Η ακτινογραφία των παικτών του ΑΟΚ στο ματς με τον Ηρακλή

 Η ακτινογραφία των παικτών του ΑΟΚ στο ματς με τον Ηρακλή

97 Ηλίας Κυρίτσης: Ο καλύτερος του ΑΟΚ. Με τις αποκρούσεις του κράτησε τις ελπίδες για την παραμονή. Στο πρώτο ημίχρονο σε πλασέ του Τομάς είπε «όχι» ενώ έκανε και την απόκρουση του αγώνα στο 83` σε σουτ του Μπαστακού. Ήταν σε πολύ καλή μέρα. Νικήθηκε μόνο μια φορά όταν ο Μπαστακός βρήκε στόχο από πολύ κοντά.

 

2 Καζαντζίδης Γιάννης: Προσπάθησε αλλά του βγήκε η κούραση. Δεν είχε φρεσκάδα ενώ είχε αντιμετωπίσει και τον πολύ καλό Βιτίνιο σε πολλές φάσεις.

 

6 Αρμάλας: Το γκολ που πέτυχε κράτησε όρθιο τον ΑΟΚ. Ο νεαρός Λιθουανός αμυντικά βρήκε μπροστά του αρκετά προβλήματα από τους αντίπαλους επιθετικούς.

 

22 Στίκας Απόστολος: Έκανε μια ακόμη καλή εμφάνιση. Έπαιξε ψυχωμένα σε όλη τη διάρκεια απλά τώρα δε μπόρεσε να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι αφού ο Ηρακλής είχε και την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν και ιδιαίτερα επικίνδυνος.

 

18 Θωμαΐδης Δημήτρης: Έτρεξε πολύ και λογικό ήταν σε κάποια στιγμή να του βγει η κούραση.  Όσο είχε δυνάμεις, ήταν θετικός και βοηθούσε στη μεσαία γραμμή.

 

72 Αμούρ Γιανίς: Αγωνίστηκε στη θέση του Σπάσιτς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Με πολλές προωθήσεις στην αριστερή πτέρυγα. Οι σέντρες του όμως ήταν ανούσιες. Εύκολα τις αντιμετώπιζαν οι αντίπαλοι αμυντικοί. Δεν υστέρησε πάντως.

 

10 Σουλεϊμάν Οκάν: Αγωνίστηκε για 45 λεπτά βασικός, στη θέση του Έμπερτ. Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Προσπάθησε αλλά δεν του βγήκε.

 

7 Μαρινάκης Μιχαήλ: Αγωνίστηκε βασικός για 45 λεπτά, τραυματίστηκε προς το τέλος του Α` ημιχρόνου και αντικαταστάθηκε. Δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Λάθος πάσες και αβίαστα λάθη.

 

9 Σαμπανίδης Νίκος: Βιάστηκε ο Διλμπέρης να τον αλλάξει. Με την έλλειψη επιθετικών, μάλλον έπρεπε να παίξει περισσότερο. Φάνηκε η δυσαρέσκεια του στην αλλαγή που έγινε στο 61`. Προσπάθησε αλλά δεν πήρε και πολλές πάσες.

 

30 Καϊούμπι Ντα Σίλβα: Ο Βραζιλιάνος πάλεψε σε μεγάλο βαθμό αλλά δεν ήταν όπως σε άλλα παιχνίδια. Μάλλον μόνος του ή μπορεί να παρασύρθηκε στη μετριότητα του συνόλου. Κουράστηκε και έκανε πολλά φάουλ στο τέλος.

 

99 Μπόγκταν Σταμένκοβιτς: Απείλησε με σουτ στο 18` και με κεφαλιά στο 61`. Σε αυτές τις δυο φάσεις έκανε αισθητή την παρουσία του ενώ είχε πείσμα μέσα στο παιχνίδι. Προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό.

 

Οι αλλαγές

15 Ρέτσος Χρήστος: Μπήκε στο 45` ως αλλαγή στη θέση του Μαρινάκη. Δε φάνηκε. Αγχωμένος σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Έτρεξε, πάλεψε αλλά δε φτάνουν μερικές φορές μόνο αυτά.

17 Αλίμι: Στο 46` πήρε τη θέση του Οκάν. Δε φάνηκε ιδιαίτερα. Μια δυο καλές πάσες αλλά… άχρωμος. Του λείπουν οι εμπειρίες.

8 Ντίνο Μουσίγια: Έπαιξε λίγο αλλά είναι φανερό ότι βρίσκεται εκτός κλίματος με περιττά κιλά.

5 Πανουργιάς Παντελής: Αγωνίστηκε προς το τέλος… στην επίθεση. Φυσικά δεν κρίνεται η παρουσία του.

47 Γροσδάνης Παύλος: Μπήκε στο 61` στη θέση του Σαμπανίδη. Είχε ενέργεια, είχε όρεξη αλλά εγκλωβίστηκε σε πολλές περιπτώσεις και δε βρήκε πεδίο δράσης.

 

Οι κινήσεις από τον πάγκο

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης δεν είχε στη διάθεση του, τον τιμωρημένο Πάτρικ Έμπερτ και τον τραυματία Μίλος Σπάσιτς. Δυο πολύ σοβαρές απουσίες οι οποίες φάνηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό μέσα στο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε πολλές επιλογές.

Ο Αμούρ έμεινε αριστερό μπακ στη θέση του Σπάσιτς. Στο 46` άλλαξε τους δυο από τους τρεις μέσους. Μάλλον όμως αυτό δεν άλλαξε και την εικόνα του ΑΟΚ. Άλλαξε αρκετές θέσεις τον Καϊούμπι. Μάλλον βιάστηκε να αντικαταστήσει το Σαμπανίδη.

Στο 86` πήρε το ρίσκο να βγάλει τον Σταμένκοβιτς και να βάλει τον Πανουργιά στην επίθεση. Φυσικά αυτό δε του βγήκε. Εδώ ίσως ο Στίκας θα ήταν πιο επικίνδυνος στην επίθεση. Το έχει δείξει στα προηγούμενα ματς.

Γενικά ο Διλμπέρης προσπάθησε με διάφορα σχήματα αλλά είχε απέναντι του μια ποιοτική ομάδα που έπαιζε χωρίς άγχος. Γεγονός είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στο ρόστερ του ΑΟΚ για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας στη διάρκεια ενός αγώνα.

Διαβάστε επίσης