• 19 Μαΐου 2024,

H OMΙΛΙΑ ΜΟΥ……. Γράφει ο Λάκης Καγκαϊδης

 H OMΙΛΙΑ ΜΟΥ……. Γράφει ο Λάκης Καγκαϊδης

Είμαι υπερήφανος, πάρα πολύ υπερήφανος, διότι συμμετέχω στο αξιόμαχο ψηφοδέλτιο του Π.Α.Σ.Ο.Κ, όπως εκφράζεται σήμερα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η υποψηφιότητά μου στο Π.Α.Σ.Ο.Κ., άργησε λίγο, θυμίζει κάτι από το σήριαλ του Κώστα Κουτσομύτη… « Η Αγάπη άργησε μια μέρα..» Ευτυχώς όμως υπάρχει και το άσμα της  Μαρινέλλας που λέει…. «Σύνορα η Αγάπη δεν γνωρίζει…..»

Όταν ήμουν υποψήφιος νομαρχιακός – περιφερειακός σύμβουλος στο εξώφυλλο του φυλλαδίου μου, έγραφα «οι στρατηγοί επιλέγονται οι στρατιώτες θέτουν εαυτόν στο πεδίο της μάχης».Ποτέ δεν υπήρξα στρατιώτης ενός λόχου, υπήρξα στρατιώτης μίας ιδέας, και τώρα δεν επιστραυτεύθηκα , ενήργησα, ακουγόντας τη φωνή της πασοκικής μου συνείδησης και μόνο.Δεν διατείνομαι ότι υπήρξα από τους αρχιτέκτονες και τους κατασκευαστές του τρένου του Π.Α.Σ.Ο.Κ., υπήρξα όμως μόνιμος επιβάτης.

Όταν ο φίλος μου, Δημήτρης Τσοβόλας, ίδρυσε το ΔΗΙΚΚΙ, μου τηλεφώνησε ευγενικά και μου ζήτησε να συμμετάσχω στους συνδυασμούς του κόμματός του. Του είπα ρε Δημήτρη εγώ στο σπίτι μου σε κάθε δωμάτιο έχω και μια σημαία του Π.Α.Σ.Ο.Κ., όλα είναι πράσινα τι θα τα κάνω;; Kαι εγώ έτσι ήμουν, μου απάντησε θα σου περάσει. Δε μου πέρασε όμως.

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ, κύκλοι περί του Καστρί, μου πρότειναν να συμμετάσχω στους συνδυασμούς του κόμματος. Τους απάντησα πως ήμουν, είμαι και θα είμαι Π.Α.Σ.Ο.Κ. Διότι «τοις’ κείνου ρήμασι πειθόμενοι», το ΠΑΣΟΚ δεν διαιρείται δεν τεμαχίζεται δεν  τιμαροποιείται.

Το 1964, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Γέρος της Δημοκρατίας είπε ότι « ουδείς δικαιούται να είναι πλούσιος, εφ’ όσον υπάρχουν άνθρωποι στερούμενοι άρτου, στέγης και ιατρού» και ότι « το φρόνημα δεν μπορεί να αποτελέσει διαβατήριο εισόδου ή εξόδου από την κρατική μηχανή». Και τον ακολουθήσαμε.

Το 1981, ο Ανδρέας Παπανδρέου μίλησε για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Κοινωνική Απελευθέρωση,  και η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, και τον ακολουθήσαμε.

