• 20 Απριλίου 2024,

Γιώργος Μανάφης: «Θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνουμε στην κατηγορία, δεν έχει χαθεί τίποτα…»

 Γιώργος Μανάφης: «Θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνουμε στην κατηγορία, δεν έχει χαθεί τίποτα…»

Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο γενικός αρχηγός του ΑΟΚ, Γιώργος Μανάφης.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο τέλος οι αργοναύτες θα καταφέρουν να παραμείνουν στην κατηγορία αφού όπως επισήμανε η βαθμολογική απόσταση που καλείται να καλύψει ο ΑΟΚ στα τελευταία 11 παιχνίδια είναι εφικτό να καλυφθεί.

Για το αν θυμάται άλλη σεζόν με τόσες δυσκολίες, σε όσα χρόνια βρίσκεται στον ΑΟΚ, είτε ως παίκτης είτε ως γενικός αρχηγός:

«Είμαι 11 χρόνια στην ομάδα, 7 ως παίκτης, 4 ως γενικός αρχηγός, σε μια θέση ιδιαίτερη και πολύ σημαντική. Ενώ φέτος δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα, είχαμε πολλές δυσκολίες από την αρχή. Λόγω μη αδειοδότησης μείναμε πίσω, θα παίξει-δε θα παίξει η ομάδα στη Β΄ Εθνική.

Μπήκαμε τελικά στην κατηγορία, παίζοντας αρχικά με παιδιά που είναι ήρωες. Τους βγάλαμε δελτίο, παίξανε για την πόλη τους και τους ευχαριστώ και εγώ και δημόσια. Είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις, όχι μόνο για εμάς, συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν έχει συμβεί ξανά.

Η Καβάλα πέρυσι βγήκε δεύτερη και ανέβηκε κανονικά στην παραπάνω κατηγορία, αλλά παραλίγο δε θα έπαιζε καθόλου. Είχαμε βγει και νωρίτερα κατηγορία, αλλά λόγω αναδιάρθρωσης παίξαμε πάλι στην τρίτη κατηγορία, ίδια ουσιαστικά. Εύχομαι αυτό κάποια στιγμή να είναι υπέρ μας. Η τύχη βοηθά τους δυνατούς και αυτούς που επιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος για να σώσουμε την ομάδα. Παλιότερα, όταν έπαιζα και εγώ, υπήρχαν οικονομικά προβλήματα στην Καβάλα, αλλά ήμασταν δεμένοι και παρά τα προβλήματα ανεβαίναμε κατηγορίες. Αυτά τα παιδιά τα τιμήσαμε στο φιλικό με τη Δόξα Δράμας, που έγινε στη μνήμη του Άλκη. Και μια και το αναφέρουμε, εύχομαι να είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας».

Για τη μεταστροφή του Γενάρη και την προσπάθεια σε πιο φυσιολογικές συνθήκες, που έχει φέρει 16 βαθμούς με κόπο και ιδρώτα σε 14 αγώνες (21 συνολικά, το “2/3” τους, 7 ματς νωρίτερα με το ρόστερ ειδικών συνθηκών):

Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα από τον Ιανουάριο. Χτίσαμε μια ομάδα μέσα σε ένα μήνα, 30 καινούριοι ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημά μας, αλλά εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Πάντα κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Και πάντα βλέπω εγώ προσωπικά το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Σίγουρα όλα τα παιδιά που ήρθανε το χειμώνα, γνώριζαν ότι είμαστε τελευταίοι και έπρεπε να γίνει μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να σωθεί η ομάδα».

Για τις κινήσεις που έγιναν, στο τεχνικό τιμ και το ρόστερ, για να προλάβει η Καβάλα το “τρένο” της σωτηρίας παρά τη μηδενική βαθμολογική συγκομιδή στην αφετηρία της διαδρομής:

«Αν είχαμε ένα κανονικό ρόστερ από την αρχή, τώρα θα μιλάγαμε για διαφορετικά πράγματα. Είναι ένας επενδυτής, ο κ. Χαντιτάγκι, που ήρθε να βοηθήσει πραγματικά την ομάδα. Έκανε πολλά αυτό το λίγο διάστημα που είναι στην Καβάλα.

Έφερε έναν προπονητή με παραστάσεις από Μπουντεσλίγκα, όπως ο Αλεξάντερ Νούρι και παίκτες πάρα πολύ καλούς. Απλά χρειαζόμασταν λίγο χρόνο για να δέσουμε. Είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα και κυρίως στο παιχνίδι με τον Πιερικό, που χάσαμε μέσα στην έδρα μας, αυτό το παιχνίδι μας πόνεσε πάρα πολύ.

