• 19 Μαΐου 2024,

GIMMIE SHELTER ξαφνικά στην Καβάλα

 GIMMIE SHELTER ξαφνικά στην Καβάλα

Στην πόλη της Καβάλας φιλοξενήθηκε χθες η πρώτη εθνική συνάντηση ενός άγνωστου ευρωπαϊκού προγράμματος, παρά το ότι υλοποιείται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, του προγράμματος GIMMIE SHELTER. Πριν από αρκετές εβδομάδες προηγήθηκε συνάντηση στην Ξάνθη. Το πρόγραμμα που τελειώνει στο τέλος του έτους, προβλέπει δύο ακόμη συναντήσεις.

Η ουσία του προγράμματος είναι τα παιδιά των φαναριών να στηριχθούν ψυχολογικά, τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειές τους, προκειμένου να μην παραμένουν στις διασταυρώσεις κεντρικών δρόμων, στις πόλεις της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης.

Στην έναρξη της συνάντησης χθες στο ξενοδοχείο LUCY παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικών θεμάτων Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Μορφίδης, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, που πρώτη φορά άκουσαν για το πρόγραμμα κι άλλοι εταίροι στην ίδια πρωτοβουλία. Μίλησαν ο κ. Χρήστος Πάρτσιας, ο κ. Σταύρος Αμηράς, η κα Νατάσσα Τζαλή, ενώ στο τέλος έγινε αναλυτικότερη συζήτηση για τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών.

Ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικών θεμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Γεωργιτσόπουλος είπε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Η περιφέρειά μας είναι ο επικεφαλής εταίρος του πρόγραμματος GIMMIE SHELTER και το κάνουμε μαζί με την περιφέρεια της Σμόλιαν της Βουλγαρίας. Ήδη το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη και βρίσκεται στην τελική του φάση. Πήγε πάρα πολύ καλά, σύμφωνα με τις συναντήσεις που γίνανε εδώ και στο Σμόλιαν. Πιστεύω ότι τέτοια προγράμματα ωφελούν πάρα πολλούς που χρήζουν ανάγκης αυτού του προγράμματος. Μάλιστα ο στόχος είναι να εξαλείψουμε το φαινόμενο των εγκαταλελειμμένων παιδιών που υπάρχουν σε βαλκανικές χώρες και φυσικά θα συνεχιστούν τέτοια προγράμματα από την περιφέρεια, θα υλοποιούνται. Το πρόγραμμα λήγει τέλος της χρονιάς. Ήδη έχουμε μία πρόταση από την πλευρά της Βουλγαρίας να συμπεριλάβουμε και την 3η ηλικία μέσα, μές στο πρόγραμμα αυτό όσον αφορά τη βουλγαρική πλευρά. Έγινε αποδεκτό το αίτημα αυτό και θα συμπεριληφθούν και άτομα αυτής της ηλικίας, που χρήζουν ανάγκης του προγράμματος. Πάμε πάρα πολύ καλά και το Νοέμβριο στην τελική συνάντηση θα έχουμε να πούμε τα σημαντικότερα και με το κλείσιμο του προγράμματος».

 

Διαβάστε επίσης