Το 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου μας είπε ότι ο μόνος δρόμος διάσωσης της χώρας είναι ο μηχανισμός στήριξης και κατ’ επέκταση το Μνημόνιο, και τον ακολουθήσαμε. Και επειδή προς γαρ το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται αποδείχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ, είχε δίκιο. Και θα πρέπει το ανήθικο πολιτικό σύστημα να ζητήσει συγνώμη από το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο γιατί φορτώθηκε στις πλάτες του, όλες τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος παράλληλα με 36 δις έλλειμμα και 328 δις δημόσιο χρέος, αψηφώντας το προσωπικό και κομματικό συμφέρον, βάζοντας πάνω απ’ όλα ως υπεύθυνο πολιτικό κόμμα, το Εθνικό Συμφέρον. Όταν είδε τη Ρώμη να καίγεται, όταν είδε το χωράφι να καίγεται, δεν έκατσε στα χαρακώματα να πετροβολάει κατά το δοκούν στην αρένα. Διότι οιαδήποτε κυβέρνηση, οιαδήποτε απόχρωσης δεν υλοποιεί αυτά που υπόσχεται αλλά αυτά που επιτάσσει το Δημόσιο Συμφέρον.

Και διερωτώμαι ;;;

1.Tι κάνατε εσείς κύριοι της Εθνικής Αυταπάτης που το 2010 θα βρίσκατε ρούβλια από τη Ρωσία, δολάρια από την Αμερική και γουάν από την Κίνα;;; Και δε θα καταφεύγατε στο μηχανισμό στήριξης και κατ’ επέκταση στο Μνημόνιο;;;; Πολιτική δεν είναι επίβλεψη αλλά πρόβλεψη, το εφικτό και όχι το επιθυμητό και εμείς προβλέψαμε και κρατήσαμε τη χώρα όρθια από την ασύντακτη χρεωκοπία.

2. Αφού έφερε το Π.Α.Σ.Ο.Κ. το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα, γιατί δε το διώξατε οι επόμενοι, αφού καλώς γνωρίζετε ότι η Γερμανία απήτησε την συμμετοχή του στα προηγούμενα δύο μνημόνια και όταν αρνείται τώρα να συμμετάσχει στο Τρίτο Μνημόνιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γιατί έστειλε επιστολή ο Τσακαλώτος και εκλιπαρεί να συμμετάσχει;

3. Γιατί επαίρεσθε ότι πετύχατε θεάρεστο έργο με το τρίτο Μνημόνιο των 86 δις, όταν πολύ καλά γνωρίζετε ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έφερε το μεγαλύτερο δάνειο που πήρε χώρα στον Πλανήτη Γη, ( 245 δις), και απομείωση χρέους (130 δις), κράτησε τη χώρα όρθια μόνο του με 155 βουλευτές και σεις με το Δεύτερο Μνημόνιο (199  βουλευτές) και με το Τρίτο Μνημόνιο (245 βουλευτές) το μόνο που καταφέρατε ήταν να κλείσετε τις Τράπεζες;;;

4. Που είναι τα πεντακόσια (500) εκατομμύρια ευρώ της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη Λίστα Λαγκάρντ, όταν εγγράφως βεβαιώνει ο ΣΔΟΕ ότι τέτοιο όνομα δεν υπάρχει;;;

5. Πού είναι η κακουργηματική απάτη της αλλοίωσης των στοιχείων του ελλείματος του 2010, όταν το Συμβούλιο Εφετών μετά από ενδελεχή έλεγχο, απαλλάσει τον Πρόεδρο της ΕΣΤΑΤ, από τέτοια πράξη;;;

6. Που είναι τα περίφημα CDs από τα οποία δήθεν ωφελήθηκε ο Ανδρίκος Παπανδρέου, αφού σε αγωγή του Ανδρίκου κατά του Καμμένου, ο Καμμένος καταδικάστηκε σε 100.000 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης;;;

Ουαι Υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι Υποκριτές …… Bέβαια θα μου πείτε ότι έχουμε και τον Τσοχατζόπουλο, τι να κάνουμε όμως ο Χριστός είχε 12 μαθητές και ο ένας τον πρόδωσε, όμως ούτε τον Χριστιανισμό απαρνηθήκαμε και τον Χριστό υπερασπιζόμαστε , έτσι και τη σοσιαλδημοκρατία δε θα απαρνήθουμε και το ΠΑΣΟΚ θα υπερασπιστούμε.

