Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Χριστίνα Πεταλά στην Εθνική Παγκορασίδων

 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Χριστίνα Πεταλά στην Εθνική Παγκορασίδων

Η αξία το ήθος η ικανότητα και το πάθος για το βόλεϊ  της  προπονήτριας του Βύρωνα Καβάλας Χριστίνας Πεταλά αναγνωρίζονται από την Ε.Ο.ΠΕ και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι συνεργάτης  μαζί με την Κυρ. Μαρία Γαβαλά του προπονητή της εθνικής ομάδας  κο. Κώστα Γκούντα.

Η Χριστίνα Πεταλά αρχικά ευχαρίστησε στο Proininews τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Γιώργο Καραμπέτσο.

“Ευχαριστώ την ομοσπονδία και τον Πρόεδρο Γεώργιο Καραμπέτσο για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο μου. Αναλαμβάνουμε για μία ακόμα φορά ένα δύσκολο κομμάτι του αναπτυξιακού την δημιουργία της νέας Εθνικής παγκορασίδων. Αρωγός στην διαδικασία αυτή είναι η πολυετή εμπειρία του Κυρ. Γκούντα“

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις.

Ερώτηση: Μίλησε μας για τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Απάντηση: Ήταν δύο έντονα χρόνια, σκληρής δουλειάς, συνδυασμένα με ανάμεικτα συναισθήματα.

Ο κύκλος  ξεκίνησε τον Οκτώβριο του΄ 17 και τελείωσε τον Ιούλιο του ΄19. Στην πορεία αυτή η εθνική παγκορασίδων έλαβε μέρος σε δύο βαλκανικά πρωταθλήματα κατακτώντας την 3 και 5 θέση, ενώ συμμετείχε και στην πρόκριση του πανευρωπαϊκού .

Ερώτηση: Ποιες είναι οι υποχρεώσεις της νέας χρονιάς για την Εθνική παγκορασίδων;

Απάντηση: Η Εθνική ομάδα δουλεύει βάση διετίας.Από την δημιουργία της μέχρι το πανευρωπαϊκό. Φέτος έχει ξεκινήσει η αθλητική χρονιά με την δημιουργία κλιμακίων παγκορασίδων  γεννηθέντες 2006-2007. Στην συνέχεια την Μ. Εβδομάδα θα γίνει το Διακλιμακιακό  πρωτάθλημα όπου θα συμμετέχουν περίπου 60 κορίτσια από όλα τα κλιμάκια.

Εκεί θα πραγματοποιηθούν σωματομετρήσεις και εργομετρικά τεστ, ενώ θα ακολουθήσουν αγώνες. Με αυτά τα δεδομένα θα αξιολογηθούν οι αθλήτριες και θα δημιουργηθεί η προ εθνική με δυο προπονητικά κέντρα Νότου και Βορρά. Το καλοκαίρι του 2020 θα συγκροτηθεί η Εθνική παγκορασίδων με σκοπό την συμμετοχή μας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα .

 

Διαβάστε επίσης