• 3 Μαΐου 2024,

Γιώτα Μαργιώτου: «Υπερηφάνεια για την Καβάλα 86, το ποδόσφαιρο είναι η καψούρα μου» 

 Γιώτα Μαργιώτου: «Υπερηφάνεια για την Καβάλα 86, το ποδόσφαιρο είναι η καψούρα μου» 

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή και στον Τάσο Πατσίδη, παραχώρησε η 25χρονη παίκτρια της Καβάλας 86, Γιώτα Μαργιώτου, η οποία ήταν από τις βασικές πρωταγωνίστριες στη φετινή πολύ καλή προσπάθεια της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του νομού μας για να αλλάξει κατηγορία.

Η Γιώτα, η οποία βρίσκεται στο σύλλογο από το 2015, τόνισε ότι η έλλειψη εμπειριών ήταν βασικός παράγοντας για τη απώλεια της 1η θέσης ενώ αναφέρθηκε και σε κάποια καθοριστικά παιχνίδια στα οποία δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερ: Θέλουμε να μας κάνεις την αποτίμηση της χρονιάς; Η άνοδος χάθηκε στις λεπτομέρειες;

Απ: Ήταν μια γεμάτη χρονιά, δύσκολη και απαιτητική. Παράλληλα με πολλά συναισθήματα. Από την αρχή γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα (Ελπίδα Γενισέας), που παρά το γεγονός ότι ήταν καινούργια, είχε έμπειρες παίκτριες, κυρίως προερχόμενες από τη Β’ αλλά και την Α’ Εθνική. Μαζεύτηκαν και είπανε: «πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Ο δύσκολος στόχος ήταν εκεί. Φυσικά δύσκολες ήταν και οι υπόλοιπες ομάδες. Απλά η Ελπίδα Γενισέας είχε την εμπειρία που έλειπε από εμάς αλλά και από τους άλλους συλλόγους. Είμαστε πολύ περήφανες όλες οι παίκτριες για τη φετινή χρονιά. Σίγουρα όταν φτάσεις στη πηγή και δεν πίνεις νερό, απογοήτευσε.

Ερ: Ήταν κάποια καθοριστικά παιχνίδια που τα πληρώσατε στο να χάσετε την πρώτη θέση;

Απ: Κάναμε μια κοιλιά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Χάσαμε δυο ματς με τον Ποντιακό και το Σουφλί. Παρόλο που χάσαμε απ’ αυτές τις δυο ομάδες είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε την πρώτη θέση στο τελευταίο ματς στην έδρα της Ελπίδας. Ήμασταν δυο βαθμούς πίσω και θέλαμε μόνο τη νίκη για την πρώτη θέση.

Αν βάζαμε ένα γκολ στη Γενισέα, τότε τα πράγματα θα ήταν ιδανικά. Πριν βέβαια μια εβδομάδα από το ματς της Γενισέας, εμείς είχαμε το πάνω χέρι. Εμείς ήμασταν μπροστά με δυο βαθμούς αλλά χάσαμε από το Σουφλί. Ήταν μια κακή μέρα, όπως βέβαια την έχουν όλες οι ομάδες. Απλά σε μας έτυχε την πιο καθοριστική μέρα. Δυστυχώς οι δυο αυτές ήττες εντός έδρας μάλιστα, μας στοίχισαν πάρα πολύ.

Ερ: Παρά ταύτα κρίνεται επιτυχημένη η χρονιά;

Απ: Σαφώς επιτυχημένη. Κυνηγήσαμε την πρωτιά με μια ομάδα πολύ έμπειρη. Στα μεταξύ μας παιχνίδι ακόμη και ο αντίπαλος παραδέχτηκε ότι εμείς παρουσιάσαμε μια πολύ καλή ομάδα που ήταν καλύτερη αλλά μέτρησε η εμπειρία μέσα στο γήπεδο.

Όταν σε μια ομάδα οι περισσότερες παίκτριες είναι από 20 ετών και παίζουνε ποδόσφαιρο 3-4 χρόνια σαφώς και θα έχει δύσκολο έργο όταν αντιμετωπίζει μια άλλη που διεκδικεί τον τίτλο με παίκτριες που έχουν παίξει περίπου 10 χρόνια στη Β’ Εθνική. Ξέρουν τι να κάνουν μέσα στο παιχνίδι έχοντας βάση την εμπειρία που διαθέτουν.

Ερ: Είναι παρακαταθήκη η χρονιά που πέρασε για την επόμενη που έρχεται; Μπορείτε να φτάσετε στο στόχο της ανόδου στη νέα αγωνιστική σεζόν;

Απ: Είναι μια μεγάλη συζήτηση. Κάποιες ομάδες ενισχύονται μεταγραφικά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και δείχνουν ένα άλλο  πρόσωπο σε σχέση με το αρχικό τους ξεκίνημα. Μπορεί επίσης να έχουνε σημαντικές επιστροφές. Επίσης από τη Β’ στη Γ’ κατεβαίνουν οι Βασίλισσες που θα είναι ένας πρόσθετος δυνατός αντίπαλος. Είναι μια ομάδα πολύ έμπειρη. Οι Βασίλισσες ήταν πολλά χρόνια στη Β’ Εθνική.

Ερ: Χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση για να πάει καλύτερα η Καβάλα 86;

Απ: Φέτος έγιναν κάποιες μεταγραφές με φοιτήτριες που ήρθαν στην Καβάλα και ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό η ενδεκάδα αφού βέβαια φύγανε και κάποια κορίτσια από μας για να σπουδάσουν αλλού. Η καινούργια ενδεκάδα φάνηκε ότι λειτούργησε. Πρέπει να μείνει ο βασικός κορμός.

Ερ: Πρέπει να μείνει και η προπονήτρια σας, η κ. Ιωάννα Θεοχάρη;

Απ: Το βασικό είναι αυτό. Πρέπει σίγουρα να μείνει. Δεθήκαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα 2 τελευταία χρόνια. Μας βοήθησε πάρα πολύ, είναι κοντά μας, οι προπονήσεις είναι τέλειες. Επίσης μας βοήθησε πολύ στη ψυχολογία. Έσκυψε πάνω από το κεφάλι μας και μας βελτίωσε σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά και οι προηγούμενοι προπονητές βάλανε το λιθαράκι τους. Ξεκινώντας από τον Σούλη Ρουμελιώτη και μετά ο Γιάννης Κοντογιώργης, η Σοφία Κεραμιδά και ο Φίλιππας Φιλίππου. Όλοι μας βοηθήσανε.

Ερ: Για πρώτη φορά φέτος η Καβάλα 86 έπαιξε μπροστά σε τόσο κόσμο.

Απ: Κάναμε το δικό μας… fan club. Μια πολύ ωραία παρέα που αποτελείται κυρίως από τους γονείς μας, τους φίλους μας, τα αδέλφια μας. Όλοι αυτοί θέλουν να φέρουν και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο όπως και εμείς βέβαια. Έφεραν ενέργεια στο γήπεδο. Επίσης αυτοί που ήρθαν να δουν ένα ματς, ήρθαν και στο επόμενο.

Μας στήριξαν με την παρουσία τους. Υπήρχε μεγάλο δέσιμο μεταξύ μας. Φυσικά σε όλη αυτή την προσπάθεια μας, ήταν κοντά και η διοίκηση. Σε πολλά κρίσιμα ματς ο κ. Αρσονιάδης έρχεται και μας παροτρύνει. Μάλιστα φέτος στο τελευταίο ματς με τη Γενισέα, μας είπε πριν την έναρξη: «Ότι και να γίνει για μας είστε οι νικήτριες».

Ερ: Υπάρχει μέλλον στην Καβάλα 86;

Απ: Ναι, σίγουρα. Υπάρχουν και πολλές μικρές σε ηλικία παίκτριες που έχουν το μέλλον μπροστά τους. Όταν αποκτήσουν τις κατάλληλες εμπειρίες θα σταθούν καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Είναι τώρα ακόμη στην εφηβεία τους. Τώρα μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου.

Ερ: Η Γιώτα Μαργιώτου πως βλέπει το Γυναικείο ποδόσφαιρο;

Απ: Παίζω από πολύ μικρή ποδόσφαιρο, στην αλάνα, στο σχολείο. Με τραβούσε πάντα το ποδόσφαιρο. Στη γειτονιά πάντα στο καθιερωμένο ραντεβού, έπαιζα ποδόσφαιρο με τα αγόρια. Στους σχολικούς είχαμε κάνει μια ομάδα και με ανακάλυψε ο κ. Σούλης Ρουμελιώτης.

Μόλις τελείωσα το σχολείο πήγα στο ποδόσφαιρο να παίξω σε ομάδα. Μόνο το αντρικό είχα στο μυαλό μου, το γυναικείο ποδόσφαιρο συν το χρόνο, ανακάλυπτα τα μυστικά. Με τραβάει το… κόκκινο.

Από μικρή μου άρεσε ο Ολυμπιακός. Δεν με επηρέασε κανένας στο σπίτι. Έβλεπα αγώνες και με ενθουσίαζε το ότι έπαιρνε πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός. Στην Ευρώπη μου αρέσει πολύ η Λίβερπουλ αν και κυριαρχεί τώρα η Σίτι.

Ερ: Του χρόνου θα είσαι παρούσα στη νέα αγωνιστική προσπάθεια; Παιδεύεσαι με τη δουλειά σου;

Απ: Φυσικά. Όσο κρατάνε τα πόδια μου, θα παίζω. Σίγουρα δυσκολεύομαι με τη δουλειά μου. Με δυσκολεύει πάρα πολύ στις προπονήσεις. Ακόμη και στους αγώνες μπορεί να σχολάσω στις 7 το πρωί (Η Γιώτα είναι νοσηλεύτρια) από τη δουλειά μου και να πάω κατευθείαν για να παίξω στην Ορεστιάδα.

Το ποδόσφαιρο είναι η… καψούρα μου. Το γουστάρω πολύ. Εύχομαι να τα πάμε πολύ καλά στη νέα σεζόν, χωρίς τραυματισμούς. Αν μπορέσουμε και  δείξουμε τον χαρακτήρα που δείξαμε σε πολλά παιχνίδια στην περσινή σεζόν, ίσως καταφέρουμε και ανεβούμε στη Β’ Εθνική.

Διαβάστε επίσης