• 25 Απριλίου 2024,

Γνωριμία με το Μπριτζ της Καβάλας

 Γνωριμία με το Μπριτζ της Καβάλας

Αναλυτικά το β` μέρος της συνέντευξης με τον πρόεδρο του Αγωνιστικού Μπριτζ Καβάλας Τσεκμέζογλου Δημήτριο (Πολιτικό Μηχανικό), ο οποίος δίνει πλέον περισσότερες λεπτομέρειες για το σύλλογο, για το πώς διεξάγονται οι αγώνες και για τις  γνώσεις που πρέπει να έχει κάποιος για να παίξει Μπριτζ.

Χαρήκαμε ιδιαίτερα μετά την πρώτη επαφή μας, θα μπορούσατε να μας πληροφορήσετε πως μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή με τον σύλλογο στην Πόλη μας;

Ο σύλλογος μας φιλοξενείται από το Δήμο Καβάλας στο Πολυκέντρο του Δήμου στον Άγιο Λουκά. Είναι ένας εξαιρετικός χώρος  που υπερπληροί τις αγωνιστικές απαιτήσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ και ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Καβάλας για την παραχώρηση του.

Οι αγώνες διεξάγονται μόνο σε κλειστό χώρο;

Όχι φυσικά, το μοναδικό πλεονέκτημα του Πολυκέντρου στον Άγιο Λουκά είναι ότι υπάρχει διαθέσιμος εξωτερικός χώρος, τον οποίο διαμορφώσαμε και εξοπλίσαμε με ίδιες δαπάνες και όποτε υπάρχει δυνατότητα, όπως προχθές την Τρίτη 17/5/2022, παίζουμε σε αυτόν. Η αίσθηση του αγώνα σε εξωτερικό χώρο είναι εξαιρετική.

Κάθε πότε γίνονται αγώνες;

Ο σύλλογος μας διοργανώνει ταυτόχρονους Πανελλήνιους Αγώνες κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 19:00 και κάθε Δευτέρα απόγευμα υπάρχει κύκλος μαθημάτων για αρχάριους και προχωρημένους. Αν οιοσδήποτε θέλει να μας γνωρίσει θα ήταν χαρά μας να τον πληροφορήσουμε για ότι χρειαστεί (kavala@hellasbridge.org) είτε να έρθει από κοντά τις προαναφερόμενες ημέρες και ώρες.

Ποιο είναι η ηλικία που μπορεί να παίξει κάποιος Μπριτζ;

Το μπριτζ δεν έχει ηλικία, όλες οι ηλικίες μπορούν να συμμετάσχουν στο άθλημα αυτό. Στο σύλλογο της Καβάλας ο μεγαλύτερος ενεργός αθλητής είναι ο κύριος Κυριάκος Καλαιτζίδης (γεν 1932) και ο μικρότερος είναι ο Μάριος Μπαχτσεβάνης (γεν 2000). Το μπριτζ, ως πνευματικό άθλημα, εξασκεί το μυαλό και είναι ένα πολύ καλό «φάρμακο» για την άνοια, αλτσχαιμερ κτλ.

Χρειάζεται να έχεις κανείς ιδιαίτερες γνώσεις για να παίξει Μπριτζ;

Το μπριτζ είναι άθλημα στρατηγικής και μνήμης και ο παράγοντας τύχης ΔΕΝ συμμετέχει σε αυτό. Θυμίζει λίγο την Πρέφα και το Μπιλότ αλλά έχει την δική του λογική για αυτό υπάρχουν συνεχή εκπαιδευτικοί κύκλοι εκμάθησης και βελτίωσης. Ο σύλλογος μάλιστα έχει ήδη δύο πιστοποιουμένους εκπαιδευτές (Ηλιάδης Γιώργος, Κουλούσης Κωστής) ενώ είναι σε διαδικασία Πιστοποίησης και τρίτος εκπαιδευτής  (Μπαχτσεβάνης Δημήτρης).

Χαρήκαμε ιδιαίτερα, ελπίζω την επόμενη φορά να τα πούμε και από κοντά στον χώρο σας.

Δική μας είναι η χαρά και ευχαριστούμε για την φιλοξενία και σας περιμένουμε.

Διαβάστε επίσης