• 2 Μαΐου 2024,

Γιάννης Μαλαματάς: «Ο Απόλλωνας Χρυσοχωρίου πρέπει να πρωταγωνιστεί στο Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο»

 Γιάννης Μαλαματάς: «Ο Απόλλωνας Χρυσοχωρίου πρέπει να πρωταγωνιστεί στο Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο»

Για την άνοδο του Απόλλωνα Χρυσοχωρίου μίλησε στην Αθλητική Πρωινή Γιάννης Μαλαματάς.

Τόνισε ότι δεν χωράει η αμφισβήτηση της πρωτιάς, αφού ο Απόλλωνας από ένα σημείο και μετά φάνηκε πολύ ισχυρός μέσα στο γήπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Ξεκίνησε άσχημα η ομάδα του Χρυσοχωρίου τη φετινή σεζόν, όμως στη διάρκεια πήγε τρένο στο πρωτάθλημα. Μίλησε μας για την όλη πορεία.

Απ: Κατά αρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν από τη μέρα που ήμασταν μαζί. Επίσης να ευχαριστήσω τη διοίκηση για τη βοήθεια που μας παρείχε όλη τη χρονιά καθώς και τους φιλάθλους του χωριού για τη συμπαράσταση.

Στο ξεκίνημα δε βγήκαν τα αποτελέσματα στην ομάδα και έγινε αλλαγή προπονητή. Από εκεί και πέρα εγώ θέλω να πω, ότι βρήκα ένα σύνολο το οποίο είχε πολύ ταλέντο.

Είχε πολύ διάθεση για προπόνηση. Υπάρχουν παιδιά στην ομάδα τα οποία άδικα αγωνίζονται σε αυτή την κατηγορία. Οπότε θεωρώ ότι ήταν σχετικά πιο εύκολο το έργο μου για να πετύχουμε αυτό που πετύχαμε.

Ερ: Σε κάποια στιγμή έγιναν και καλές προσθήκες, έμπειρων παικτών.

Απ: Στην περίοδο του Ιανουαρίου μιλήσαμε με τη διοίκηση και είπαμε ότι εφόσον μας βγήκαν κάποιες ευκαιρίες, να πάρουμε κάποια παιδιά, χτίζοντας την ομάδα και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Στην ουσία ήταν έτοιμοι παίκτες για την επόμενη κατηγορία. Εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία και αυτά τα παιδιά φυσικά μας βοήθησαν στη διάρκεια του πρωταθλήματος ώστε να συνεχίσουμε την πορεία που είχαμε ξεκινήσει.

Ερ: Τελικά πόσο εύκολη ή δύσκολη αποδείχτηκε η άνοδος;

Απ: Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι υπήρχαν ομάδες οι οποίες δεν χάνανε βαθμούς εύκολα. Για μας ήταν δύσκολο γιατί έπρεπε πάντα να κερδίζουμε. Κάθε παιχνίδι ήταν τελικός. Η νίκη ήταν μονόδρομος, δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα. Όταν πήγαμε να παίξουμε στην Ποταμιά, ήμασταν 5 βαθμούς πίσω.

Αν χάναμε θα γινόταν 8 οι βαθμοί. Έπρεπε να κερδίζουμε όλα τα ματς για να καλύψουμε τη διαφορά. Συν ότι οι αντίπαλοι δεν έχαναν εύκολα βαθμούς. Αυτή ήταν η μόνη δυσκολία, γιατί νομίζω ότι η διαφορά δυναμικότητας της δικής μας ομάδας με τις άλλες, ήταν πολύ μεγάλη.

Ερ: Αυτή η ομάδα στο μεγαλύτερο ποσοστό θα μείνει και την επόμενη περίοδο;

Απ: Δε φτιάχτηκε μόνο για τη Β` κατηγορία αυτή η ομάδα. Ειδικά πήραμε κάποιους ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο, για να τους έχουμε και τη νέα σεζόν, στην επόμενη κατηγορία. Μαζί με τον  κορμό που ήδη υπήρχε, έγινε ένα πολύ καλό σύνολο. Ο κορμός οπότε υπάρχει για του χρόνου και θα προσπαθήσουμε να τον πλαισιώσουμε με κάποιες άλλες ποιοτικές προσθήκες, προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι για το δύσκολο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας.

Ερ: Στόχος θα είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος την επόμενη χρονιά στην Α` κατηγορία;

Απ: Από τη μέρα που πήγα στο Χρυσοχώρι και συζήτησα με τα παιδιά της διοίκησης, τους είπα ότι ο μόνος λόγος για έρθω στην ομάδα, είναι ότι θέλω να πρωταγωνιστεί. Αν η ομάδα δεν είχε  στόχους να πρωταγωνιστήσει, δεν θα πήγαινα στο Χρυσοχώρι. Εφόσον μου είπαν ότι συμβαδίζουν οι απόψεις μας και θέλουν και αυτοί να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, για μένα ήταν πολύ εύκολο να πάρω αυτή την απόφαση.

Ερ: Βέβαια πρέπει και ο Απόλλωνας να είναι ασανσέρ από την Α’ στη Β’ κατηγορία και αντίστροφα.

Απ: Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Οι άνθρωποι της ομάδας θέλω να πω, ότι παρέχουν τα πάντα σε κάποιον  που θέλει να εργαστεί εκεί. Όταν λέω τα πάντα, εννοώ τα πάντα. Αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια από τα παιδιά της διοίκησης και όμως δεν έχει καταφέρει ο Απόλλωνας να σταθεροποιηθεί στην Α` κατηγορία.

Οι προϋποθέσεις και οι βάσεις υπάρχουν σε αυτή την ομάδα. Ίσως να έγιναν κάποια λάθη. Δε ξέρω τι ακριβώς έγινε. Αυτό που ξέρω να πω είναι ότι αυτή η ομάδα παρέχει τα πάντα σε όποιον εργάζεται εκεί και πρέπει να πρωταγωνιστεί στο Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο.

Ερ: Από τη Γ` Εθνική με τον Κεραυνό Πέρνης ο Γιάννης Μαλαματάς σε μια διαφορετική κατηγορία, πολύ πιο κάτω. Πόση δύσκολη ήταν η προσαρμογή;

Απ: Για μένα ήταν πάρα πολύ δύσκολο στην αρχή για να προσαρμοστώ. Να φανταστείτε ότι όταν πήγα να δω το πρώτο παιχνίδι της κατηγορίας, να δω τους αντιπάλους μας, για μένα ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Είδα δυο ομάδες να τρέχουν πίσω από μια μπάλα, στο πρώτο παιχνίδι το οποίο παρακολούθησα.

Τακτικά δεν υπήρχε κάτι. Σιγά-σιγά προσαρμόστηκε στις ανάγκες της κατηγορίας. Κοίταξα μόνο τη δική μου ομάδα προκειμένου να κάνουμε αυτό που πρέπει εμείς για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ερ: Εν ολίγοις μάλλον δεν χωράει αμφισβήτηση για την άνοδο του Απόλλωνα.  Το απέδειξε η ομάδα σου μέσα στο γήπεδο ότι ήταν καλύτερη.

Απ: Δε νομίζω ότι υπάρχει αμφισβήτηση. Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Μάλιστα στα περισσότερα παιχνίδια σεβαστήκαμε τους αντιπάλους. Έτσι έπρεπε, αυτό ήταν το σωστό, για να μένει το σκορ χαμηλά. Σας είπα ότι η διαφορά δυναμικότητας ήταν πολύ μεγάλη.

Διαβάστε επίσης