστολής, την οποία θα κληθούν να υπογράψουν διάφορα στελέχη σε όλο το Νομό. Αυτή θα περιγράφει τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών και εβδομάδων, θα έχει αποδέκτη την κεντρική διοίκηση του κόμματος. Ας μη ξεχνάμε προηγούμενη πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συζήτησε και την προεκλογική εκστρατεία Λαζαρίδη στο Νομό. Ο βουλευτής της ΝΔ Καβάλας ωστόσο έχει μάλλον ικανοποιητικές σχέσεις με τον κ. Λαζαρίδη παρά το ότι διακριτικά παραδέχθηκε ότι ο κ. Λαζαρίδης δεν ενημέρωσε ως είχε υποχρέωση τη ΝΟΔΕ για την εκδήλωση της προηγούμενης εβδομάδας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης