Για τον ελλειμματικό ΕΛΓΑ ευθύνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα

 Για τον ελλειμματικό ΕΛΓΑ ευθύνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνου Σκρέκα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Λούσυ ημερίδα του Υπουργείου για τις αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Η ημερίδα σημείωσε επιτυχία μιας και την παρακολούθησαν (εκτός των άλλων) αρκετοί αγρότες- εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και ομάδων παραγωγών. Τόσο από την Καβάλα όσο και από τη Δράμα. Ίδια ημερίδα θα γίνει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη.

Μετά την ομιλία του στην ημερίδα ο κ. Σκρέκας ακολούθησε πρόγραμμα επαφών και συναντήσεων με τοπικούς παράγοντες. Στη συνέντευξη τύπου στα νέα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας αναφέρθηκε και στον ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις του οποίου αργούν με αποτέλεσμα να διατυπώνονται παράπονα απ’ όλους τους αγρότες της χώρας.

Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε με αυτήν την ευκαιρία στην κλιματική αλλαγή και στις επιπτώσεις της. Άφησε να εννοηθεί ότι συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα αναγκάζουν τον ΕΛΓΑ να αποζημιώνει πιο πολλές φορές σε σχέση με το παρελθόν. Σε αυτόν τον παράγοντα απέδωσε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Όπως είπε είναι ελλειμματικός με αποτέλεσμα να σχεδιάζεται από την αρχή μέσω ομάδας εργασίας που έχει δημιουργηθεί στο Υπουργείο. «Η αύξηση των φυσικών καταστροφών τον έκαναν ελλειμματικό. Ο ΕΛΓΑ σήμερα δοκιμάζεται» είπε ο κ. Σκρέκας. Συμπλήρωσε: « Θέλουμε ο ΕΛΓΑ να γίνει βιώσιμος. Με έγκαιρες και δίκαιες αποζημιώσεις. Για αυτόν τον λόγο θα χρησιμοποιηθούν και χρήματα της Ε.Ε. ώστε να καλύψουμε τους αγρότες».

Τα θέματα του περιβάλλοντος τα προσέγγισε και με μια άλλη ευκαιρία. Αυτή της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Ο κ. Σκρέκας έθεσε υπόψη των δημοσιογράφων το στόχο του Υπουργείου.

Αυτός είναι η καλύτερη αξιοποίηση του βρόχινου νερού. Κάτι που όπως είπε γίνεται ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κατά τον κ. Υφυπουργό η Ελλάδα σήμερα αξιοποιεί τους υδροφόρους ορίζοντες της, διαδικασία που πρέπει να αλλάξει.

Κοντά στον κ. Σκρέκα στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ήταν οι εκπρόσωποι της ΝΟΔΕ Καβάλας και ο πρόεδρος της, οι βουλευτές Πασχαλίδης- Λαζαρίδης και στελέχη υπουργείου και κόμματος. Καλά λόγια για τον Υφυπουργό και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σε σχέση με τοπικά ζητήματα είπαν οι δύο βουλευτές της ΝΔ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης