• 19 Μαΐου 2024,

Η απουσία νοσηλευτή επηρεάζει τη λειτουργία του ΕΕΕΕΚ στη Νέα Καρβάλη

 Η απουσία νοσηλευτή επηρεάζει τη λειτουργία του ΕΕΕΕΚ στη Νέα Καρβάλη

Από την αρχή του τρέχοντος σχολικού έτους λειτουργεί χωρίς τον απαραίτητο νοσηλευτή το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Καβάλας (ΕΕΕΕΚ).

Κι όπως φαίνεται δεν υπάρχει προοπτική να καλυφθεί το κενό. Το γεγονός επηρεάζει ως ένα μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του σχολείου, το οποίο βρίσκεται στην Νέα Καρβάλη. Στους χώρους του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου. Διορισμός νοσηλευτή αρχικά έγινε.

Ο νοσηλευτής δεν τον αποδέχθηκε. Κι ενώ έπρεπε να αντικατασταθεί, αυτό δεν συνέβη. Όσοι ασχολήθηκαν με το πρόβλημα έλαβαν «οδηγία» να προσεγγίσουν το θέμα πολιτικά. Κι έτσι ενημέρωσαν τους βουλευτές, ζητώντας την παρέμβαση τους. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη αν και υπηρεσιακά τα πράγματα παραμένουν δύσκολα.

Ο ρόλος του νοσηλευτή στο ΕΕΕΕΚ είναι σημαντικός. Παρακολουθεί την καθημερινή παρουσία στο σχολείο μαθητών με χρόνια προβλήματα υγείας. Έχει την ευθύνη να χορηγούνται σε αυτούς φάρμακα (αυτά που πρέπει να λάβουν) ενώ σε ένα έκτακτο περιστατικό παρεμβαίνει προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες.

Χωρίς νοσηλευτή το σχολείο καλύπτει αυτές τις ανάγκες χάρη στο ενδιαφέρον και στη φιλοτιμία του υπόλοιπου προσωπικού. Μόνο που αυτή η διαδικασία και δεν είναι σωστή και δεν μπορεί να είναι μια μόνιμη λύση. Ας μη ξεχνάμε ότι πέρσι το ΕΕΕΕΚ δεν είχε ψυχολόγο που μετά κόπων και βασάνων εμφανίστηκε τον Μάρτιο. Κι όχι κάθε μέρα αλλά δύο μόνο μέρες της εβδομάδας.

Το Υπουργείο Παιδείας που έχει ενημερωθεί για το κενό του νοσηλευτή, λέγεται ότι υπάρχουν έγγραφα του σχολείου και προς αυτό, οφείλει να ενδιαφερθεί. Ο νοσηλευτής που διορίστηκε αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ, τι πιο απλό; Να αντικατασταθεί.

Διαβάστε επίσης