• 25 Απριλίου 2024,

Γιώργος Παγκαλίδης: «Δώσαμε όρκο μετά την ήττα από τον Άρη και τα καταφέραμε»   

 Γιώργος Παγκαλίδης: «Δώσαμε όρκο μετά την ήττα από τον Άρη και τα καταφέραμε»   

Για τη πολύ μεγάλη επιτυχία της ομάδας Κορασίδων της Ένωσης να κατακτήσει την 3η θέση στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα, μίλησε στην Αθλητική Πρωινή, ο προπονητής Γιώργος Παγκαλίδης. 

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Ήταν στο μυαλό σας μια θέση στο βάθρο, πριν ξεκινήσει η τελική φάση;

Απ: Να σας πω την αλήθεια, έτσι όπως πήγαμε πέρσι, έτσι ξεκινήσαμε και φέτος, δηλαδή να βγούμε πρώτη ομάδα της Περιφέρειας και να φτάσουμε βέβαια όσο ψηλότερα γίνεται στο τουρνουά.

Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το τουρνουά. Υπήρχαν 10 μέρες προκειμένου και εγώ να  μπορέσω να διαβάσω τις ομάδες με τις οποίες θα παίζαμε.

Κάτι που δεν το είχα πέρσι. Βλέποντας τις ομάδες που θα βρίσκαμε μπροστά μας, όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού μας κάναμε σκέψεις να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Μπήκαμε διστακτικά  στο πρώτο παιχνίδι με τον Αρη γιατί ήμασταν από ταξίδι αλλά και ήταν το πρώτο μας παιχνίδι, ύστερα από 10 μέρες.

Λόγω του ότι χάσαμε, δώσαμε έναν όρκο εκείνο το βράδυ όλοι μαζί, ότι θα παλέψουμε για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Τα καταφέραμε…

Ερ: Ποιο είναι το DNA αυτής της ομάδας;

Απ: Το DNA  αυτής της ομάδας είναι η λέξη οικογένεια και η λέξη παρέα.  Μα αυτά τα δυο και πολύ σκληρή προπόνηση, καταφέραμε όλη αυτή την επιτυχία. Αυτά είναι τα τρία βασικά συστατικά.

Ερ: Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε από το περασμένο  καλοκαίρι αλλά ουσιαστικά υπήρχαν οι υποδομές από τα προηγούμενα χρόνια.

Απ: Αυτή η μεγάλη προσπάθεια ξεκίνησε από τη μέρα που ανέλαβα εδώ και 5 χρόνια να προπονώ  αυτά τα κορίτσια.

Εγώ μπήκα για πρώτη φορά στην προπονητική πριν από 5 χρόνια, γνωρίζοντας τα κορίτσια.  Από την πρώτη στιγμή με δεχθήκανε και προσπάθησα να βάλω τα δικά μου στάνταρ και τα δικά μου πιστεύω σε αυτή την ομάδα.

Η δουλειά ξεκίνησε πριν 5 χρόνια.  Χρόνο με το χρόνο βελτιωνόμασταν. Αυτό το δείξαμε στην Ελευθερούπολη την πρώτη μας χρονιά  που γίναμε αγωνιστικό τμήμα πριν τρία χρόνια, όταν κερδίσαμε εκεί την Ασπίδα. Ηλικιακά ήταν τα κορίτσια δυο χρόνια μικρότερες.

Καταφέραμε και κερδίσαμε τον Αστέρα με τρεις πολύ δύσκολους τελικούς και μετά στην παράταση κερδίσαμε την Ασπίδα. Πήγαμε στην Θεσσαλονίκη ενώ ηλικιακά ήμασταν η πιο μικρή ομάδα.

Κάναμε μια καλή παρουσία. Πέρσι βάλαμε ένα στόχο παραπάνω, για να πάμε στο Πανελλήνιο στην τελική φάση.