Έχουμε τώρα 16 βαθμούς, απέχουμε 4 πόντους από τη σωτηρία. Έχουν μείνει 11 παιχνίδια και όλα είναι τελικοί για εμάς, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου».

Για τον “τελικό” της Κυριακής, με τη Νίκη Βόλου στο “Ανθή Καραγιάννη”:

«Πρέπει να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε το τρίποντο και να επανέλθει πάλι η ηρεμία στην ομάδα. Τα παιδιά έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα του παιχνιδιού την Κυριακή, είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τη νίκη, για να ξεκολλήσουμε από τους 16 βαθμούς και να βλέπουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Όπως και εμείς, έτσι και η Νίκη Βόλου είναι ιστορική ομάδα. Πολύ καλή, με καλό προπονητή και πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, που θα μπορούσε να είναι και ψηλότερα στη βαθμολογία. Αυτομάτως αυτό κάνει πολύ δύσκολο το έργο μας, αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι και τα παιδιά θα δώσουν όρκο νίκης».

Για τις ελλείψεις που είχε στην ισοπαλία στην Αριδαία και το ποιοι θα λείψουν τώρα:

«Οι σίγουροι που δε παίζουν είναι οι τιμωρημένοι Έμπερτ και Καζαντζίδης. Είχαμε πολλές απουσίες με την Αριδαία και γίνεται προσπάθεια για να παίξουν περισσότεροι, είχαμε πέντε παίκτες με ίωση. Ήδη είναι καλύτερα και θα κριθεί την τελευταία στιγμή».

Για το μήνυμα στον κόσμο και το πού κρίνεται τελικά η προσπάθεια σωτηρίας:

«Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους, ως την τελευταία αγωνιστική. Μέχρι και το Θεσπρωτό, που έχει 24 βαθμούς, ενώ εμείς έχουμε 16, είναι 8 ομάδες σε 8 βαθμούς, για 4 θέσεις σωτηρίας και 4 υποβιβασμού. Χρειάζεται στήριξη από όλο τον κόσμο, ως την τελευταία αγωνιστική.

Το θέλουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τον ΑΟΚ. Ο κόσμος βοηθά στην προσπάθεια που κάνουμε και θεωρώ ότι στο τέλος θα χαμογελάσουμε, γιατί όλη αυτή τη χρονιά έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα. Έχει αγαπήσει την προσπάθεια και έρχεται στο γήπεδο, είναι ο 12ος παίκτης. Όσο για τη σωτηρία, όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και σε όλα πρέπει να πηγαίνουμε για το τρίποντο.

Ήταν ματς-εξάποντο με τον Πιερικό και επειδή χάσαμε εκεί, πρέπει να καλύψουμε το έδαφος κάπου εκτός έδρας. Αν δε μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, φροντίζεις να μη το χάσεις τουλάχιστον. Απλά με τις ισοπαλίες δε μπορείς να ανέβεις πολύ βαθμολογικά όταν κυνηγάς, χρειάζεσαι νίκες».

Για το αν το “βάθος” του ρόστερ είναι ατού για τα δεδομένα ομάδων με αυτό το στόχο, με σερί ματς Κυριακή-Τετάρτη και το ποιο θα είναι το “κλειδί” της ανάκαμψης:

«Έχουμε 30 παίκτες στο ρόστερ, διαθέτουμε πολλές λύσεις. Μας οδηγεί το ότι δε τα παρατάμε ποτέ. Ξέραμε ότι το έργο μας είναι δύσκολο και θα χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια από όλους. Ο,τι έχει γίνει δε μπορεί να γυρίσει πίσω. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, να συνεχίσουμε, ένα-ένα παιχνίδι ξεχωριστά. Είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα. Δεν έχει χαθεί τίποτα, 11 παιχνίδια είναι πολλά. Η νίκη είναι μονόδρομος με τη Νίκη Βόλου, όπως προείπα».

Για τα προβλήματα άλλων ομάδων στην κατηγορία, όπως τα Τρίκαλα, που ακόμα είναι ψηλότερα, ενώ ο ΑΟΚ που είναι υγιής σε θέματα οικονομικού, οργάνωσης, λειτουργίας και καθημερινότητας, ακόμα παλεύει να βρεθεί ψηλότερα στην κατάταξη:

«Όλος ο οργανισμός του ΑΟΚ διαθέτει ανθρώπους που δουλεύουν καθημερινά και επαγγελματικά για την ομάδα, Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα. Αυτό οφείλεται στον κ. Χαντιτάγκι, που έχει λυμένα τα πάντα. Εύχομαι στην ιστορική ομάδα των Τρικάλων να βρει το δρόμο της και να μην υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες και ζουν από αυτό τις οικογένειές τους».

Διαβάστε επίσης