• 3 Μαΐου 2024,

 Γρηγόρης Πουρσαϊτίδης  στους 93,7: «  Στόχος της ΑΕΚ από εδώ και πέρα η 6αδα»

  Γρηγόρης Πουρσαϊτίδης  στους 93,7: «  Στόχος της ΑΕΚ από εδώ και πέρα η 6αδα»

Δηλώσεις για τη μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ Καβάλας στο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας έκανε ο Γρηγόρης Πουρσαϊτίδης που είναι και ο άμεσος συνεργάτης του Παύλου Προβατίδη στον πάγκο της ομάδας. Επίσης ο Γρηγόρης και με την ιδιότητα του ως προπονητής στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, μίλησε και για τη δουλειά που γίνεται για τα παραγωγή ταλέντων. Αναλυτικά.

Ερώτηση: Μετά το αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου με τη νίκη της ΑΕΚ στις Κρηνίδες και την ήττα του Μ.  Α Φιλίππων από την Καρβάλη, θεωρείς ότι κρίθηκε η μάχη της παραμονής;

Απάντηση:   Μετά τη νίκη στις Κρηνίδες η ομάδα είναι κοντά στην παραμονή αλλά εμείς πάντα έχουμε σαν στόχο την πρώτη πεντάδα που ήταν και ο βασικός μας στόχος το καλοκαίρι σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή μας Παύλου Προβατίδη. Θεωρώ ότι βάση του προγράμματος που έχουμε και της βαθμολογικής κατάστασης είναι εφικτό να τερματίσουμε στην 6η θέση.

Ερώτηση: Βέβαια φέτος είναι μια εντελώς διαφορετική ΑΕΚ σε σχέση με πέρσι που διεκδίκησε το πρωτάθλημα.

Απάντηση: Ακριβώς, η ομάδα είχε πέρσι πολύ καλό ρόστερ με έμπειρούς ποδοσφαιριστές. Φέτος τα παιδιά κάνουνε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Μείνανε κάποια παιδιά που αγαπάνε την ΑΕΚ και είναι χρόνια στην ομάδα. Με κάποιες προσθήκες νεαρών ποδοσφαιριστών από την Ακαδημία μας, πιστεύω η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και  αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί σε ορισμένα παιχνίδια θα βρισκόμασταν και λίγο πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Ερώτηση: Πάντως με τη φυγή 6-7 περσινών βασικών παικτών πολλοί λέγανε ότι η ΑΕΚ θα έχει ένα δύσκολο χειμώνα.

Απάντηση: Αυτά τα λέγανε και όταν είχαμε έρθει την πρώτη χρονιά στην ΑΕΚ με τον Παύλο Προβατίδη.  Δεν πιστεύανε ότι η ομάδα θα είναι ψηλά και θα διεκδικήσει την άνοδο μέχρι σχεδόν το τέλος του πρωταθλήματος.  Φέτος τα παιδιά που ήρθαν αλλά και αυτά που ανεβήκανε από την Ακαδημία της ομάδας, είχανε πολύ όρεξη για δουλειά. Η δουλειά μας ξεκίνησε πολύ νωρίς. Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ομάδα που ξεκίνησε στην Α` κατηγορία την προετοιμασία της.  Καταφέραμε με τον Παύλο να φτιάξουμε μια ομάδα που είναι σε πολύ καλό επίπεδο.  Τα παιδιά έχουν μεγάλη όρεξη και είναι σε όλες τις προπονήσεις. Αυτό είναι βασικό.

Ερώτηση: Ένα μεγάλο όπλο της ΑΕΚ είναι τα παιδιά που έρχονται στη μεγάλη ομάδα από την Ακαδημία;

Απάντηση: Σίγουρα. Η ΑΕΚ δε θα μείνει χωρίς ποδοσφαιριστές. Πάντα θα έχει ποδοσφαιριστές με τη δουλειά που γίνεται.  Γίνεται πολύ καλή απ` όλο το τιμ στα τμήματα υποδομής και τα παιδιά που έρχονται στη μεγάλη ομάδα έχουν μεγάλο βαθμό ετοιμότητας.

Αυτή η πολύ καλή δουλειά γίνεται και στην Καβάλα 2004 όπου συνεργάζεται άμεσα με την ΑΕΚ και σε αυτό μετράει η εμπειρία που έχει ο κ. Ρούμπας σαν παράγοντας όλα αυτά τα χρόνια, τον οποίο και ευχαριστώ για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε.  Επίσης το Μάιο έχουμε το τουρνουά «Γιάννης Κανάκης» που σχεδόν είναι όλα έτοιμα και θα καλέσουμε πολλές ομάδες. Ολοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν εργαστεί πάρα πολύ γι` αυτό το σπουδαίο τουρνουά.

Ερώτηση: Σας έλειψε φέτος το «Βερούλειο»;

Απάντηση: Σίγουρα. Το να έχεις μια έδρα όπως το «Βερούλειο» που είναι το σπίτι της ΑΕΚ, είναι πολύ σημαντικό.  Αν παίζεις τη μια αγωνιστική στον Αμυγδαλεώνα και την άλλη στο γήπεδο του Κωτσάλου,  σαφώς επηρεάζεσαι.  Μετράει πολύ να έχεις τη δική σου έδρα.

Ερώτηση:  Πως είναι φέτος το πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας;

Απάντηση:  Πέρσι ήμασταν δυο τρεις ομάδες που ξεχωρίσαμε  στην κορυφή. Φέτος  είναι πιο  ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Παρόλο που έχασε η Δόξα Θεολόγου από τα Λιμενάρια, νομίζω ότι δεν έχει κριθεί ακόμη ο τίτλος.  Σίγουρα ο Βύρωνας έχει το προβάδισμα αλλά θα παίξει και με τη Δόξα Θεολόγου όπου θα κριθούν πολλά στο μεταξύ τους παιχνίδι. Ο Βρασίδας αλλά και ο Ορφέας θα μπορούσαν να είναι πιο ψηλά στα βαθμολογία αφού έχουν πολύ καλές ομάδες.

Ερώτηση: Εχει ταλέντα το πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας;

Απάντηση: Υπάρχουν ταλέντα. Είναι υψηλό το επίπεδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Καβάλας με ταλέντα αλλά και καλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες.   Όλα αυτά ομορφαίνουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Καβάλας.

Ερώτηση: Πως «έδεσες» με τον Παύλο Προβατίδη;

Απάντηση: Συναντηθήκαμε στα Αμισιανά όταν εγώ ήμουν ποδοσφαιριστής και αυτός προπονητής.  Τότε ήμουν 16-17 ετών.  Έμεινα στην ομάδα μαζί του ενώ του είχα πει ότι θέλω να γίνω προπονητής. Αρχικά συνεργαστήκαμε στο Μακεδονικό Αμισιανών και μετά στο Μουντιαλίτο.  Η τρίτη συνεργασία σας που μάλιστα συνεχίζεται είναι στην ΑΕΚ.   Είναι δύσκολο αρχικά να αποβάλεις τον ποδοσφαιριστή από μέσα σου και να γίνεις προπονητής. Όταν το καταφέρεις πιστεύω ότι μπορείς να γίνεις καλύτερος στο κομμάτι της προπονητικής. Ευχαριστώ επίσης όλους τους ανθρώπους της ΑΕΚ γι` αυτά τα τρία χρόνια που είμαι δίπλα τους και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου.  Κυρίως τον πρόεδρο της ομάδας τον κ. Τσάμαρη. Η ΑΕΚ βέβαια έχει και σπουδαίους φιλάθλους βάση και της μεγάλης ιστορία της.

 

Διαβάστε επίσης