• 13 Μαΐου 2024,

Γενική ανησυχία αφού τα επεισόδια περί της ΒΦΛ πληθαίνουν- σοβαρεύουν

 Γενική ανησυχία αφού τα επεισόδια περί της ΒΦΛ πληθαίνουν- σοβαρεύουν

Με μια μόνο λέξη ,χθες βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα είπε πολλά. «Φοβάμαι» δήλωσε στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Ο φόβος αυτός- που δεν είναι μόνο δικός της- αφορά τα καθημερινά πλέον επεισόδια σχετικά με τη ΒΦΛ. Τα οποία είναι κάθε μέρα και περισσότερα και σοβαρότερα. Χθες το πρωί και το μεσημέρι υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες σε αυτούς που μέσω της δυτικής πύλης μπήκαν στο εργοστάσιο για να δουλέψουν. Τους προστάτευαν τα ΜΑΤ. Χθες το πρωί σημειώθηκε επεισόδιο σε παραλιακή καφετέρια. Όσοι εργάζονται στη ΒΦΛ καταγγέλλουν απεργό ότι χτύπησε συνάδελφο τους με ποτήρι στο κεφάλι! Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου όπως λέγεται έσπευσε και ο Ν. Μπεχράκης. Ο τελευταίος κατήγγειλε ότι άλλοι απεργοί έστησαν καρτέρι και περίμεναν έξω από το σπίτι του διευθυντή παραγωγής της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ για να τον αποδοκιμάσουν.

Με λίγα λόγια πρόκειται για έναν κανονικό πόλεμο. Σημειώνουμε και συμπληρώνουμε ότι στα πρωινά χθεσινά επεισόδια συνελήφθη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θεοχάρης που λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Μεσολάβησε και διαμαρτυρία εργαζομένων έξω από το κτίριο της Α.Δ. Καβάλας. Οι απεργοί συνεχίζουν να καταγγέλλουν μπράβους κτλ κι έτσι η υπόθεση της ΒΦΛ οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Η ανησυχία είναι μεγάλη και γενική. Η Δήμαρχος είπε χθες βράδυ στο συμβούλιο ότι κάτι καινούργιο μπορεί να προκύψει στη σύσκεψη που οργανώνει αύριο το πρωί στο Δημαρχείο. Ο Γιώργος Γραμμένος πετά το μπαλάκι στην Κυβέρνηση και στους κυβερνητικούς βουλευτές. Οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές που θα είναι παρόντες στην αυριανή σύσκεψη, κρατούν στάση επίμονης σιωπής. Ξαφνικά σταμάτησαν τις δηλώσεις για τη ΒΦΛ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τόσο οι ίδιοι όσο και η κυβέρνηση δεν ασχολούνται με το πρόβλημα.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χθες βράδυ όσοι εργάζονται και δεν απεργούν δήλωσαν δια του κ. Πασχαλίδη ότι δεν θα παραστούν στην αυριανή σύσκεψη στο Δημαρχείο επειδή ο συνάδελφος τους δέχθηκε επίθεση στην παραλιακή καφετέρια. Ο κ. Χρήστος Ποτόλιας ζήτησε το πρόβλημα της ΒΦΛ να συζητηθεί πάλι στο συμβούλιο ώστε να παρθεί νέα απόφαση που θα υπολογίζει τις πρόσφατες εξελίξεις.

Ωστόσο άλλη ήταν η είδηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Εργαζόμενοι της ΒΦΛ, κάτοικοι του Περιγιαλίου και εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας πολιτών υπέρ της μετεγκατάστασης ήταν έξω από το κτίριο. Όλοι μαζί ήταν περίπου 100. Δεν τους επιτράπηκε να μπουν. Έμπαινε αντιπροσωπεία της κάθε ομάδας όταν υπήρχε λόγος. Η ισχυρή αστυνομική δύναμη συνεννοήθηκε για αυτόν τον λόγο με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι αστυνομικοί ήταν (μέσα κι έξω από το κτίριο) πάρα πολλοί καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι θα υπάρξει αντισυγκέντρωση των απεργών της ΒΦΛ.

Τόσο για το θέμα της ΒΦΛ όσο και για αυτό των προσφύγων το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έλαβε χθες καμιά απόφαση.

 

Διαβάστε επίσης