Γιώργος Πασχαλέρης: «Θέλω μία θέση στην εθνική Ελλάδος, καλό το επίπεδο στην Α2»

 Γιώργος Πασχαλέρης: «Θέλω μία θέση στην εθνική Ελλάδος, καλό το επίπεδο στην Α2»

Ο Γιώργος Πασχαλέρης παραχώρησε συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή. Ο Καβαλιώτης αθλητής βόλεϊ αγωνίζεται στην ομάδα της ΧΑΝΘ ως διαγώνιος και είχε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο 20χρονος, ύψους 1,97 εξέφρασε τα συναισθήματά του για τον ΑΟΚ, σχολίασε την πρόσφατη επιτυχία της Κ18 των κοριτσιών, ενώ αναφέρθηκε στις επιτυχίες και το μέλλον του.

Ερ: Πριν λίγα χρόνια, από τον ΑΟΚ πήγες στη ΧΑΝΘ. Πως προέκυψε αυτή η μεταγραφή;

Απ: Όταν τελείωσαν οι πανελλαδικές και είδα ότι πέρασα στη Θεσσαλονίκη, ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου σε μια ομάδα μεγαλύτερου επιπέδου από αυτό του ΑΟΚ. Από τις πολλές προτάσεις που είχα, μου φάνηκε πιο σωστή επιλογή η μετακίνησή μου στην ομάδα της ΧΑΝΘ.

Ερ: Τι συναισθήματα σου έμειναν από τον ΑΟΚ. Ποιες στιγμές δε θα ξεχάσεις ποτέ;

Απ: Από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι μου στο βόλεϊ. Τα συναισθήματα που μου έχουν μείνει είναι πολλά και ευχάριστα. Με βοήθησαν όλοι να εξελιχθώ ως άνθρωπος και ύστερα ως αθλητής. Τους ευχαριστώ όλους και ελπίζω να φτάσουν σε ένα καλό επίπεδο, ώστε να τα ξαναπούμε.

Ερ: Πρόσφατα ο ΑΟΚ έφτασε στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ18 στα κορίτσια. Πιστεύεις πως η Καβάλα έχει μέλλον στο βόλεϊ;

Απ: Η Καβάλα ανέκαθεν ήταν σε καλό επίπεδο στα κορίτσια, σε όλες τις κατηγορίες. Τόσο στις γυναίκες όσο και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Με την άφιξη του καινούργιου προπονητή, ο οποίος όπως φάνηκε μπορεί να δουλέψει πολύ καλά με το υλικό που έχει, πιστεύω ότι θα δούμε πολλά καλά πράγματα από την ομάδα του ΑΟΚ.

Ερ: Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το βόλεϊ;

Απ: Με το βόλεϊ ξεκίνησα να ασχολούμαι στην ηλικία των 16 ετών, πιο πολύ για να ξεσκάω από το διάβασμα και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Όμως, χωρίς να έχω σημαντικές βλέψεις για το μέλλον.

Ερ: Φέτος κατακτήσατε την 3η θέση στο Πανελλήνιο εφήβων. Το περιμένατε ή θέλατε κάτι περισσότερο;

Απ: Η προηγούμενη χρονιά ήταν δύσκολη για όλους τους αθλητές. Εμείς παρά τις αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και συγκροτήσαμε την ομάδα του εφηβικού. Ο στόχος μας, πέρα από το να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ήταν να βρισκόμαστε στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και τον πετύχαμε κατακτώντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΧΑΝΘ έχει να βρεθεί σε τελική φάση αναπτυξιακού πρωταθλήματος στους εφήβους 30 χρόνια!

Ερ: Αγωνίζεσαι και στην ανδρική ομάδα, η οποία βρίσκεται στην Α2. Ποιο είναι το επίπεδο σε αυτήν την κατηγορία;

Απ: Ναι, αγωνίζομαι στην ανδρική ομάδα της ΧΑΝΘ. Το επίπεδο της Α2 είναι γενικά αρκετά καλό, καθώς πολλές ομάδες έχουν στόχο την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία, για αυτό και κάθε παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό.

Ερ: Στο παρελθόν σε είχε καλέσει η εθνική στο κλιμάκιο Βόρειας Ελλάδας. Σε απασχολεί το κεφάλαιο εθνική;

Απ: Κάθε αθλητής θεωρώ ότι θέλει να είναι στην εθνική και να παίζει για το εθνόσημο. Τώρα από εκεί και πέρα προσπαθώ να βελτιωθώ όσο μπορώ προκειμένου να κερδίσω  μία θέση στην εθνική.

Ερ: Ποιοι είναι οι στόχοι σου σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο;

Απ: Σε ατομικό επίπεδο θέλω να φτάσω σε ένα πολύ καλό επίπεδο, ώστε να αγωνιστώ στη μεγάλη κατηγορία και στην εθνική. Όσον αφορά την ομάδα, δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να υλοποιηθούν οι στόχοι μας.

Ερ: Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα σου;

Απ: Λόγω της πανδημίας το βόλεϊ είχε σταματήσει ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να μη γίνουν καθόλου αγώνες. Έτσι, η μεγαλύτερη μου επιτυχία μέχρι στιγμής είναι η 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων.

Ερ: Σκέφτεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά με το βόλεϊ;

Απ: Θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά, καθώς το βόλεϊ είναι σημαντικός παράγοντας στην καθημερινότητά μου. Είναι μέσα στους στόχους μου και πραγματικά θα κάνω ό,τι μπορώ για να πραγματοποιηθούν όλοι.

Διαβάστε επίσης