Γιάννης Πρώιος, ο άνθρωπος των Cosmopolis

 Γιάννης Πρώιος, ο άνθρωπος των Cosmopolis

Ο σκηνογράφος Γιάννης Πρώιος εργάζεται και πάλι στη συνοικία της Παναγίας. Επέστρεψε μαζί με το Cosmopolis, είναι ένας από τους ανθρώπους αυτού του φεστιβάλ, καθώς από το μυαλό του και τα χέρια του, πέρασαν οι περισσότερες από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Επικεφαλής ενός μεγάλου γκρουπ ανθρώπων, εργάζεται από τοι πρωί μέχρι το μεσημέρι, για να προετοιμάσει το φεστιβάλ. Ο ίδιος θα κάνει πολύχρωμα τα εννέα περίπτερα, που ήδη στήθηκαν από το ξενοδοχείο Ιμαρέτ προς την εκκλησία της Παναγίας. Δικές του είναι οι παρεμβάσεις στους υπόλοιπους χώρους, στην ίδια περιοχή που θα χρησιμοποιηθούν για το φεστιβάλ.

Είπε στην εφημερίδα μας ότι έχει σχέση με το φεστιβάλ Cosmopolis, σε όλα τα θέματα αισθητικής. «Είναι γέννημα – θρέμμα δικό μου αυτή η πλευρά του φεστιβάλ» εξήγησε. Παρατήρησε ότι το φεστιβάλ Cosmopolis είναι μια συνολική προσπάθεια. Τόνισε ότι όλα θα είναι έτοιμα στη συνοικία της Παναγίας, σήμερα. Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Δήμου με τους οποίους συνεργάζεται. Ενώ για τα περίπτερα τόνισε ότι θα είναι πολύχρωμα. Ευχαρίστησε επίσης του μόνιμους κατοίκους της συνοικίας, που συνεργάζονται με τους δημοτικούς υπαλλήλους, ενώ τόνισε ότι ένα από τα περίπτερα  θα διατεθεί για τις ανάγκες του φεστιβάλ, θα πωλούνται αναμνηστικά κι ένα ακόμη για τον πολιτιστικό σύλλογο της Παναγίας «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ».

Ο κ. Γιάννης Πρώιος, είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Είναι μία ανάσταση, μία ανάσταση, που νομίζω πως θα φέρει στην πόλη και το πολιτιστικό γεγονός, αλλά και το τουριστικό γεγονός. Το COSMOPOLIS έχει φύγει από τα στενά πλαίσια της χώρας μας, έχει κι ένα όνομα παντού. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ξενοδοχεία, ας πούμε της Καβάλας, δεν έχουνε δωμάτιο για τις μέρες του φεστιβάλ. Πιστεύω πως είναι μια γιορτή της πόλης, μια λαϊκή γιορτή, αλλά και μία γιορτή πολιτισμού, υψηλού επιπέδου πάντα.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας κάνουν εξαιρετική δουλειά και με τις συνθήκες που υπάρχουνε, μέσα στον καύσωνα κ.λ.π. όλοι είναι σε επιφυλακή, όλοι δουλεύουνε και το COSMOPOLIS δεν είναι έργο ενός ανθρώπου, είναι έργο όλων αυτών των ανθρώπων, υπαλλήλων, ηλεκτρολόγων, σιδηρουργών, ξυλουργών, πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν στο Δήμο Καβάλας».

Διαβάστε επίσης