• 19 Μαΐου 2024,

Γιάννα Ιωακειμίδου: «Το συναισθηματικό δέσιμο με τον Αστέρα»

 Γιάννα Ιωακειμίδου: «Το συναισθηματικό δέσιμο με τον Αστέρα»

Η Γιάννα Ιωακειμίδου επιστρέφει φέτος στο Καβαλιώτικο μπάσκετ και θα φορέσει ξανά τη φανέλα της ομάδας με την οποία ξεκίνησε το μπάσκετ και που είναι ο Αστέρας Καβάλας.

Τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης εκεί όπου διαμένει με την οικογένεια της.

Μιλώντας στην «Αθλητική Πρωινή» τόνισε ότι άμεσος στόχος θα είναι φέτος η επιστροφή του Αστέρα στην Α2 κατηγορία.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Επιστρέφεις μετά από πόσα χρόνια στο Καβαλιώτικο μπάσκετ;

Απ: Μετά από 11 χρόνια  επιστρέφω σε ομάδα της Καβάλας. Είμαι χαρούμενη που επιστρέφω μάλιστα σ` ένα πολύ γνώριμο περιβάλλον.

Ερ: Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν στο να έρθεις στον Αστέρα;

Απ: Ποτέ δεν ξεχνάμε απ’ όπου ξεκινήσαμε.

Είμαι παιδί του Αστέρα, σίγουρα υπάρχει ένα συναισθηματικό δέσιμο γιατί σε αυτή την ομάδα έμαθα και αγάπησα το μπάσκετ. Επίσης ο σεβασμός και οι καλές εντυπώσεις που έχω από το Δ.Σ. του συλλόγου, τον προπονητή και τις παίκτριες  με οδήγησαν να πάρω αυτή την απόφαση.

Ερ: Έχεις πολλά χρόνια στο μπάσκετ. Υπάρχει ακόμη το κίνητρο;

Απ:  Όσο υπάρχει αγάπη για το άθλημα θα υπάρχει πάντα το κίνητρο.

Ερ: Με την εμπειρία σου και τις παραστάσεις που έχεις θα προσπαθείς να βοηθήσεις τα αρκετά νεαρά κορίτσια που έχει ο Αστέρας; 

Απ: Αυτό είναι που ουσιαστικά θέλω να καταφέρω. Να μεταφέρω στα νεαρά κορίτσια όλα όσα έχω βιώσει και να τις περάσω όσες γνώσεις έχω αποκτήσει. Και μαζί με αυτές να μάθω και εγώ ακόμη περισσότερα.

Ερ: Μπορεί ο Αστέρας να επανέλθει σε Εθνικές κατηγορίες;

Απ:  Γιατί όχι; Αυτός είναι ο στόχος μας. Εύχομαι να έχουμε μια μπασκετική σεζόν με υγεία, χωρίς τραυματισμούς και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να επιστρέψει η ομάδα στην Α2.

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και σίγουρα αν το πιστέψουμε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Και αυτό όμως να μην γίνει, τα νεαρά κορίτσια θα έχουν κερδίσει πολλά περισσότερα από μια εθνική κατηγορία.

Ερ: Για πόσο ακόμη αντέχει η Γιάννα Ιωακειμίδου; Έχει δημιουργήσει οικογένεια αλλά και υπάρχει η επαγγελματική ενασχόληση.   

Απ: Αγαπώ  το μπάσκετ. Μου έχει χαρίσει μεγάλες χαρές και λύπες.

Είναι ένα κομμάτι ζωής μου.  Όσο αντέχω θα παίζω, όσο με βοηθάει το σώμα μου. Παίζει μεγάλο ρόλο η αγάπη που έχεις καθώς και η ομάδα στην οποία αγωνίζεσαι ώστε να αξίζει ο χρόνος που αφιερώνεις.

Διαβάστε επίσης