• 17 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Η αναγεννημένη Orchestra Baobab ξεσήκωσε το κοινό στο φεστιβάλ Cosmopolis (φωτογραφίες)

 Η αναγεννημένη Orchestra Baobab ξεσήκωσε το κοινό στο φεστιβάλ Cosmopolis (φωτογραφίες)

Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης


Αφού πέρασε μια περίοδο ανακατατάξεων τα τελευταία είκοσι χρόνια, μέσα από αναθεωρημένες ηχογραφήσεις, νέες κυκλοφορίες και μνημειώδεις συναυλίες, η Orchestra Baobab βρίσκεται πάντα αναγεννημένη (κυριολεκτικά, αφού πολλά από τα αρχικά της μέλη έχουν πεθάνει, με τη σκυτάλη να έχει περάσει στους απογόνους τους) και επιβεβαιώνει τη διεθνή της φήμη ως ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα στην ιστορία της world μουσικής σε κάθε της εμφάνιση.

Η επική ιστορία της ξεκινάει τη δεκαετία του ’60 στην καρδιά της Μεντίνα του Ντακάρ και συνεχίζεται έως σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Λατρεμένοι τόσο στην πατρίδα τους τη Σενεγάλη, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, η Orchestra Baobab δημιούργησε τον δικό της afrolatin ήχο, συνδυάζοντας τους κουβανέζικους ρυθμούς με τις αφρικανικές μελωδίες.

Η εμφάνιση της στο φεστιβάλ Cosmopolis της Καβάλας ήταν ανέλπιστη για όλους εμάς τους φίλους της world μουσικής. Παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε  οι Καβαλιώτες  ανταποκρίθηκαν και γέμισαν το χώρο μπροστά από τη σκηνή στη πλατεία Ελευθερίας.

Η oldskool μπάντα της αφρικανικής ηπείρου με το που ανέβηκε στη σκηνή ξεσήκωσε με τους ρυθμούς της την διάθεση των θεατών και ας έτρεχε ο ιδρώτας ποτάμι! Το λίκνισμα και ο χορός μεταδόθηκαν από τον έναν στον άλλον και όλοι χόρευαν εκστασιασμένοι στον ρυθμό του αφρικανικού λάτιν.

Διαβάστε επίσης