• 20 Απριλίου 2024,

Η αθώωση των Καλπακίδη- Κωταίδη στο Μονομελές Καβάλας

 Η αθώωση των Καλπακίδη- Κωταίδη στο Μονομελές Καβάλας

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του συλλόγου των αγροτών του Δήμου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης και ο πρώην Δήμαρχος Φιλίππων Λευθέρης Κωταϊδής ήταν χθες κατηγορούμενοι στο Μονομελές Καβάλας για γεγονότα την εποχή του αιτήματος αλλαγής όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Ειδικότερα για περιστατικά που έγιναν στην επίμαχη περιοχή της ΔΕ Φιλίππων στο τέλος του Αυγούστου του 2018. Κατηγορούνταν για παράνομη βία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο άνδρες μαζί με αρκετούς άλλους,  σταμάτησαν το έργο του ΤΑΡ μπαίνοντας χωρίς άδεια στο χώρο των εργασιών. Το κατηγορητήριο στήριξε με την κατάθεση του πολιτικός μηχανικός του έργου. Κατέθεσε ότι αρκετοί πολίτες μεταξύ των οποίων οι δύο κατηγορούμενοι μπήκαν χωρίς άδεια εκεί που γίνονταν εργασίες κι αυτές – για λόγους ασφαλείας- αμέσως σταμάτησαν. Όλα αυτά κατέθεσε ότι έγιναν το διάστημα από 29 έως 31 Αυγούστου του 2018.

Ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης κατέθεσε ότι ο χώρος των έργων δεν είχε περίφραξη κι ως εκ τούτου δεν έγινε καμία παραβίαση της. Αναφέρθηκε σε απλή συζήτηση που έγινε στο σημείο. «Οι εκπρόσωποι του έργου μας άνοιξαν μια ταινία που υπήρχε κι απέκλειε τον χώρο και μας επέτρεψαν να δούμε από κοντά το είδος των εργασιών που έκαναν» κατέθεσε. Θύμισε ότι τότε ίσχυε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην προχωρήσουν οι εργασίες, την οποία και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να εφαρμόσουν. «Οι εκπρόσωποι του έργου μας κάλεσαν. Αυτοί άνοιξαν την υποτιθέμενη περίφραξη. Ποτέ δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο» είπε ο κ. Μουριάδης. Στην απολογία τους και οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν τα ίδια αν και εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία επιμένοντας ότι η όδευση του αγωγού ΤΑΡ έπρεπε να είναι άλλη. «Ο νέος αγωγός φυσικού αερίου Ποσειδώνας ακολουθεί όδευση από τα βουνά. Γιατί δεν έκανε το ίδιο κι ο ΤΑΡ;» αναρωτήθηκε ειδικά ο κ. Καλπακίδης.  «Κάποιους έπρεπε να σύρουν στα δικαστήρια» είπε ο Λευθέρης Κωταίδης για το ότι ήταν κατηγορούμενος χθες. «Μπήκα στο στόχαστρο της εταιρίας» σημείωσε ο Θέμης Καλπακίδης.

Η αγόρευση της Εισαγγελέως έγινε αργά το μεσημέρι. Η Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορούμενων αφού όπως είπε ήταν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εκεί που γίνονταν τα έργα αλλά δεν αποδείχθηκε να έκαναν τίποτα παραπάνω. Αθωωτική ήταν και η απόφαση του δικαστηρίου. Ο ΤΑΡ που αρχικά οδήγησε την υπόθεση στη δικαιοσύνη δεν έκανε παράσταση πολιτικής αγωγής. Μάρτυρας κατηγορίας ήταν έτοιμος να καταθέσει και ο Παναγιώτης Αρσονιάδης μα το δικαστήριο ζήτησε ο μάρτυρας υπεράσπισης να είναι ένας. Προτιμήθηκε να είναι ο κ. Μουριάδης. Συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων ήταν η κ. Έλλη Παστραφίδου.

Διαβάστε επίσης