• 19 Μαΐου 2024,

Η άδεια Κιβράκη καλό μήνυμα για τις καιρικές συνθήκες

 Η άδεια Κιβράκη καλό μήνυμα για τις καιρικές συνθήκες

Ο Προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Σταύρος Κιβράκης, βρίσκεται από σήμερα σε άδεια. Η είδηση έχει σχέση και με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, αφού έως το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται ηλιοφάνεια κι άνοδος της θερμοκρασίας. Η άδεια του Στ. Κιβράκη, ενός ανθρώπου που ασχολείται και με τα προβλήματα που δημιουργεί η κακοκαιρία, όπως λέει ο ίδιος άδεια μετά από πάρα πολύ καιρό, δείχνει ότι επί του παρόντος τουλάχιστον τα προβλήματα από την κακοκαιρία απομακρύνονται.

Χθες που πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, με μεγάλη μάλιστα συμμετοχή, έγινε συζήτηση απολογιστικού χαρακτήρα για τα γεγονότα του Ιανουαρίου. Η πρωτοβουλία ήταν του Θ. Μαρκόπουλου, που ήθελε αυτόν τον  απολογισμό, προκειμένου να πεισθεί πως, ότι έγινε τον Ιανουάριο θα βοηθήσει τους αιρετούς και τις υπηρεσίες ν΄ αντιμετωπίσουν ακόμη καλύτερα, παρόμοια περιστατικά φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Ο Στ. Κιβράκης είπε στους δημοσιογράφους ότι η φετινή χειμερινή περίοδος ήταν πραγματική, μετά από πολλά χρόνια, όπου οι χειμώνες ήταν ήπιοι. Επανέλαβε τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας τις πρώτες μέρες του 2017. Ενώ ο Θ. Μαρκόπουλος εξήγησε ότι πρέπει να βγούνε συμπεράσματα από τα γεγονότα αρχές του μήνα, ώστε η αντίδραση την επόμενη φορά να είναι ακόμη καλύτερη. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη η καλύτερη διαχείριση τέτοιων περιστατικών είναι ο στόχος. Παραδέχθηκε ότι είναι περιορισμένοι οι οικονομικοί πόροι. Υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη ότι πρόκειται για δουλειές που κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση κι όχι το κράτος.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι δήμαρχοι Τσομπανόπουλος και Τσανάκα, οι αντιδήμαρχοι από τη Θάσο Μπ. Πεταμίδης, κι από το Παγγαίο ο Κ. Τσάκαλος, πολλές υπηρεσίες, ο στρατός, το λιμεναρχείο, η πυροσβεστική, η αστυνομική διεύθυνση, αλλά και ο περιφερειακός σύμβουλος της Θάσου Στ. Τσολάκης.

«Παλέψαμε μόνοι μας. ΄Εχουμε ακόμη και σήμερα προβλήματα στον πρώην Δήμο Ορεινού», είπε ο κ. Τσομπανόπουλος που ευχαρίστησε για τη συνεργασία την Πολιτική Προστασία. Ανακοίνωσε επίσης ότι ο Δήμος Νέστου αγοράζει ένα νέο εκχιονιστικό όχημα 4Χ4 που θα διαθέτει μονίμως για τις ανάγκες του Δήμου Ορεινού.

Ο αντιδήμαρχος Θάσου  Μπ. Πεταμίδης είπε, ότι στη Θάσο σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν δύο φορές. Είχαμε είπε καλή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον αντιπεριφερειάρχη και σημείωσε ότι ο Δήμος Θάσου ήταν καλά προετοιμασμένος.

Η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα έθεσε το θέμα της βοήθειας από πλευράς συλλόγων, εννοώντας τους πολιτιστικούς και συνοικιακούς συλλόγους της πόλης, οι οποίοι όπως εξήγησε σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων μπορούν να βοηθήσουν τη δουλειά της δημοτικής αρχής.

 

Διαβάστε επίσης