Εγώ δε θα θάψω τους Παπανδρέου για να κάνω επαγγελματική και πολιτική καριέρα, αλλά ούτε και το Βενιζέλο μία ιδιοφυία του πολιτικού συστήματος.

Στο ΠΑΣΟΚ δώσαμε ένα ποτήρι νερό και μας έδωσε μια ολόκληρη θάλασσα και ωκεανούς.

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας.

Εμείς δώσαμε μισθούς και συντάξεις.

Εμείς κάναμε 154 κέντρα υγείας και Νοσοκομεία.

Εμείς κάναμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εμείς κάναμε το Ρίο Αντίρριο, την Εγνατία Οδό

Εμείς κάναμε τα Κ.Α.Π.Η, τα Κ.Ε.Π.,

Εμείς τον κοινωνικό τουρισμό

Εμείς αναγνωρίσαμε την Εθνική Αντίσταση

Για τη συμφιλίωση του Λαού μας

Εμείς δώσαμε αυτοτελή σύνταξη στην αγρότισσα

Εμείς δώσαμε βιβλιάρια υγείας, οι μητέρες μας

Και οι αδελφές μας γεννούσαν στα χωράφια

Εμείς τις μεταφέραμε σε πολυτελέστατα Νοσοκομεία

Και δώσαμε επίδομα τοκετού.

Εμείς δώσαμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Γιατί κ. Αρσένη, κ. Κατσέλη, κ. Σαρτζετάκη, κ. Κασιμάτη, κ. Παναγούλη, κ. Πάτζα, κ. Δρεττάκη, κ. Κουρουμπλή, και λοιποί σεις που απολαύσετε τη νομή της εξουσίας σ’ όλα τα ύπατα  κομματικά και κυβερνητικά αξιώματα, μεταπηδήσατε σε άλλους πολιτικούς χώρους  και προδώσατε την παράταξή μας « πριν  τρις ο αλέκτωρ λαλήσει», για να απολαύσετε τη συνέχιση της νομής της εξουσίας.

Ο Γιώργος Γεννηματάς ο οποίος είχε πανελλαδικό ακροατήριο και είχε δίαυλους επικοινωνίας με την Αριστερά, έλεγε ότι στον κόσμο δε θα πρέπει να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, δεν υπάρχει σύγκρουση δύο κόσμων έλεγε, υπάρχει σύγκρουση δύο στρατηγικών για τον ίδιο κόσμο, της καπιταλιστικής θεωρίας και της σοσιαλδημοκρατίας. Εμείς με την καθοδήγηση της κόρης του Φώφης Γεννηματά και τη συνεργασία ενός εξαιρετικού Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, θα οδηγήσουμε τη χώρα σε ομαλή ευρωπαική πορεία, στα πλαίσια της Σοσιαλδημοκρατίας.

Εμείς θα οδηγήσουμε την χώρα σε ομαλή ευρωπαική πορεία. Ούτε Ευρωδούλοι, ούτε Ευρωμάχοι. ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Κάποτε η αλήθεια διαπερνά τη σύγχυση και θωρακίζει τη πολιτική τιμιότητα. Κάποτε ο πέπλος της συκής του ψεύδους πέφτει και η αλήθεια εμφανίζεται γυμνή. Και τότε αλοίμονό σας…

Διότι την Προδοσία πολλοί ηγάπησαν…..τον Προδότη…ΟΥΔΕΙΣ!!!!!!!

Ο Λαός με το αλάθητο εισαγγελικό του κριτήριο, θα μας δικαιώσει στις 20 Σεπτέμβρη, η Ιστορία θα γράψει ότι σε μια περίοδο καθολικής και γενικευμένης πολιτικής εξαπάτησης, όπου η αλήθεια είναι επαναστατική πράξη, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΡΑΤΗΣΕ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…..

Βασίλης Καγκαίδης

Υποψήφιος Βουλετής

ΠΑΣΟΚ Καβάλας

 

Διαβάστε επίσης