Η απάντηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας στον Μακάριο Λαζαρίδη για το Ογκολογικό Τμήμα

 Η απάντηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας στον Μακάριο Λαζαρίδη για το Ογκολογικό Τμήμα

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας , απαντώντας στο σημερινό (2.10.2019) Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ κος Μακάριος Λαζαρίδης, ενημερώνει τους πολίτες και φορείς της περιοχής μας για τα παρακάτω:

Η μετεξέλιξη του Ογκολογικού Τμήματος του ΓΝΚ σε Ογκολογική Κλινική δρομολογήθηκε εδώ και μερικά χρόνια. Η απαραίτητη προς τούτο αλλαγή του Οργανισμού του ΓΝΚ προτάθηκε από την Διοίκηση του νοσοκομείου στο τέλος του 2016 και επαναδιατυπώθηκε πριν μερικούς μήνες μέσα στο 2019. Η πρότασή μας είναι γνωστή στην Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και στο Υπουργείο Υγείας. Επομένως αυτό που έπρεπε να γίνει από την πλευρά του νοσοκομείου έχει γίνει εδώ και καιρό και απομένει η σχετική έγκριση του Υπουργείου προκειμένου η αδήριτη ανάγκη να λάβει σάρκα και οστά.

Όραμά μας είναι μια ολοκληρωμένη Κλινική που θα νοσηλεύει τους ασθενείς και θα πραγματοποιεί τόσο χημειοθεραπείες, όπως σήμερα, αλλά και ακτινοθεραπείες. Άρα δεν επιζητούμε μια Κλινική ‘μικρής εμβέλειας’ όπως αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης αλλά μια Κλινική στα μέτρα και στο μπόι του νοσοκομείου και αντίστοιχη των αναγκών των ασθενών. Και το μέτρο, το μπόι και οι ανάγκες δεν είναι μικρές, εκτός και αν ο κ. Λαζαρίδης έτσι θέλει να τις ορίζει.

Υποσημειώνουμε ότι είναι γνωστή και προσφιλής στον ίδιο η λογική να προσπαθεί να οικειοποιηθεί ενέργειες και αποτελέσματα άλλων. Αυτό έκανε στην περίπτωση της πρότασής μας για ίδρυση και λειτουργία Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Πρίνου/Θάσου (αυτή η πρόταση μπορεί, πλέον, να υλοποιηθεί μόνον και μόνον γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο που καθιστούσε, έως τότε, αδύνατον κάτι τέτοιο), το ίδιο κάνει και τώρα με την Ογκολογική Κλινική.

Αλλά, οφείλει να ξέρει, πρώτον, ότι τα γεγονότα είναι πεισματάρικα, δεύτερον ότι οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι τι, τι πρεσβεύει και τι κάνει. Και τρίτον, όλη αυτή η συζήτηση για την Ογκολογική Κλινική ουδόλως ενδιαφέρει τον κόσμο. Αντίθετα, αυτό που για τους ασθενείς και τους ανθρώπους τους έχει σημασία είναι να δημιουργηθεί αυτή, να λειτουργήσει και να βοηθήσει.

 

Ο Διοικητής του ΓΝΚ

Α. Γ. Καρασαββόγλου  

 

 

Διαβάστε επίσης