Περάσαμε από τη Θεσσαλονίκη και αφήσαμε μια πολύ καλή εικόνα στην τελική φάση ασχέτως αν εκεί χάσαμε με μεγάλες διαφορές από αρκετές ομάδες. Μπορέσαμε όμως και αποκομίσαμε πολλές εμπειρίες και φέτος ήμασταν αποφασισμένοι σαν ομάδα να κάνουμε το βήμα παραπάνω.

Τα καταφέραμε.

Ερ: Αυτή η ομάδα δεν πρέπει να χαθεί, αυτό είναι το κυριότερο.

Απ: Θέλω να πιστεύω ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά δε θα χαθούνε.  Έχουνε ακούσει όλα τα κορίτσια πολύ εγκωμιαστικά σχόλια στο τουρνουά που πήραμε μέρος.

Εχουμε μια παίκτρια στην Εθνική Κορασίδων που παράλληλα ήταν και στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά. Μιλάω για την Σοφία Κελεμένη.

Είχαμε την καλύτερη στα κοψίματα, την Πασχαλίνα Τουρέτζογλου.

Η Μαρία Σπανίδου έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις στο τουρνουά. Όλα τα κορίτσια πολύ καλά σχόλια απ` όλους που ήταν εκεί πέρα. Νομίζω ότι κανένα από αυτά τα παιδιά δε θα χαθεί  αν συνεχίσει να δουλεύει και παίρνοντας όλες αυτές τις βάσεις τα τελευταία χρόνια.

Ερ: Υπερήφανος ο Γιώργος Παγκαλίδης για αυτή την ομάδα;

Απ: Φυσικά είμαι πάρα πολύ υπερήφανος. Πάνω σε αυτό ήθελα να πω, τρία μεγάλα ευχαριστώ.

Πρώτα απ` όλα να πω ευχαριστώ στον πρόεδρο Βαγγέλη Παππά για την στήριξη του τμήματος τόσο διοικητικά, όσο και οικονομικά.

Δεύτερο ένα τεράστιο ευχαριστώ στους γονείς του τμήματος που όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι αφανείς ήρωες και βοηθούσαν συνεχώς χωρίς δεύτερη σκέψη σε ότι και αν τους ζητούσα. Μια φορά δεν άκουσα τη λέξη όχι από το στόμα του και αυτό δεν μπορώ να μην το αναφέρω.

Ξεχωριστό ευχαριστώ στον έφορο μου, Μωυσή Σπανίδη που τα τελευταία τρία χρόνια ήταν δίπλα μου σε ότι και να του ζητούσα. Τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ στα κορίτσια μου, στις μικρές μου αδελφούλες όπως τις αποκαλώ. Πλέον έχουμε γίνει μια οικογένεια και αυτός ήταν ο λόγος που φτάσαμε σε αυτή τη θέση.

Ερ: Είναι ταβάνι αυτή η 3η θέση; Μπορούν και κάτι παραπάνω αυτά τα κορίτσια στο μέλλον;

Απ:  Θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι η αρχή. Δεν είναι ένα ταβάνι. Αν δουλέψουμε τα κορίτσια να κάνουν φέτος η του χρόνου ένα τεράστιο βήμα στην κορυφή της Ελλάδας.

Ερ: Αυτή η επιτυχία είναι και ένα μήνυμα ότι πρέπει να βλέπουμε γυναικείο μπάσκετ στην Καβάλα;

Απ:  Πρέπει να βλέπουμε. Επίσης να γινόντουσαν κάποιες διαφορετικές προσπάθειες μεταξύ όλων ώστε να δυναμωθεί μια ομάδα της πόλης μας , πιστεύω ότι θα  μπορούσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω.

Αυτή τη στιγμή είμαστε τρεις γυναικείες ομάδες στην πόλη.Ταλέντο υπάρχει σε όλες τις γυναικείες ομάδες της Καβάλας.

Το ταλέντο αυτό όμως είναι διασκορπισμένο….

Διαβάστε επίσης