H μητέρα όλων των μαχών το δημοψήφισμα

 H μητέρα όλων των μαχών το δημοψήφισμα

Τελικά έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα η μητέρα όλων των μαχών για το μέλλον της χώρας μας θα δοθεί στο εσωτερικό της χώρας με ένα δημοψήφισμα για το αν θα ΄γίνουν δεκτά ή οχι τα μέτρα των δανειστών αλλα οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν οτι το ΝΑΙ θα είναι ΝΑΙ στην Ευρώπη και το ΟΧΙ θα σημαίνει ΟΧΙ στην Ευρώπη με οτι αυτό συνεπάγεται.

Η κάθε πλευρά βλέπει το δημοψήφισμα απο την δική της σκοπιά και δίνει την δική της ερμηνεία προκειμένου να αποσπάσει την ψήφο του λαού.

Ο Τσίπρας που γνωρίζει οτι η πλειοψηφία των ελλήνων θέλει παραμονή στην Ευρώπη υποστηρίζει οτι το ερώτημα δεν έχει να κάνει με την παραμονή της χώρας στην ζώνη του ευρώ και οι εταίροι που γνωρίζουν πάνω – κάτω τα ίδια για την βούληση του ελληνικού λαού βγαίνει και λέει οτι πίσω απο το ερώτημα για τα μέτρα κρύβεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ουσία αυτό θα κληθούν να ψηφίσουν οι έλληνες πολίτες.

Ο Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει το ΟΧΙ στα μέτρα και μέχρι που φτάνει αν τελικά ο κόσμος το προτιμήσει.

Ο Τσίπρας με ένα ΟΧΙ στις αποσκευές του σε περίπτωση που ο κόσμος το ψηφίσει θα πάει σε μια καλύτερη συμφωνία ή θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα της εξόδου απο την Ευρωζώνη αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν οτι η τελευταία πράξη της εξόδου της χώρας μας απο την Ευρωζώνη είναι η διεξαγωγή του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος.

Βέβαια ο Τσίπρας που στο πλαίσιο των σκληρών διαπραγματεύσεων επέλεξε να παίξει το τελευταίο του χαρτί με την προσφυγή στον λαό μέσο δημοψηφίσματος θα πρέπει να γνωρίζει οτι παίζει και το δικό του κεφάλι αφού στην περίπτωση του ΝΑΙ η κυβέρνηση του την επόμενη θα πρέπει να παραιτηθεί και οχι να πάει να διαπραγματευτεί εκ νέου με τους δανειστές σα να μην τρέχει τίποτα.

Επειδή όπως όλα δείχνουν οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η Ελλάδα θα μπεί σε μια άλλη φάση που θα μας κρατήσει ΄μακριά απο τον στόχο της ανάπτυξης και της ανάκαμψης έχω την εντύπωση οτι θα πρέπει το δημοψήφισμα αυτό να μην γίνει ποτέ.

Οι Ευρωπαίοι να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Τσίπρα πρίν την Κυριακή και να βρούνε την άκρη που θα μας περάσει στην απέναντι πλευρά της συμφωνίας.

Δεν είμαστε ούτε για δημοψηφίσματα , ούτε για διχόνειες και καυγάδες.

Να κάτσουμε να βρούμε την λύση που θα πρέπει να είναι Ευρωπαϊκή και αντιυφεσιακή.

Με καλές και ειλικρινείς προθέσεις μπορεί να βρεθεί λύση.

Ο Τσίπρας τα παίζει όλα για όλα και με το δημοψήφισμα θα προκαλέσει εξελίξεις που θα μας πάνε πίσω οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα αφού στην περίπτωση του ΝΑΙ , γιατί στην περίπτωση του ΟΧΙ μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει , η κυβέρνηση θα πέσει και η Ελλάδα θα μπεί σε μια προεκλογική περίοδο που θα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Και επειδή όλα αυτά είναι πολύ λογικά γιατί να τα σκεφτόαμστε μόνο εμείς και να μην τα σκέφτονται αυτοί που μας κυβερνάνε ;

Υποστηρίζουν πολλοί οτι ο Τσίπρας επειδή έβλεπε οτι δεν παίρνει την συμφωνία που ήθελε για να μην διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία την κυβέρνηση του επέλεξε το δημοψήφισμα ώς μονόδρομο.

Και υπάρχουν και οι άλλοι που λένε οτι μόνο με ρίσκο μπορεί η χώρα να φτάσει σε μια ειλικρινή και καλή συμφωνία αλλα και στην μείωση του χρέους.

Ο Τσίπρας θα πρέπει να δεχτεί την νέα πρόταση που έγινε μέσο Γιούνκερ και να κάτσει έστω και στο +5 στο ίδιο τραπέζι με τους δανειστές για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Η νέα πρόταση των δανειστών είναι ελαφρώς καλύτερη απο την προηγούμενη και δεσμεύεται για μείωση του κουρέματος τον Οκτώβριο του 2015.

Ο Τσίπρας θα πρέπει να ανταποκριεθεί στο κάλεσμα αυτό να πάει στις Βρυξέλες για να αποφύγουμε το δημοψήφισμα που είναι διχαστικό και θα μας βάλει σε μεγαλύτερες περιπέτειες.

Ο Τσίπρας έχει την ευκαιρία να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία και να απαλλάξει τους έλληνες απο ένα δημοψήφισμα που τον διχάζει και δεν πρέπει να γίνει.

Ο Τσίπρας μιλώντας προχθές στην Ετ1 άφησε να εννοηθεί οτι αν παρά το ΟΧΙ  που ενδεχομένως πάρει απο τον ελληνικό λαό οι δανειστές δεν κάνουν πίσω στις απαιτήσεις του θα κάνει οτι περνάει απο το χέρι του προκειμένου να μην έχουμε πρόβλημα με φάρμακα και τρόφιμα που σημαίνει οτι το καράβι θα σαλπάρει για πορεία εκτός Ευρώπης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε : “Δεν χρεοκοπούν οι λαοί αλλά οι τράπεζες”.

Η θέση της Ελλάδας είναι στην καρδιά της Ευρώπης.

Όλοι θέλουμε μια καλύτερη συμφωνία και σε αυτό είμαστε με τον έλληνα πρωθυπουργός αλλά σε καμμία περίπτωση δεν διαπραγματευόμαστε την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και το ευρώ.

Και ενώ η Ελλάδα χάνεται ο Ζαμπίδης προχθές στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του πάλευε για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και κέρδιζε έναν αντίπαλο απο την μακρυνή Αυστραλία αν δεν κάνω λαθός.

Είναι αυτό που λέμε ο καθένας με τον πόνο του.

Ολα τα κανάλια προχθές Δευτέρα βράδυ είχανε εκπομπές πολιτικού περιεχομένου και ο Αντ1 μας έδειχνε τον Ζαμπίδη πάνω στο ρίνγκ με μουσική επένδυση που θύμιζε έντονα τον άθλο της εθινκής μας ομάδας μπάσκετ στο EURO του 1987.

Α ρε Ελλαδάρα ποτέ δεν πεθαίνεις.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε όλοι το νού σας αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που ζούμε.

Η χώρα δεν πρέπει να πάει σε δημοψήφισμα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης