• 19 Απριλίου 2024,

Η απάντηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ στον Γιάννη Εριφυλλίδη

 Η απάντηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ στον Γιάννη Εριφυλλίδη

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ εκφράζει την αγανάκτηση της, καθώς στον βωμό προεκλογικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών εμπαθειών, κάποιοι δεν διστάζουν να υποθηκεύσουν το μέλλον του δήμου μας. Αναφερόμαστε σε δελτίο τύπου που  εξέδωσε και διένειμε στον τοπικό τύπο ο υιός του πρώην δημάρχου Καβάλας , Γιάννης Εριφυλλίδης, μέσω του οποίου κατηγορεί την Πρόεδρο της Επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου και κατ’ επέκταση και το διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που αποφάσισε αρμόδια,  ότι παραπλανούν τους επίδοξους επενδυτές καθώς και τους δημότες μας, σχετικά με την υλοποίηση επενδύσεων ξενοδοχειακού χαρακτήρα, σε εκτάσεις που ανήκουν στον Δήμο Καβάλας και την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Όπως είχαμε ενημερώσει σχετικά τόσο το ευρύ κοινό , όσο και το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, η εκποίηση και η παραχώρηση εκτάσεων ιδιοκτησίας της επιχείρησης μέσω δημοπρασίας , ξεκίνησαν μετά την καταγραφή και νομική κατοχύρωση της περιουσίας μας και μετά από ενδιαφέρον που επέδειξαν συγκεκριμένοι επενδυτές, οι οποίοι προχώρησαν σε τεχνική και τοπογραφική αποτύπωσή της, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ίδιοι για το μέλλον της επένδυσής τους. Ακολούθως και όπως απαιτεί ο Νόμος η επιχείρηση ζήτησε με το υπ’ αρ. 834/14-2-2019 έγγραφο της και έλαβε με το υπ’ αρ. 988/21-2-2019 έγγραφο της  αρμόδιας Διεύθυνσης  Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Πολεοδομίας Καβάλας   χορήγηση χρήσης γης. Σύμφωνα με αυτό η περιοχή έχει χαρακτηρισμό «Γενική Κατοικία Ειδικού Περιεχομένου» και όπως αναφέρει πεντακάθαρα το έγγραφο, επιτρέπεται η χρήση ξενοδοχείων. Ως εκ τούτου είναι φανερό ότι αυτά που επικαλείται ο κύριος Εριφυλλίδης είναι παντελώς ανυπόστατα, δεν προκύπτουν από κανένα έγγραφο ή στοιχείο,  ενώ δημιουργούν κλίμα φόβου και αμφισβήτησης της αξιοπιστίας της επιχείρησης,  όχι βέβαια σε όσους επενδυτές έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της  συγκεκριμένης περιοχής , αλλά σε αυτούς που ενδεχόμενα ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην δημοπρασία, με αποτέλεσμα πιθανά να ζημιώνεται η επιχείρηση όσον αφορά το ύψος του τιμήματος που μπορεί να επιτύχει μέσω της δημοπρασίας. Επειδή μάλιστα δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τους σκοπούς αυτής της ανακοίνωσης, για τον λόγο αυτό η επιχείρηση επιφυλάσσεται  εναντίον οποιουδήποτε διασπείρει τέτοιες ανυπόστατες και ψευδείς ειδήσεις, για κάθε νόμιμο δικαίωμά της και για οποιαδήποτε αστική αποκατάστασή της από ενδεχόμενη ζημία  αυτή υποστεί .

Ο  κύριος Εριφυλλίδης διαπνεόμενος  από το γνωστό του μένος κατά της διοίκησης της επιχείρησης (είναι άλλωστε ο ίδιος ο οποίος είχε κατηγορήσει την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ επειδή είχε κρατήσει ανοικτό για τους επισκέπτες μας το Φρούριο της Καβάλας την ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά όμως δεν άρθρωσε ούτε μία λέξη όταν ανέκυψε το θέμα των διαμαρτυριών για  τον κλειστό αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων την ημέρα που αφίχθη το πρώτο φετινό κρουαζιερόπλοιο, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αναχωρήσουν για την πόλη της Ξάνθης), κατηγορεί επιπλέον την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ότι παραπλανά τους δημότες σχετικά με την παρουσίαση της ταινίας DIE TOMORROW στις Κάννες . Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Εριφυλλίδη  καθώς και όλους όσους έχει ενοχλήσει το «θέμα» αυτό, για πολλοστή μάλιστα φορά,  πως η εν λόγω ταινία παρουσιάστηκε στις Κάννες, στο  ειδικό περίπτερο του Bollywood, στις 15 Μαΐου στις 17:00, όπως δείχνει άλλωστε και το πρόγραμμα του περιπτέρου αυτού  το οποίο μπορεί οποιοσδήποτε να αναζητήσει στο  διαδίκτυο ή στα γραφεία της επιχείρησης.  Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έχει αναλάβει την νομική δέσμευση απέναντι στην εταιρία παραγωγής, να μην δημοσιεύσει οποιοδήποτε απόσπασμα από την ταινία πριν από την διανομή της και για τον λόγο αυτό σήμερα είναι επιεικής προς τους αμφισβητίες της, καθώς οφείλει να τηρήσει την δέσμευσή της αυτή, κάτι όμως που δεν θα πράξει στο μέλλον όταν αρθεί ο περιορισμός αυτός.

Τέλος η διοίκηση της επιχείρησης δεν μπορεί να μην σχολιάσει  τη χρονική στιγμή της ανακοίνωσης αυτής , τρεις  μόλις ημέρες πριν από την διεξαγωγή των εκλογών,  γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα τις προθέσεις του συντάκτη της , καθώς και όσων βρίσκονται πίσω από αυτόν και τον χρησιμοποιούν ως υποχείριο  τους . Σε όλους αυτούς θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή που οι δημότες της Καβάλας χειραγωγούνταν από τέτοιου είδους δημοσιεύματα και ανακοινώσεις . Αυτό άλλωστε θα επικυρώσει και το αποτέλεσμα της προσεχούς Κυριακής που θα επιδοκιμάσει πανηγυρικά τις επιλογές της σημερινής διοίκησης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ επανεκλέγοντας ως δήμαρχο Καβάλας την Δήμητρα Τσανάκα και δημοτική σύμβουλο την πρόεδρο της επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου .

 

 

Διαβάστε επίσης