Iσχυρή Μέρκελ , ισχυρή Γερμανία

 Iσχυρή Μέρκελ , ισχυρή Γερμανία

Μια ανάσα πρίν απο την απόλυτη πλειοψηφία , άπιαστο όνειρο για την Γερμανία βρέθηκε το κόμμα της Μέρκελ η οποία γιόρτασε την μεγάλη της νίκη με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Τώρα η πανίσχυρη Μέρκελ θα πρέπει να επιλέξει τον συνασπισμό που θα κάνει προκειμένου να κυβερνήσει την επίσης ισχυρή Γερμανία.

Πάντως και μετά την την μεγάλη της νίκη οι απόψεις της για την Ελλάδα και τι πρέπει να γίνει απο εδώ και στο εξής δεν άλλαξαν.

Η Μέρκελ δεν βλέπει νέο κούρεμα στο βάθος του τούνελ παρά μόνο συνέχιση της τεράστιας αυτής προσπάθειας κυρίως απο την πλευρά των ελλήνων πολιτών.

Πάντως οι τροϊκανοί ήρθανε στην Ελλάδα και ξεκίνησε ο προγραμματισμένος γύρος διαπραγματεύσεων με μια χαλαρή πρώτη συνάντηση το απόγευμα της Κυριακής.

Η τρόϊκα ήρθε στην Ελλάδα για να πάρει και αν χρειαστεί να μας αναγκάσει να λάβουμε και νέα μέτρα αν αυτό είναι απαραίτητο.

Εμείς για νέα μέτρα δεν ακούμε κουβέντα και προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις διαπραγματεύσεις αυτές χωρίς άλλες απώλειες οικονομικές για τους πολίτες.

Για άλλη μια φορά η ελληνική πλευρά ρίχνει τον πήχη αφού ο στόχος που ήτανε το σίγουρο νέο κούρεμα σε περίπτωση πρωτογενούς πλεονάσματος που το έχουμε ως χώρα γίνεται η μη λήψη νέων μέτρων.

Εμείς μπορεί να σκέφθόμαστε με το δικό μας μυαλό αυτό που θέλουμε αλλα δυστυχώς στην μάχη αυτή , διότι περί μάχης πρόκειται γίνεται πάντα αυτό που έχουν στο μυαλό οι δανειστές μας.

Υπο αυτές τις συνθήκες εύχομαι οι πιστωτές μας αυτήν την φορά να μείνουν μακριά απο νέα μέτρα και να βρούνε άλλους τρόπους για να βάλουν στην θέση τους τα “κακώς κείμενα” που θα βρούνε αν και ο Σαμαράς έκανε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μην βρούνε τίποτα στραβό.

Πάντως έτσι όπως πάει το πράμα θα πρέπει η κυβέρνηση του Σαμαρά να δώσει μεγάλη μάχη προκειμένου να μπορέσει να πάει σε ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Η ισχυρή Γερμανία λέει συνεχώς οτι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και προσπαθεί να μας περάσει το Plan c που είναι τα νέα δανεικά για να έχουν να παίρνουν για πολλά χρόνια ακόμα.

Κούρεμα θα έρθει στο ελληνικό χρέος μόνο με ισχυρές πιέσεις απο την πλευρά των Αμερικάνων.

Το ΔΝΤ εδώ και καιρό έχει αρχίσει να υποστηρίζει ένα τέτοιο σενάριο αφού μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε μια πραγματική και οριστική λύση στο πρόβλημα που μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια.

Τέλος η τρόϊκα μετά το πρώτο της ραντεβού με τον Στουρνάρα συμφώνησε οτι στο τέλος του έτους θα έχουμε μικρό πρωτογενές πλεόνασμα.

Στο μικρό επιμένει η τρόϊκα για να μην παίρνει και πολύ αέρα ο κώλος μας.

Είναι σα να μας λέει η τρόϊκα : εντάξει με το πλεόνασμα αλλα μην τρελαθούμε κιόλας.

Για το 2013 η ελληνική κυβέρνηση βλέπει ύφεση στο 3,8 και η τρόϊκα στο 3,9 ενώ και οι δύο πλευρές βλέπουν ανάπτυξη το 2014.

Υπάρχει σύμπνοια απόψεων αλλα υπάρχει και μια έντονη διάθεση απο την πλευρά των δανειστών να μην πάρουμε και πολύ αέρα.

 

Έρχεται

το σφίξιμο …

Κατα τα άλλα πάμε καλά και είμαστε έτοιμοι να αποχαιρετίσουμε τον Σεπτέμβρη και να περάσουμε στον Οκτώβρη που θα αρχίσουν να σφίγγουν οι κώλοι.

Ο καιρός μέχρι και το Σάββατο δεν χαλάει.

Πέφτει λίγο η θερμοκρασία αλλα δεν υπάρχει περίπτωση βροχής.

Τα μεταξωτά και να φυσάει λεβέντες.

Κάτω απο το 5% θα πέσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής με την δολοφονία του 34χρονου Φύσσα αλλα έπρεπε να γίνει αυτό το φονικό για πάρει χαμπάρι ο κόσμος τι εστί Χρυσή Αυγή ;

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

΄Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο πονηροί και δύσκολοι είναι και επικίνδυνοι.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14.

Εύχομαι για άλλη μια φορά καλή εβδομάδα και καλό κουράγιο γιατί η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα είναι δύσκολη λόγω του οτι είναι η τελευταία του μήνα και ξέρετε τι σημαίνει αυτό.

Εμείς επιμένουμε οτι θα πάμε καλύτερα και οτι τα πιο όμορφα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης