H EnergeanOil&Gas υποστηρίζει τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας

 H EnergeanOil&Gas υποστηρίζει τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας

Την υποστήριξή της, με αφορμή τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας κλάσης FINNMASTERS 2015, προσφέρει στον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας η EnergeanOil&Gas, το σήμα της οποίας θα φέρουν δεκαπέντε εκπαιδευτικά σκάφη του Ομίλου.

Η Energean, με δραστηριότητα απόλυτα συνυφασμένη με την θάλασσα και τη ναυτοσύνη της Καβάλας, στηρίζει σταθερά πρωτοβουλίες που ενισχύουν την προσπάθεια της πόλης για μεγαλύτερη εξωστρέφεια και που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για σταδιακή καθιέρωσή της ως σημείου αναφοράς στην φιλοξενία εκδηλώσεων μεγάλου βεληνεκούς και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας κλάσης FINNMASTERS 2015 από τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας σαφέστατα αποτελεί μία τέτοια προσπάθεια. Συνιστά, δε, πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών που παρακολουθούν με ενδιαφέρον το άθλημα της ιστιοπλοΐας, στο οποίο άλλωστε η χώρα μας έχει μεγάλη παράδοση και σημαντικές επιτυχίες ακόμη και σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων. Επιπλέον, η συγκεκριμένη διοργάνωση προσδίδει διεθνές κύρος στην πόλη της Καβάλας, καθώς πραγματοποιείται ανελλιπώς εδώ και 45 χρόνια και έχει φιλοξενηθεί από γνωστές πόλεις όπως οι Κάνες, το Σεντ Μόριτς, το Σπλιτ, η Μούρθια, η Ουψάλα, η Λα Ροσέλ και άλλες σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο. Στην φετινή, δε, διοργάνωση συμμετέχουν περισσότερα από 230 σκάφη με γνωστά ονόματα του διεθνούς και του εγχώριου θαλάσσιου στίβου.

Είναι επίσης προφανές ότι ανάλογες διοργανώσεις τονώνουν την τοπική οικονομική δραστηριότητα με προφανή τα οφέλη για την κοινωνία της Καβάλας, κάτι που αποτελεί βασική μέριμνα της δραστηριοποίησης της Energean στην περιοχή, στην οικονομία της οποίας έχει εισφέρει περί τα 95 εκατ. ευρώ στη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών.

 

Διαβάστε επίσης