Γλώσσα λανθάνουσα;

 Γλώσσα λανθάνουσα;

ΓΛΩΣΣΑ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ;

Στις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού που αφορούνε σε Εθνικά θέματα, νομίζω ότι πρέπει να επισημανθούνε ορισμένες διαφοροποιήσεις στις δηλώσεις του.

Π.χ.

1.«Ο μόνος διάλογος με τη Τουρκία θα αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ» έχει αντικατασταθεί με το «θαλάσσιες ζώνες».

Μέσα όμως στον όρο θαλάσσιες ζώνες είναι και τα χωρικά ύδατα-αιγιαλίτιδα ζώνη. Ελπίζω με τον όρο «θαλάσσιες ζώνες» να μην εννοεί ότι θα διαπραγματευθούμε και για τα ήδη περιορισμένα χωρικά μας ύδατα.

Δεν αναφέρει επίσης πουθενά την έννοια «Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», μόνο «διεθνές δίκαιο», ενώ άλλο είναι το Διεθνές δίκαιο και άλλο το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

2.Ότι «πρέπει και τα δύο μέρη ν’ αποφεύγουνε τις μονομερείς ενέργειες».

Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι άλλο είναι μια μονομερής ενέργεια απόρροια του Διεθνούς δικαίου της θάλασσας π.χ. οι οριοθετήσεις ΑΟΖ Ελλάδα-Ιταλίας, και Ελλάδας- Αιγύπτου, και άλλο είναι η εκτός διεθνούς δικαίου της θάλασσας και παράνομη οριοθέτηση ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης, και η οποία υπογράφτηκε κατά παράβαση κάθε δικαίου, από έναν υπηρεσιακό πρωθυπουργό που πλέον δεν υπάρχει και χωρίς καμμιά δημοκρατική νομιμοποίηση.

Με την παραπάνω δήλωση του, δεσμεύει και την Ελλάδα για τις όποιες μελλοντικές ΝΟΜΙΜΕΣ μονομερείς ενέργειες της.

3. Προτείνει παραπομπή της διαφοράς στη Χάγη για «να συμφωνήσουμε τη διαφορά μας και να θέσουμε τις παραμέτρους».

Τη διαφορά την καταλαβαίνουμε, με τις παραμέτρους όμως τι εννοεί;

Γιατί εάν συμφωνήσουμε π.χ. σε ένα συνυποσχετικό, σαν αυτό του Σημίτη, που να περιλαμβάνει σαν όρο ν’ αποφασίσει το Διεθνές δικαστήριο για την επίλυση «συνοριακών διαφορών», δηλαδή γκρίζες ζώνες, αποστρατιωτικοποίηση κ.λπ., τότε στην ουσία βάζουμε μόνοι στην ατζέντα θέματα που δεν πρέπει να μπούνε, ή αλλιώς «βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας».

Όσον αφορά τη διαρκή και επίμονη απαίτηση των Τούρκων για την αποστρατικοποίηση (δηλαδή αφοπλισμό) των νησιών για να εκβιάζουν άφοβα με απόβαση, ας μην ξεχνάνε αυτό που είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου για τον εξοπλισμό των νησιών, λέγοντας τρεις λέξεις:

«Είναι θέμα Άμυνας», ξέροντας πολύ καλά ότι ο ΟΗΕ αναγνωρίζει την Εθνική Άμυνα σαν υπέρτατο κριτήριο, και πάνω από Διεθνείς Συνθήκες.

Εκείνο που είναι ιδιαίτερα ενδεικτικό είναι οι δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή Πιουριφόϊ, συγγνώμη Μπέρνς τον οποίο ο Απόστολος Κακλαμάνης ονόμαζε  ανθύπατο επί πρωθυπουργίας Σημίτη, επαναλαμβάνω Πάϊατ, ήθελα να γράψω, πρόσφατα σε τηλεοπτική του παρέμβασή του, δήλωσε βέβαιος ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει τις «αναγκαίες υποχωρήσεις» ώστε να υπάρξει τελική συμφωνία με την Τουρκία.

Η δήλωση αυτή δεν πρέπει να ήτανε τυχαία αλλά δήλωση-εντολή, επειδή οι «καλοί μας φίλοι» Γερμανοί έχουνε την ιδέα, για να προχωρήσουμε σε λύση, να δώσουμε τη μισή ΑΟΖ του Καστελόριζου στη Τουρκία, αλλά οι τεμπέληδες Έλληνες αντιδρούνε ενθαρρυμένοι, από τη συμμαχία με τον Μακρόν, και αντιστέκονται στις φιλοτουρκικές επιθυμίες της κυρίας Μέρκελ. Και επάνω σε όλο το χαμό που γίνεται, νάσου και ο Τσίπρας, ο λαγός των ξένων συμφερόντων, που δηλώνει ότι είναι υπεύθυνος, γι’ αυτό δεν ζητάει εκλογές.

Εδώ να μην μας διαφεύγει ότι μέχρι τον Ιανουάριου 2021, οι εκλογές μπορούνε να γίνουνε με λίστα. Άρα Ο Μητσοτάκης θα μπορέσει ν’ αποκόψει τη «δεξιά πτέρυγα» στη ΝΔ, στηριζόμενος στο Τσίπρα, για μια συμφωνία «τύπου Πρεσπών» .

Ο Τσίπρας έχει βέβαια τεράστιες υποχρεώσεις στη ΝΔ που το καλοκαίρι του 2015 τον κράτησε στην εξουσία. Εξ άλλου ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πλέον επίσημο τρόπο και με «γερμανική προφορά», μας είπε αυτό που μας λένε συνέχεια οι Γερμανοί ότι δηλαδή είμαστε χαραμοφάηδες, τροποποιημένο για τις ανάγκες της επικαιρότητας σε μοναχοφάηδες.

Έτσι βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε συμβούλους, διανοουμένους κλπ. που ξεχνάνε να μας πούνε τους λόγους για τους οποίους ζούμε σε μια χώρα που δεν είναι ανεξάρτητη και αυτόνομη, και στην οποία ορισμένες υπουργοποιήσεις ή διορισμοί σε κρίσιμες κρατικές θέσεις αποτελούνε επιλογές ξένων κέντρων, και ελέγχονται απ’ ευθείας από αυτούς.

Επιπλέον ξεχνάνε να διευκρινίσουν συγκεκριμένα τους λόγους και τις αιτίες για το ότι πχ οι τελευταίοι εξοπλισμοί της χώρας έγιναν, τις δεκαετίες 1980-1990, και μετά μειώθηκαν στο 50% με τη Τουρκία συνέχεια ν’ απειλεί, γιατί πνίγηκε η συμφωνία «περί αμοιβαίας στρατιωτικής αρωγής» , γιατί η Γερμανία …θα μας πουλήσει τορπίλες για τα υποβρύχια μας μετά από 3-4 χρόνια, και αφού προηγούμενα η Τουρκία αποκτήσει από τη Γερμανία τα δικά της υποβρύχια.

Κλπ κλπ.

Ας ευχηθούμε όλοι μας οι όποιες διαπραγματεύσεις να καταλήξουνε θετικά για μας, διαφορετικά εάν τρωθεί και πάλι το Εθνικό φιλότιμο,  συνέχεια της αντεθνικής συμφωνίας των Πρεσπών, τότε και με τη βεβαιότητα του δύσκολου οικονομικά χειμώνα που ακολουθεί, η εκτόνωση της λαϊκής οργής  μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη, και εάν μαζί με τους ντόπιους ξεσηκωθούνε υποκινούμενοι και από άλλους και για άλλους λόγους και οι αλλοδαποί, τότε ενδεχόμενα να οδηγηθούμε σε καταστάσεις που δεν μπορούμε να φαντασθούμε, και τα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008, να συγκρίνονται με εκδρομή προσκόπων.


ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης