• 26 Απριλίου 2024,

«Γιορτές Παλιάς Πόλης» στη Ξάνθη με συμμετοχή και Καβαλιωτών

 «Γιορτές Παλιάς Πόλης» στη Ξάνθη με συμμετοχή και Καβαλιωτών

Μετά από διακοπή δύο ετών λόγω των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού, επαναλαμβάνονται φέτος οι γνωστές σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη «Γιορτές της Παλιάς Πόλης» που  πραγματοποιούνται όπως ξέρουμε στην πόλη της Ξάνθης.

Προχθές ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, από τις 3 έως τις 10 Σεπτέμβρη. Ξεχωρίζει η οργανωτική πρωτοβουλία του Δήμου της Ξάνθης, με απόφαση του οποίου στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχουν συμπεριληφθεί πολλά και διάφορα.

Και αθλητικές δραστηριότητες και εικαστικές ξεναγήσεις στην πόλη της παλιάς Ξάνθης και φυσικά ποικίλα μουσικά γεγονότα. Αν συγκρίνουμε το πρόγραμμα και την όλη προσπάθεια με αντίστοιχες εκδηλώσεις (φεστιβάλ κτλ) στην πόλη της Καβάλας, διαπιστώνουμε μία ακόμη φορά την επιτυχία της Ξάνθης στο γεγονός ότι εξασφαλίζει χρήματα από σημαντικούς ιδιώτες χορηγούς.

Έτσι και αυτή τη χρονιά τις γιορτές της παλιάς πόλης της Ξάνθης στηρίζουν οικονομικά εταιρείες όπως ο ΟΤΕ, η Cosmote και η μπύρα Αλφα. Χρήματα φυσικά προέρχονται από το Δήμο της Ξάνθης που είναι ο διοργανωτής των εκδηλώσεων αλλά και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Φέτος οι εκδηλώσεις της Ξάνθης συμπληρώνουν 31 χρόνια.

Ψάχνοντας καλύτερα στο αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων βρίσκουμε τρία γεγονότα που συνδέουν τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις με την πόλη και το Νομό Καβάλας. Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου της Βίκυς Ξανθοπούλου «Μία νύχτα στην Ακρόπολη».

Η Βίκυ Ξανθόπουλου προέρχεται από την Καβάλα, είναι βραβευμένη νηπιαγωγός που εργάζεται στο νησί της Θάσου. Παρουσιάζεται επίσης το βιβλίο του Θάσιου Άγγελου Ζαγοριανού «Μελωδίες αλλιώς». Η εκδήλωση αυτή έχει και ένα δεύτερο μέρος μουσικού προγράμματος.

Το βιβλίο του Άγγελου Ζαγοριανού παρουσιάστηκε πρόσφατα και στην Καβάλα αλλά και στην Κομοτηνή. Η καβαλιώτικη συμμετοχή τέλος αφορά τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ που παίρνουν μέρος σε σχετικό τουρνουά που γίνεται φυσικά στην Ξάνθη. Με συμμετοχή παλαιμάχων ποδοσφαιριστών από την Κομοτηνή, τη Δράμα και τη Ξάνθη.

Από πλευράς συναυλιών, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι πλούσιο. Η πρώτη συναυλία γίνεται την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων με το Χρήστο Νικολόπουλο και τις τραγουδίστριες Ελένη Βιτάλη- Γλυκερία- Πίτσα Παπαδοπούλου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες του Κώστα Χατζή, του Μιχάλη Χατζηγιάννη και εμφάνιση του Χριστόφορου Ζαραλίκου. Επίσης υπάρχει  στο πρόγραμμα συναυλία του Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Διαβάστε επίσης