• 29 Μαρτίου 2024,

Η αγορά θα επηρεαστεί έμμεσα από το «κόκκινο» της ΠΕ Καβάλας

 Η αγορά θα επηρεαστεί έμμεσα από το «κόκκινο» της ΠΕ Καβάλας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας παρουσίασε άμεσα αντανακλαστικά το απόγευμα της Τετάρτης και μόλις ανακοινώθηκε ότι «κοκκινίζει»  η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Γρήγορα εξέδωσε ενημερωτική ανακοίνωση μέσω της σελίδας του στο facebook. Κατά κάποιο τρόπο καθησύχασε και ενημέρωσε τα μέλη του, αν και θέμα προκύπτει και στην αγορά με τα μέτρα που θα ισχύουν για άγνωστο επόμενο χρονικό διάστημα. Σε αυτό το κλίμα μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λεμονίδης είπε τα εξής:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας μόλις πληροφορήθηκε την εξέλιξη αμέσως με ανάρτηση του ενημέρωσε τα μέλη του. Αυτό έγινε με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου του κ. Γιάννη Κελγιώργη, που πάντα παρακολουθεί τις εξελίξεις για να ενημερώνει όταν πρέπει και όπως πρέπει όσους πρέπει.

Αναμενόμενο το «κόκκινο» για την ΠΕ Καβάλας. Δυστυχώς φθάσαμε σε αυτό το σημείο. Κατά τη γνώμη μου είναι βήμα προς τα πίσω. Πηγαίνουμε πίσω. Επηρεάζεται και η επιχειρηματικότητα, επηρεάζεται η κίνηση στην αγορά. Προκύπτουν σοβαρά θέματα στην ψυχολογία των πολιτών, των καταναλωτών.

Πλέον υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα για την αγορά. Για την εστίαση και όχι μόνο. Στη λειτουργία της αγοράς και των καταστημάτων μας δεν αλλάζει κάτι. Όλα όσα αφορούν την εξυπηρέτηση του κόσμου θα συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο. Άμεσα δηλαδή δεν επηρεαζόμαστε. Επηρεαζόμαστε έμμεσα.

Κάποιοι για παράδειγμα θα πηγαίνουν σε όμορους νομούς για διασκέδαση αφού εκεί θα επιτρέπεται η μουσική στην εστίαση. Σχετικά με την Καλοκαιρινή κίνηση στην αγορά, οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος ήταν πολύ καλύτεροι σε σχέση με τους αντίστοιχους του 2020. Πάντως δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτούς του 2019. Τότε ήταν πολύ καλύτερα».

Διαβάστε επίσης