Γιώργος Μιχαηλίδης: «Η υποψηφιότητα Μουριάδη δίνει προοπτική στο Δήμο Καβάλας»

 Γιώργος Μιχαηλίδης: «Η υποψηφιότητα Μουριάδη δίνει προοπτική στο Δήμο Καβάλας»

Σεμνός, έμπειρος (παρά το νεαρό της ηλικίας του) και μόνιμος κάτοικος Καβάλας από το περασμένο Καλοκαίρι ο Γιώργος Μιχαηλίδης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και στενός συνεργάτης του υποψήφιου δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Η υποψηφιότητα του είναι ξεχωριστή. Όπως ξεχωριστές είναι όλες οι υποψηφιότητες των νέων Καβαλιωτών επιστημόνων. Σε όποιον συνδυασμό κι αν τους συναντάμε. Οι οποίες και σε αυτές τις εκλογές είναι αρκετές. Στο χέρι των ψηφοφόρων πλέον εναπόκειται αν οι νέοι και πολλά υποσχόμενοι Καβαλιώτες θα εκλεγούν και θα αναλάβουν δράση. Συνήθως δεν εκλέγονται πολλοί αν και το εκλογικό σώμα διαρκώς εκφράζεται θετικά για αυτούς. Εκ των προηγούμενων αποτελεσμάτων προκύπτει –δυστυχώς- ότι σε αρκετές περιπτώσεις εκλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι, οι νέοι μένουν με τα λόγια και τις υποσχέσεις αυτών στους οποίους προεκλογικά απευθύνονται.

Συζητήσαμε με τον Γιώργο Μιχαηλίδη. Συζητήσαμε κυρίως για τον εαυτό του. Στο τέλος η συζήτηση έφθασε στα προεκλογικά. Στη διάρκεια της κουβέντας προέκυψε η «φρεσκάδα», η γνώση και η ετοιμότητα. Η απόφαση να εμπλακεί στα κοινά για να βοηθήσει τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε. Πρώτα πρώτα ας διηγηθούμε την έως τώρα πορεία του. Αποφοίτησε από Λύκειο της Καβάλας, αρχικά σπούδασε μηχανικός στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά 9 χρόνια σπουδών, κάποια από τα οποία στη Γαλλία. Οι Γάλλοι τον ξεχώρισαν κι έτσι σήμερα συνεχίζει να εργάζεται από απόσταση σε εταιρία της ίδιας χώρας. Νωρίτερα έζησε στη Γαλλία (σπούδασε κι εργάστηκε) 8 έτη.

«Η εργασία από απόσταση είναι κάτι που έρχεται. Βελτιώνει άλλωστε τη ζωή των ανθρώπων» μας λέει. Διαπιστώνει ταυτόχρονα ότι η πόλη της Καβάλας δεν έχει το οικοσύστημα, στο οποίο οι νέοι θα μπορούν να ονειρευτούν. Κυρίως να μπορούν να υλοποιήσουν τα όνειρα τους.

Μα υπάρχει ο τουρισμός, του απαντούμε. Εξηγεί: « Δεν είναι μόνο ο τουρισμός. Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος. Έχουμε κι άλλες δυνατότητες ανάπτυξης. Κατά την γνώμη μου δημιουργούνται ευκαιρίες από την αναβάθμιση του ΤΕΙ. Είναι κάτι που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε». Είναι φανερό ότι ο Γιώργος Μιχαηλίδης δεν υποτιμά την τουριστική δραστηριότητα. Σημειώνει διακριτικά ότι ο χώρος δεν μπορεί να τους απορροφήσει όλους. Έχει κατά νου κι άλλα πράγματα, τα οποία ως πρόταση τα συζητά από καιρό στον συνδυασμό του κ. Μουριάδη. Σύντομα κάποια πράγματα θα γίνουν ευρύτερα γνωστά ως μέρος της πρότασης του υποψήφιου δημάρχου.

Για την Καβάλα του σήμερα μας είπε: « Στην Καβάλα είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά. Η υποψηφιότητα Μουριάδη δίνει μια προοπτική στο Δήμο. Για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να γίνουν υπερβάσεις. Κατά την γνώμη μου ο Θόδωρος Μουριάδης είναι με διαφορά ο καταλληλότερος για επόμενος Δήμαρχος Καβάλας. Και θέλει και μπορεί να αλλάξει τα πράγματα». Υπάρχει φυσικά κι η έως τώρα εμπειρία του στα ζητήματα της προεκλογικής περιόδου. Είναι σαφής. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε προεκλογικά με όρους παρελθόντος» τονίζει. Κι έτσι συμφωνεί ότι η προεκλογική παρουσία του κ. Μουριάδη είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με όσα γνωρίζαμε.

 

******

Διαβάστε επίσης