• 25 Απριλίου 2024,

Η ανατροπή νταλίκας «έφερε» τα φορτηγά στο κέντρο της Καβάλας

 Η ανατροπή νταλίκας «έφερε» τα φορτηγά στο κέντρο της Καβάλας

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης (χθες το πρωί) επανήλθε σε κυκλοφορία ο συνδετήριος δρόμος προς την Εγνατία οδό, από τον Άγιο Σίλα προς το ρεύμα κυκλοφορίας (της Εγνατίας οδού) για Ξάνθη. Ο δρόμος αυτός ήταν κλειστός από το μεσημέρι της Τρίτης (προχθές) λόγω ανατροπής μεγάλου φορτηγού (νταλίκα).

Το φορτηγό οδηγούσε Τούρκος οδηγός κι  ήταν γεμάτο εμπορεύματα. Όπως προέκυψε ο οδηγός προσπάθησε να μπει στην Εγνατία οδό από τον Άγιο Σίλα με τελική κατεύθυνση την Ξάνθη. Στον ενδιάμεσο δρόμο που συνδέει τον Άγιο Σίλα με την Εγνατία οδό, το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. «Πλάγιασε» στην άσφαλτο κι εμπόδιζε την κίνηση άλλων φορτηγών και λοιπών οχημάτων, που είχαν επίσης προορισμό  προς την Εγνατία οδό, με κατεύθυνση το ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ξάνθη.

Κατόπιν τούτου από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι και χθες στις 11 το πρωί ο συγκεκριμένος δρόμος ήταν κλειστός. Έτσι τα φορτηγά που κινούνταν από τον Άγιο Σίλα προερχόμενα τα περισσότερα από τη Δράμα (ή και την Ελευθερούπολη), προς την Εγνατία οδό με κατεύθυνση την Ξάνθη έπρεπε να περάσουν από το κέντρο της πόλης. Ξημερώματα Τετάρτης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση ώστε να σηκωθεί το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να απομακρυνθεί. Προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος. Αυτό ακόμη και όταν επετεύχθη, δεν σήμαινε κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο σημείο. Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός αφού έπρεπε να καθαριστεί και να επανέλθουν στη θέση τους οι μπάρες που εν τω μεταξύ ξηλώθηκαν.

Στο σημείο από την απομάκρυνση του φορτηγού και μετά βρίσκονταν περιπολικό της Τροχαίας προκειμένου να εμποδίζει και με την παρουσία του την κίνηση των αυτοκινήτων προς Εγνατία οδό. Κάπως έτσι οι παρατηρητικοί καβαλιώτες έβλεπαν περισσότερες νταλίκες ακόμη και χθες πρωϊνές ώρες με ανατολική κατεύθυνση να παίρνουν από το κέντρο της πόλης. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο Τούρκος οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε προληπτικά. Η Τροχαία Καβάλας διενεργεί προανάκριση.

Η ίδια υπηρεσία αντιμετώπισε αρκετά τροχαία ατυχήματα λόγω των πρόσφατων βροχών. Προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κακοκαιρίας σήμερα και αύριο μιας και η βροχή θα κάνει όλους τους δρόμους και πάλι ολισθηρούς. Όλο αυτό το διάστημα των συνεχών βροχοπτώσεων η Τροχαία βρίσκεται παντού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο προκειμένου με την παρουσία της να πείσει τους οδηγούς να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Οι μεγάλες ταχύτητες σε συνδυασμό με τη βροχή προκαλούν τα συχνά και πολλά τροχαία ατυχήματα. Ευτυχώς και έως τώρα τα περισσότερα ήταν μόνο υλικών ζημιών. Εξαίρεση είναι το θανατηφόρο που έγινε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην Εγνατία (ρεύμα προς Ξάνθη), κοντά στο Ποντολίβαδο.

Διαβάστε επίσης