Γιάννης Καζαντζίδης: «Είναι άσχημο να μην μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς»

 Γιάννης Καζαντζίδης: «Είναι άσχημο να μην μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς»

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο πλάγιος αμυντικός του ΑΟΚ Γιάννης Καζαντζίδης, μιλώντας για την παρατεταμένη αναμονή όσον αφορά το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της FL.

Τόνισε ότι η καλή εικόνα των φιλικών που έδειξε ο ΑΟΚ αν και έχει περάσει καιρός θα επαναληφθεί όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.


Αναλυτικά.

Ερ: Θεωρείς ότι είναι αδικία που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το πρωτάθλημα της FL;

Απ: Δεν θέλω να μιλήσω περί αδικίας αλλά θεωρώ ότι η κατάσταση είναι μπερδεμένη. Προφανώς και πρέπει να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα όπως ορίζονται αλλά και οι ομάδες χρειάζονται κάποια βοήθεια.

Ερ: Έχετε να παίξετε επίσημο παιχνίδι περίπου 9 μήνες, αυτό πόσο σας έχει επηρεάσει;

Πόσο σας έχει επηρεάσει στη ψυχολογία αυτή η απραξία από τους αγωνιστικούς χώρους;

Απ: Υπάρχει τεράστια ψυχολογική πίεση. Είναι πολύ άσχημο να  μην μπορείς να κάνεις τα δουλειά σου και αυτό που αγαπάς ενώ βλέπεις σε άλλες χώρες να παίζουν όλες οι κατηγορίες, τα πρωταθλήματα να προχωράνε κανονικά και μάλιστα τηρώντας όλα τα μέτρα.

Στην Ελλάδα έχουμε αγώνες μόνο στην μεγάλη κατηγορία.

Ερ: Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να ετοιμαστείτε αν τελικά δοθεί το οκ για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

Απ: Σίγουρα θα χρειαστούμε 20 μέρες με 1 μήνα. Πάλι θεωρώ ότι πως θα συνεχίσουμε να χρειαζόμαστε έξτρα στοιχεία για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ερ: Ο ΑΟΚ έδειχνε μια πολύ καλή εικόνα στα φιλικά αλλά πλέον έχει περάσει καιρός, πόσο εύκολο η δύσκολο είναι να ξαναβρεθεί αυτή η «χημεία»;

Απ: Η φιλοσοφία του προπονητή μας και το στυλ που πρεσβεύει είναι αυτό που μας έδεσε σαν ομάδα. Θεωρώ πως όταν ξεκινήσουμε με τα καλό θα βγω αληθινός. Τα φιλικά ήταν ένα πρώτο δείγμα ότι η ομάδα θα μπει έτοιμη στο πρωτάθλημα.

Δυστυχώς εκεί που φαινόταν ότι είμαστε σε καλό δρόμο, δεν άρχισε το πρωτάθλημα.

Ερ: Με πολλά νέα πρόσωπα και νέο προπονητή ο ΑΟΚ θα μπορούσε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα;

Απ: Είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν τέτοιο προπονητή ο οποίος μας εμπνέει να πρωταγωνιστούμε. Από την άλλη οι συμπαίκτες μου και εγώ θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε το «καραβάκι» εκεί που του αξίζει.

Η ιστορία του ΑΟΚ είναι μεγάλη και δεν ξεχνιέται.

Ερ: Η λύση με δυο ομίλους στην FL τελικά βοηθάει αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Ιανουάριο;

Απ: Αν σκεφτούμε τον παράγοντα πανδημία και την εξέλιξη της ανά πόλη τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Επικρατούν διαφορετικές καταστάσεις σε κάθε νομό. Από την άλλη όμως οι μικρές αποστάσεις ταξιδιών ευνοούν την εκάστοτε διοίκηση.

Σκεφτείτε τα έξοδα τέτοια εποχή που δεν υπάρχουν έσοδα στις ομάδες, να πηγαίνεις από την Καβάλα στην Κρήτη η στη Ρόδο.

Ερ: Ένα πρωτάθλημα το καλοκαίρι θα ήταν εφικτό αν τελικά τον Γενάρη η τον Φεβρουάριο δεν είναι καλά τα πράγματα με την πανδημία;

Απ: Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μιλάμε για ένα μεγάλο διάστημα αποχής. Σχεδόν 14 μήνες μακριά από την αγωνιστική δράση. Αυτό δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό εμάς τους ποδοσφαιριστές αλλά και φυσικά όλα τα προπονητικά τιμ.

Αυτό επίσης θα άλλαζε και θα τάραζε τη ροή των ομάδων καθώς το καλοκαίρι είναι περίοδος προετοιμασίας.

Ερ: Πως κυλάει η καθημερινότητα σου μέσα στο στρατόπεδο, σε εποχή lockdown και χωρίς προπονήσεις και αγώνες;

Απ: Κοιτάξτε η αλήθεια είναι ότι έχει περάσει ο περισσότερος καιρός της θητείας μου. Μην φανταστείτε κάτι το ιδιαίτερο. Ακολουθώ τα πρόγραμμα που μου επιβάλει ο στρατός όπου βέβαια προσέχουμε να τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα  και όταν έχω  έξοδο  πραγματοποιώ ατομικές προπονήσεις.

Διαβάστε επίσης