Γιατί έχει σημασία ποιός πέφτει στα τέσσερα ….

 Γιατί έχει σημασία ποιός πέφτει στα τέσσερα ….

Τελικά ο Μοσκοβισί που ήρθε στην Αθήνα για να βοηθήσει να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και να κλείσει η αξιολόγηση δεν είχε μαγικό ραβδάκι στις αποσκευές του αφού εκτός απο τις εντυπώσεις επί της ουσίας δεν έγινε τίποτα.

Εποικοδομητικές οι συζητήσεις και κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης και παράλληλα πολύ μακριά όταν φτάνει η ώρα του Eurogroup.

Τι θα γίνει ω ρε λεβέντες έτσι θα πάρουμε την πόλη;

Γινεται να είμαστε κοντά σε λύση όλες τις ημέρες της εβδομάδας και όταν φτάνει η Δευτέρα της συνεδρίασης του Eurogroup να είμαστε μακριά;

Αποφασίστε τελικά που είμαστε και πόσο κοντά είμαστε ή δεν είμαστε σε λύση.

Ο Μοσκοβισί έχει την διάθεση ο άνθρωπος να βοηθήσει αλλα δεν μπορεί να κάνει και πολλά αφού όταν έρχεται στην Αθήνα εκτελεί καθήκοντα courier.

Μεταφέρει απλά τις προτάσεις των δανειστών χωρίς να έχει την δικαιοδοσία να παρέμβει και να τις αλλάξει.

Αυτά που είπανε οι δανειστές στον Τσακαλώτο στις Βρυξέλες τα ίδια επανέλαβε και στην Αθήνα στον Τσίπρα που επίσης του επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης που λίγα 24ωρα πριν είχε κάνει γνωστές και ο Τσακαλώτος στην έδρα των Βρυξελών.

Τα ίδια και τα ίδια χωρίς όμως να υπάρχει πρόοδος.

Η πρόοδος υπάρχει μόνο στις δηλώσεις των εκπροσώπων των θεσμών.

Και σα να μην φτάνουν όλα αυτά έχουμε και την δήλωση του Ντάϊσεμπλουμ που δήλωσε οτι χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μας η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

ΑΓΑΛΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ!

Απο εκεί που τους έβαζε χέρι για τις εκθέσεις που βγάζουν για την ελληνική οικονομία αφού δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια τώρα τους θεωρεί απαραίτητους αλλιώς θα πάει περίπατο και το πρόγραμμα και η Ελλάδα.

Δηλαδή είναι σα να μας λέει ο Ντάϊσεμπλουμ οτι χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και κυρίως δεν μπορούν να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους.

Είναι σα να μας λένε οτι χωρίς το ΔΝΤ “ έκλασε η νύφη και σχόλασε ο γάμος”.

Είναι σχεδόν βέβαιο οτι και στο Eurogroup της Δευτέρας 20 του μήνα δεν θα γίνει τίποτα και πάμε για Μάρτη γδάρτη και παλουκοκάφτη.

Βέβαι να έχετε υπόψη σας οτι για να έχουμε συμφωνία τον Μάρτη θα πρέπει μια απο τις δύο πλευρές να κάνει αυτά τα μικρά βηματάκια πίσω.

Ο ένας να κάνει τα μικρά βηματάκια μπροστά και ο άλλος πίσω.

Εσείς ποιός λέτε οτι θα κάνει μπροστά και ποιός πίσω ;

Όπως λένε τώρα και οι Ευρωπαίοι απλά το Eutogroup της Δευτέρας 20/2 θα είναι ένα ακόμα στάδιο στην γενικότερη προσπάθεια συμφωνίας.

Την τελευταία φορά που μας τα είπανε αυτά είχαμε τα capital controls.

Ο οίκος μόδας GUCCI έκανε πρόταση στο ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) να κάνει το καλοκαίρι του 2017 μια επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα και να δώσει στο ελληνικό κράτος σε βάθος πενταετίας 2 εκ. ευρώ.

Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε ομόφωνα γιατί λέω εγώ οτι τα λεφτά είναι λίγα για μια τέτοια εκδήλωση σε ένα τέτοιο χώρο.

Είναι γνωστό οτι όλα έχουν την τιμή τους και οτι δεν αγοράζεται με πολλά λεφτά αγοράζεται με πάρα πολλά λεφτά και οτι δεν αγοράζεται με πάρα πολλά λεφτά αγοράζεται με πάρα πάρα πολλά λεφτά.

Αν θέλει ο οίκος μόδας να έχει καλύτερη τύχη η πρόταση του να επανέλθει με μεγαλύτερα οικονομικά ανταλλάγματα και μάλιστα σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Βέβαια η πρόταση του οίκο μόδας συνοδευόταν και απο την πρόσκληση δεκάδων αστέρων του Χόλυγουντ για την επίδειξη αυτή που θα έκαναν με την παρουσία τους την καλύτερη διαφήμιση της χώρας μας.

Και αυτό το επιχείρημα δεν έπεισε κανέναν αφού σε μια εποχή πέτρινη που διανύουμε στην Ελλάδα απο οικονομικής πλευράς αυτό που μετράει είναι το χρήμα.

Money talking που έλεγε και ο Τσάκας όταν ήταν στον ΑΟΚ.

Εγώ θα προτείνω στον οίκο μόδας ,αν δεν θέλει να δώσει περισσότερα λεφτά , το Δημαρχείο της Σύρου που έκανε η Κορομηλά τα τηλεοπτικά της σώου την δεκαετία του 90 και θυμίζει λίγο Παρθενώνα.

Βράδυ Σαββάτου η επίδειξη μόδα και απο εκεί όλα με ένα ιπτάμενο δελφίνι στην ΜΥΚΟΝΟ για γούστα τρελά.

Η μπορούν να την κάνουν την επίδειξη στη ΜΥΚΟΝΟ και στο ΝΑΜΜΟΣ.

Με 300 χιλιαρικάκια το ΝΑΜΜΟΣ μπορεί να μετατραπεί σε ΑΚΡΟΠΟΛΗ των Κυκλάδων μέσα σε ένα βράδυ και οι εκλεκτοί καλεσμένοι να πίνουν σαμπάνια μέσα απο βατραχοπέδιλα.

Σαμπάνια απο γοβάκι τα Χριστούγεννα και σαμπάνια απο βατραχοπέδιλο τα καλοκαίρια.

Λοιπόν λεβέντες αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Επειδή πολλές φορές ακούμε για πολλούς που πέφτουν ή θα πέσουν στα τέσσερα σημασία να ξέρετε έχει ποιός πέφτει στα τέσσερα.

Καλή σας ημέρα και μην χάνετε την πίστη σας.

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης