Γιάννης Πασχαλίδης: «Έργα που θα παίξουν καίριο ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας…»

 Γιάννης Πασχαλίδης: «Έργα που θα παίξουν καίριο ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας…»

«Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην Π.Ε. Καβάλας»

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης συνόδευσε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα  κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του  στην Π.Ε. Καβάλας. Αρχικά, μετέβησαν στον Αμυγδαλεώνα και ειδικότερα στο εργοτάξιο του έργου «Κατασκευή κάθετου άξονα 61  ΣΕΡΡΕΣ -ΔΡΑΜΑ-ΚΑΒΑΛΑ “ στο τμήμα 61.5. “Δράμα-Καβάλα/υποτμήμα  Σταυρός-Κρηνίδες» και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Παγγαίου κ.Φίλιππο Αναστασιάδη και τους εκεί Αντιδημάρχους.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας στα γραφεία της Περιφέρειας.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση Τοξότες – Φίλιππος Β (εμπορευματικός λιμένας Καβάλας), όπως επίσης και δρομολογήθηκε η ολοκλήρωση του φράγματος Μαρμαρά.

Επιπλέον, ο Υπουργός επισκέφθηκε  τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, ενώ συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Μητροπολίτη ΦΝΘ. Ο Υπουργός επισκέφθηκε επίσης και το Δημαρχείο Νέστου, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη.

Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που του τέθηκαν από τους οικείους φορείς, και ειδικότερα τα πολύ συγκεκριμένα έργα υποδομής που του αναφέρθηκαν από τους Δημάρχους Παγγαίου και Νέστου. Κατά τη διάρκεια των κατά τόπους συναντήσεων, ο  Βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης έθεσε επί τάπητος, μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά την ανάγκη για επέκταση του έργου καθαρισμού των Τεναγών Φιλίππων με επιπλέον χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ.

Η επέκταση αυτού του έργου θα διασφαλίσει μεσο-μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών στη περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι το έργο του καθαρισμού των Τεναγών υλοποιείται ήδη, με χρηματοδότηση 1.6 εκ. ευρώ που ο Βουλευτής επέτυχε να εγκριθεί (βλ/τε σχετικό από 16/6/2023 δελτίο τύπου).

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Ευχαριστούμε πολύ τον Υπουργό για το ενδιαφέρον που επέδειξε σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν. Είμαι βέβαιος πως με τη μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει θα διευθετηθούν χρονίζοντα προβλήματα και θα μπουν οι βάσεις για έργα που θα παίξουν καίριο ρόλο στη περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας».

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Διαβάστε επίσης