Για κάποιους ο μήνας έχει 9 !!!

 Για κάποιους ο μήνας έχει 9 !!!

Σεισμός αρκετά μεγάλος σε ισχύ αναστάτωσε το βράδυ του Σαββάτου την ΄Ηπειρο που ξημέρωσε στο πόδι αφού αρκετοί και ισχυροί ήταν και οι μετασεισμοί.

Μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακή τα Γιάννινα κουνιούταν.

Είναι χαρακτηριστικό οτι πριν απο το πρώτο και μεγαλύτερο σε ισχύ σεισμό (5,2) ρίχτερ προηγήθηκε βουή.

Ο σεισμός είναι ένα πολύ τρομακτικό και κρύο φαινόμενο που μας θυμίζει πόσο ανυπεράσπιστοι είμαστε απέναντι στα φυσικά φαινόμενα όπως αυτό της δόνησης.

Μακάρι να εκτονωθεί η κατάσταση τα επόμενα 24ωρα και οι κάτοικοι εκεί της περιοχής να επιστρέψουν στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Φαντάζεστε εκτός απο την εφορία τον ΕΝΦΙΑ  τα χαράτσια να έχεις να αντιμετωπίσεις και τον εγκέλαδο ;

Πάντως καιρικά το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε ήταν πάρα πολύ καλό με καλές θερμοκρασίες.

Ιδιαίτερα η Κυριακή θύμιζε περισσότερο άνοιξη παρά Φθινόπωρο.

Απο σήμερα Δευτέρα θέλω να θυμίσω οτι ξεκινάει η διανομή πετρελαίου με την τιμή ανά λίτρο να είναι ελάχιστα κάτω απο το 1 ευρώ ζορίζοντας ακόμα περισσότερο τους έτσι και αλλιώς ζορισμένους οικονομικά έλληνες.

Οσο αφορά τον καιρό η ΕΜΥ προβλέπει για σήμερα Δευτέρα ασθενείς βροχές και απο αύριο Τρίτη και καλά θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Οι θερμοκρασίες για την εποχή είναι πολύ λογικές και έχω την εντύπωση οτι το φαινόμενο του REX BLOKING δεν θα επηρεάσει την δική μας χώρα φέτος τον Οκτώβρη και μάλλον έχει στο σημάδι άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξη του ο Γερμανός υπουργός οικονομικών δήλωσε ικανοποιημένος για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και μας προσγείωσε αμέσως σημειώνοντας οτι καμμία συζήτηση δεν μπορεί να γίνει για την ελάφρυνση του χρέους πριν το τέλος του 3ου μνημονίου που έχει χρονικά προσδιοριστεί και εκτός απροόπτου το 2018.

Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση του Τσίπρα που στην κυριολεξία έχει πέσει στα τέσσερα προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμανα κλείσουν οι αξιολογήσεις και να φτάσουμε πριν το τέλος του έτους στις αποφάσεις για την μείωση του χρέους.

Εαν η απόφαση για την μείωση του χρέους πάει ένα χρόνο πίσω όπως μας λέει ο Σόϊμπλε η κυβέρνηση του Τσίπρα θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

Τα έχουν δώσει όλα και περιμένουν για να ρεφάρουν την μείωση του χρέους.

Στο εσωτερικό της χώρας ο Τσίπρας μετά το συνέδριο αναμένεται να αναλάβει και πάλι πρωτοβουλίες προκειμένου να κάνει αλλαγές και στο κόμμα και στην κυβέρνηση αφού θέλει να υποδεχτεί την μείωση του χρέους με ένα νέο κυβερνητικό σχήμα δίνοντας στο κόσμο την αίσθηση ενός νέου ξεκινήματος για την ελληνική οικονομία και την χώρα.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν τελικά τα πράγματα θα πάνε έτσι όπως τα έχει στο μυαλό του ο Τσίπρας ή για άλλη μια φορά όλη η Ευρώπη αλλά και το ΔΝΤ ευθυγραμιστούν με την  θέση των Γερμανών.

Εύχομαι αυτή την εβδομάδα να δοθούν , αν δεν έχει γίνει ήδη στην κυκλοφορία και οι κάθετοι της Βενιζέλου που είχανε κλείσει στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδα για να πέσει και εκεί το ειδικό αυτό γαλάκτωμα που αφήνει πίσω του ένα ψιλό χαλικάκι που είναι πολύ επικίνδυνο για τα δίκυκλα και τους αναβάτες τους.

Η Βενιζέλου έστω και “κουτσή” με τις καθέτους εκτός κυκλοφορίας δημιουργεί κυκλοφοριακή ασφυξία σε όλο το κέντρο της πόλης.

Ο Μαρινάκης ο πρόεδρος του Ολυμπιακού φαίνεται οτι τα έχει βρεί σε όλα με τους μετόχους του ΜΕΓΚΑ και είναι έτοιμος να πάρει τις εγκαταστάσεις του καναλιού της Παιανίας να τις ανανεώσει τεχνικά και να λειτουργήσει τον δικό του νέο κανάλι.

Οπότε σε μερικές εβδομάδες megatelos.

Απο το megaynexizoyme θα πέράσουμε στο megatelos.

Όσο πλησιάζουμε στην επέτειο της 28ης του Οκτώβρη να είστε έτοιμοι για την “Δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά” που μπορεί να είναι και η καλύτερη επετειακή ταινία για την επέτειο του ΟΧΙ των ελλήνων στους Ιταλούς.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης