Γιατί πρέπει να είναι σε φόρμα ….

 Γιατί πρέπει να είναι σε φόρμα ….

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε μια ενδεχόμενη ρήξη της κυβέρνησης με τους δανειστές με οτι αυτό συνεπάγεται και δεν συνεπάγεται κάτι άλλο εκτός απο εκλογές.

Ο Τσίπρας μετά τις εξαγγελίες για το βοήθημα σε όσους το έχουν ανάγκη απο την Νίσυρο όπου βρέθηκε – ξεκινώντας για κάποιους την προεκλογική του εκστρατεία- επανέλαβε το πάγωμο της αύξησης του ΦΠΑ που επίσης δεν είναι συμφωνημένο με τους δανειστές.

Δηλώσεις του στυλ “ Δεν θα ρωτήσουμε κανέναν” μας προετοιμάζουν περισσότερο για τσιφτετέκι παρά για το κλείσιμο της αξιολόγησης που όλο και λιγότερο ακούγεται απο το στόμα του πρωθυπουργού.

Ενώ πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν το κλείσιμο της αξιολόγησης τώρα έχουν γίνει οι παροχές και οι εξαγγελίες για τους αδύναμους οικονομικά και γεωγραφικά.

Το στύλ του Τσίπρα θυμίζει εκείνο το δύσκολο Ιούνη των capital controls και μακάρι να πέφτουμε έξω.

Είναι σχεδόν δεδομένη η αναλγησία των δανειστών και στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων και έτσι ο Τσίπρας αποφάσισε να το συνεχίσει αλλιώς το έργο.

Θέλω να σας θυμίσω οτι τα ίδια είχανε κάνει οι δανειστές και με τον Σαμαρά τον οποίο επίσης δεν είχανε κανένα πρόβλημα να τον αναγκάσουν να πάει σε εκλογές και να τις χάσεις.

Ισως το έργο αυτό επαναληφθεί και με τον Τσίπρα που πιστεύει οτι ίσως και την τελευταία στιγμή οι ευρωπαίοι βάλουν νερό στο κρασί τους.

Μα για να βάλουν νερό θα πρέπει πρώτα να βάλουν κρασί.

Αυτοί ούτε κρασί δεν βάζουν.

Απο την πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων τα ποτήρια τους είναι άδεια.

Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη που δεν βλέπω όμως να μας έρχεται.

Ο Τσίρπας μου δίνει την εντύπωση οτι έχει αλλάξει πολιτική και στάση απο την στιγμή που οι δανειστές του γυρίσανε την πλάτη.

Γιατί να προχωρήσει σε αυτές τις εξαγγελίες και τις παροχές αν πηγαίνανε καλά τα πράγματα και είμασταν έτοιμοι για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ελάφρυνση του χρέους ;

Ο Τσίπρας επειδή δεν είμαστε έτοιμοι για όλα αυτά που σας προανέφερε τα παίζει όλα για όλα και οτι βγεί.

Αν δεν βγεί θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Οταν περιμένεις τόσους μήνες για να ρεφάρεις πολιτικά το κλείσιμο της αξιολόγησης , την μείωση του χρέους και την έναρξη μιας άλλη εποχής για την ελληνική οικονομία και δεν σου έρχονται είσαι έτοιμος για όλα.

Εμένα αυτή την εντύπωση μου δίνει ο Τσίπρας και μακάρι να κάνω λάθος.

Αν μετά απο όλα αυτά που έχουν μεσολαβήσει έχουμε συμφωνία τότε θα είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές μας θα έχουν μασίσει κοινώς.

Το κρύο είναι τσουχτερό και θα συνεχιστεί σίγουρα μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα σύμφωνα με την ΕΜΥ αν και βλέπω να βγάζουμε όλες τις γιορτές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Μάλιστα ξημερώματα Σαββάτου στο πρόγραμμα έχουμε και χιονόνερο.

Ένα περιστατικό πριν απο αρκετά χρόνια στη Νίσυρο θυμήθηκε ο πρωθυπουργός που είχε βρεθεί ώς τουρίστας και  για πρώτη φορά συνάντησε και τον Πάνο Καμμένο που απο τότε ήταν ένας πολιτευτής της δεξιάς.

Τον θεωρούσε ένα μπούλη προερχόμενο απο  πλούσια οικογένεια αλλα στην διάρκεια εξεπλάγη απο την απολότητα και την αποδοχή που είχε απο τον κόσμο.

Περάσανε τα χρόνια  ο Μπούλης έγινε Μπούμπης και κυβερνούν σήμερα με τον Τσίπρα την Ελλάδα.

Αυτό το τελευταίο είναι δικό μας.

Η επιστολή του εκπροσώπου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν σύμφωνα με την οποία φταίνε οι Ευρωπαίοι για τα μέτρα που ζητάει το Ταμείο απο την Ελλάδα προκάλεσε την αντίδραση Ευρωπαίων αξιωματούχουν που είναι και πάλι στα κάγκελα με το ΔΝΤ.

Ο Τόμσεν υποστηρίζει οτι οι λάθος εκτιμήσεις των Ευρωπαίων στο πρόγραμμα αλλά και ο στόχος του 3,5 % όσο αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα αναγκάζει το Ταμείο προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα να ζητήσει και άλλα μέτρα που θα παρατείνουν την λιτότητα στην χώρα.

Καταλαβαίνετε οτι έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος διαμάχης ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ και στην μέση είναι η Ελλάδα που ζητάει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να πάρει και την μείωση του χρέους.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

Έχει κρύο πολύ και θα έχει και για τα επόμενα 24ωρα.

Να είστε καλά να περνάτε καλά και να έχετε το νού σας .

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης