• 6 Μαΐου 2024,

Γεμάτα ΚΑΠΗ για την κοπή της βασιλόπιτας

 Γεμάτα ΚΑΠΗ για την κοπή της βασιλόπιτας

Συνεχίστηκαν χθες το πρωί  οι εκδηλώσεις στα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας, για τις βασιλόπιτες του νέου έτους. Παρά τον αρχικό προγραμματισμό σύμφωνα με τον οποίο θα παρίστατο σε αυτές τις εκδηλώσεις και η κα Δήμαρχος, φαίνεται ότι φέτος οι βασιλόπιτες θα κοπούν δίχως την παρουσία της. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα, τελειώνουν τη Δευτέρα.

Χθες και σήμερα η Δήμαρχος απουσιάζει στην Αθήνα και δε μπορεί να βρίσκεται στα ΚΑΠΗ. Την αντικαθιστά η επικεφαλής της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ευαγ. Δρακονάκη. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε η αντιδήμαρχος Κ. Χιώτη Πρασσά, αλλά και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Ανθή Σπηλιοπούλου.

Το πρόγραμμα άρχισε χθες το πρωί με το ΚΑΠΗ στην οδό Αγίου Αθανασίου. Το τυχερό νόμισμα στη βασιλόπιτα που κόπηκε, βρέθηκε στο κομμάτι του νομικού προσώπου. Στη συνέχεια η κα Δρακονάκη και η κα Σπηλιοπούλου, μετακινήθηκαν στο ΚΑΠΗ επί της οδού Κ. Τσολάκη. Και στις δύο περιπτώσεις τα ΚΑΠΗ ήταν γεμάτα από κόσμο. Σ΄ αυτό του Αγίου Αθανασίου η πλειοψηφία ήταν οι άντρες, ενώ στο ΚΑΠΗ επί της οδού Κ. Τσολάκη οι γυναίκες.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η σύντομη ομιλία του Ιερέα, προερχόμενου από την εκκλησία του Αποστόλου Παύλου. Ο πατέρας Βασίλης Κατσικαλάκης, ευλόγησε τη βασιλόπιτα στο  ΚΑΠΗ επί της οδού Κ. Τσολάκη, στήριξε τους ηλικιωμένους που τον παρακολούθησαν, σε σχέση με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Βγάζοντας και μία αισιοδοξία, από τον περιεκτικό λόγο, παρατήρησε ότι για τους Έλληνες είναι συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

Στις δηλώσεις στους δημοσιογράφους η Ανθή Σπηλιοπούλου συνεχάρει το Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το ενδιαφέρον και για τα ΚΑΠΗ, ιδιαίτερα συνεχάρει την Πρόεδρο Ευαγγελία Δρακονάκη. «Όλα πηγαίνουν καλά στα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας», είπε η κα Σπηλιοπούλου, κάτι με το οποίο φυσικά και συμφώνησε η Ευαγ. Δρακονάκη.

 

Διαβάστε επίσης