• 18 Μαΐου 2024,

Η αγορά της Καβάλας είναι ικανοποιημένη αφού λειτουργεί!

 Η αγορά της Καβάλας είναι ικανοποιημένη αφού λειτουργεί!

Η κακοκαιρία των ημερών αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία της αγοράς στην πόλη, ουσιαστικά να επηρεάσει την καταναλωτική κίνηση. Το τελευταίο διάστημα και παρά το ότι οι εκπτώσεις του Χειμώνα συνεχίζονται, η κίνηση στην αγορά είναι περιορισμένη και οι πωλήσεις σε πτώση.

Αυτή η εβδομάδα θα είναι δύσκολη για την αγορά της πόλης λόγω του ότι οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Από την άλλη πλευρά έμποροι και καταστηματάρχες δηλώνουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι λειτουργούν!

Δεν παραβλέπουν ότι άλλες περιοχές ,πόλεις μικρές ή μεγάλες έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα και τα καταστήματα στις ίδιες περιοχές παραμένουν κλειστά. Το αποφεύγεται το χειρότερο για την περιοχή φθάσαμε στο σημείο να είναι αρκετό.

Η αγορά της Καβάλας αισιοδοξεί ότι για την πόλη και το νόμο δεν θα υπάρξουν δυσκολότερες καταστάσεις σε σχέση με το κορωνοϊό. Γιατί αν υπάρξουν τότε τα καταστήματα θα κλείσουν.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της περιόδου που διανύουμε τα καταστήματα λειτουργούν σε καθεστώς χειμερινών εκπτώσεων έως το τέλος του μήνα. Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας σε πολλές περιοχές κλείσιμο των καταστημάτων και του λιανικού εμπορίου, έπαψε να επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Κατόπιν τούτου όλες οι Κυριακές του Φεβρουαρίου θα είναι μέρες ξεκούρασης για τον εμπορικό σύλλογο και τον εμπορικό κόσμο. Και αυτή την εβδομάδα ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας θα λειτουργήσει με το συνηθισμένο του ωράριο.

Οι δε εκπτώσεις όσο περισσότερο πλησιάζουμε στο τέλος της περιόδου τους είναι και μεγαλύτερες από πλευράς ποσοστών. Είναι κάτι το οποίο συνηθίζεται και θα γίνει και φέτος.

Το Επιμελητήριο Καβάλας παρακολουθεί τις εξελίξεις με τα κυβερνητικά μέτρα που συνεχώς ανανεώνονται και αλλάζουν, προσπαθώντας να ενημερώσει όσο καλύτερα μπορεί τα μέλη του. Για αυτόν τον λόγο και εκδίδει ανακοινώσεις με τα νέα δεδομένα προκειμένου να προσαρμοστούν σε αυτά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας παρακολουθεί στενά τα θέματα των μέτρων της στήριξης των επαγγελματιών και επιχειρηματιών δίνοντας προτεραιότητα στο μέτρο της μη επιστρεπτέας προκαταβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Δεδομένου του θα γίνουν το προσεχές διάστημα οι πρώτες πληρωμές, εκφράζεται αισιοδοξία ότι η κατάσταση θα εξελιχθεί πιο γρήγορα γενικά το προσεχές διάστημα.

Στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας υπάρχουν κινήσεις σε συνεργασία με την Αθήνα και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος. Υπάρχει ενημέρωση της Ομοσπονδίας στην Καβάλα αλλά και μία απόλυτη στήριξη στις δράσεις που έγιναν και θα συνεχιστούν (στην Αθήνα) από τους επαγγελματίες της εστίασης.

Εντός των ημερών  θα ξεκαθαρίσει πότε θα υλοποιηθεί η δεύτερη φάση της διαμαρτυρίας των εκπροσώπων της εστίασης. Το πότε δηλαδή θα παραδοθούν τα κλειδιά των επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν αποκλείεται την ημέρα που θα γίνει η επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου να βρίσκεται στο γκρουπ των επιχειρηματιών επαγγελματιών και εκπρόσωπος του σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας ή και του σωματείου Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων.

Διαβάστε επίσης