Γιατί το καλοκαίρι είναι μπροστά !

 Γιατί το καλοκαίρι είναι μπροστά !

Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και αυτό το καταλάβαμε όλοι μας την προχθεσινή Πέμπτη.

32 βάρεσε το μεσημέρι και μας οδήγησε με κλειστά τα μάτια στις παραλίες.

Αυτοί οι 32 βαθμοί στείλανε το μήνυμα ότι ο “ΑΝΤΙΝΟΟΣ” και όλα τα καμώματα του  ασταθούς καιρού αποτελούν παρελθόν.

Οι 32 βαθμοί της Πέμπτης και οι 35 στο ξεκίνημα της άλλης εβδομάδας θα κάνουν όλες αυτές τις πρόσφατες περιπέτειες να έρχονται στο μυαλό μας σαν ένα κακό όνειρο.

Το ερώτημα είναι ένα και είναι απλό :

Θα προλάβουμε τις επόμενες περίπου 6 εβδομάδες να ρεφάρουμε και να κερδίσουμε όλα αυτά που χάσαμε Ιούνιο και Ιούλιο που παλεύαμε με τα αστραπόβροντα ;

Ηδη ο Ιούλιος είναι ένας μήνας που έχει θέμα στις αφίξεις όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και στην Θάσο.

Η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα είναι χαμηλότερη σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο και αυτό προκαλεί μία σχετική αμηχανία και ένα μουδιάσμα που μας βάζει φρένο στα ρεκόρ των προηγούμενων καλοκαιριών.

Η φετινή καλοκαιρινή σαιζόν μας δείχνει ότι υπάρχει και ταβάνι και δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε κάθε καλοκαίρι στη μία ρόδα !

Η Ελλάδα είναι ένας από τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς αλλά αυτό δεν φτάνει από μόνο του για να πιάσουμε τους στόχους που θέλουμε και να απογειωθούμε τουριστικά.

θα πρέπει και εμείς να δουλέψουμε και να οργανωθούμε καλύτερα.

Όταν ο άλλος βλέπει ότι με μία έντονη καλοκαιρινή μπόρα παραλύει το κράτος και κινδυνεύουν ζωές αρχίζει να κάνει και άλλες  δεύτερες σκέψεις.

Διότι εδώ που τα λέμε αυτές οι μπόρες που έπληξαν την χώρα μας το τελευταίο διάστημα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν θα ήταν καν ακραίες.

Στην Ελλάδα ακραίες τις βαφτίζουμε γιατί δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Οι αδυναμίες και οι ελλείψεις μας τις κάνουν ακραίες.

Ακραία ελλειμματικές είναι οι υποδομές του κρατικού μηχανισμού σε τέτοιου είδους καταστάσεις που μας κάνουν να φαινόμαστε στα μάτια των άλλων τριτοκοσμικοί.

 

Πολύ σωστή αποδείχθηκε η επιλογή του Ρένου Χαραλαμπίδη για τον ρόλο του κεντρικού παρουσιαστή στο φετινό Cosmopolis.

Ο Ρένος από νωρίς ανέβηκε προχθές Πέμπτη πάνω στην Παναγία και ήταν φιλικός ευχάριστος ευδιάθετος και κυρίως σεμνός.

Δεν αρνήθηκε να βγει  φώτο με όποιον του το ζήτησε και πάνω στην σκηνή , όταν ήρθε η ώρα έκανε αυτό που έπρεπε , τίποτα περισσότερο , τίποτα λιγότερο.

Μπράβο για την επιλογή του.

 

Καλό Σαββατοκύριακο και καλές βουτιές γιατί αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι σίγουρα καλοκαιρινό με καλοκαιρινές μάλιστα θερμοκρασίες.

Θα τα πούμε και πάλι το πρωί της Δευτέρας.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης