• 16 Μαΐου 2024,

H δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά

 H δασκάλα με τα ξανθά  μαλλιά

Απο αυτή την εβδομάδα ζούμε στον αστερισμό της ελληνικής ταινίας “Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά.”

Αναμένουμε στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28η του Οκτώβρη την προβολή της συγκεκριμένης ταινίας που είναι απο τις καλύτερες επετειακές ταινίες για το δίδυμο Αλίκη – Δημήτρη.

Εκτός βέβαια απο το δίδυμο την συγκεκριμένη ταινία πλαισιώνει και ένα πολύ αξιόλογο κάστ ηθοποιών εκείνης της εποχής  με Παντελή Ζερβό , Καλογήρου και άλλους πολλούς.

Ο Παντελής Ζερβός σε όλες τις ταινίες της Αλίκης υποδυόταν ή τον μπαμπά ή τον παππά.

Στην ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ έκανε τον Παππά και στην “Μαρία της σιωπής” τον μπαμπά της Αλίκης που καθόλη την διάρκεια της ταινίας μουγκρίζει.

Νομίζω οτι η ταινία “Η Μαρία της σιωπής “ είναι μια ταινία σταθμός στην καριέρα της Βουγιουκλάκη που παίζει χωρίς να μιλάει και απλά εμείς ως τηλεθεατές ακούμε την σκέψη της, τα απο μέσα της δηλαδή γιατί τα απέξω της είναι μουγκά !

Όπως τα αδέρφια Μπόλεκ και Λόλεκ που βλέπαμε την δεκαετία του 70 και αρχές  του 80 στην τηλεόραση ώς παιδιά.

Θέλω να θυμίσω οτι η συγκεκριμένη σειρά κινουμένων σχεδίων μας ερχόταν απο την Πολωνία και είχε να κάνει με δυο αδέρφια που δεν μιλούσανε επίσης.

Τέλος πάντων το θέμα είναι οτι για άλλη μια φορά περιμένουμε το τριήμερο της 28ης του Οκτώβρη τις επετειακές ελληνικές ταινίες που είναι απλά εξαιρετικές.

Ελάχιστες είναι αυτές που περάσανε στο ντούκου.

Αρκετά 24ωαρα μετά τον ισχυρό σεισμό στην Ηπειρο και οι μετασεισμοί είναι συνεχείς και απανωτοί αναγκάζοντας πάρα πολλούς κατοίκους των Ιωαννίνων να συνεχίζουν να διανυκτερεύουν μέσα στα αυτοκίνητα τους.

Πάντως οι επιστήμονες είναι πλέον καθησυχαστικοί οτι ο πρώτος σεισμός των 5,2 ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός και η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή σταδιακά εξασθενεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου αν ο ALPHA του Κοντομηνά δεν μπορέσει να συνεργαστεί με τον Αλαφούζο και τον ΣΚΑΙ που πήρε άδεια θα εκπέμπψει εντός της Αττικής χρησιμοποιώντας την άδεια του καναλιού channel 9 που είναι επίσης του Κοντομηνά αλλα και μέσω της πλατφόρμας του ΟΤΕ ή της ΝΟVA.

Απλά σε αυτή την περίπτωση το κανάλι θα αναγκαστεί να “δώσει” σε κανάλι που έχει πάρει πανελλαδική άδεια τις εκπομπές που δεν μπορεί να στηρίξει εμπορικά όπως είναι η εκπομπή της Μενεγάκη και του Λαζόπουλου .

Και οι δύο αυτές εκπομπές έχουν κλείσει τις εμπορικές συμφωνίες με το προηγούμενο καθεστώς και έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν να εκπέμπουν σε ένα παρόμοιο τηλεοπτικό περιβάλλον.

Αν ο ΑLPHA δεν μπορέσει να εκπέμπψει πανελλαδικά καταλαβαίνετε οτι υπάρχει άρση της συμφωνίας και προβλημα.

Για τον λόγο αυτό ο Κοντομηνάς έχει στο μυαλό του και το Plan b σύμφωνα με το οποίο οι ακριβές εκπομπές του καναλιού θα αλλάξουν τηλεοπτική στέγη.

Απο προχθές το απόγευμα αγνοείται ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος ΤΣΕΣΝΑ εκεί κάπου στα Καλάβρυτα με δύο επιβαίνοντες.

Για αυτά τα αεροπλανάκια το έχουμε γράψει και θα το ξαναγράψουμε.

Εδώ ρε παιδιά δεν εμπιστευόμαστε τα μεγάλα αεροπλάνα με τις τουρμπίνες θα εμπιστευτούμε το αεροπλανάκι με τον ένα κινητήρα ;

Άνθρωπος είσαι και χέστηκες που λέει και ο λαός  μας ο ο σοφός να μην έχεις ένα δεύτερο σώβρακο ;

Αυτά τα μικρά αεροπλανάκια αγαπητοί μου αναγνώστες δεν διαθέτουν δεύτερο σώβρακο και αυτό είναι το πρόβλημα.

Ο καιρός της εβδομάδας σε γενικές γραμμές θα είναι καλός αν εξαιρέσουμε τις ασθενείς βροχές της χθεσινής Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ απο σήμερα Τρίτη ο καιρός βελτιώνεται και θα είναι αρκετά καλός με μοναδικό πρόβλημα την πτώση της θερμοκρασίας που επίσης φαίνεται οτι θα είναι παροδική.

Πάντως όπως και να έχει το δεύτερο 15θήμερο του Οκτώβρη ερχόμαστε πιο κοντά στον φετεινό χειμώνα και θα πρέπει όλοι να έχουμε το νού μας.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει και σίγουρα τα δυσκολότερα τα έχουμε αφήσει πίσω μας αλλα ο αγώνας συνεχίζεται.

Πάμε μπροστά , ψηλά το κεφάλι και αγάντα.

Αύριο το πρωί θα είμαστε και πάλι εδώ για τα σχόλια μας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης