• 23 Απριλίου 2024,

Η ατιμωρησία ενισχύει την παρανομία: Μόνιμο παρκάρισμα στη γωνία Βενιζέλου με Φιλοπτώχου Αδελφότητας

 Η ατιμωρησία ενισχύει την παρανομία: Μόνιμο παρκάρισμα στη γωνία Βενιζέλου με Φιλοπτώχου Αδελφότητας

Τόσο οι επαγγελματίες της περιοχής όσο και οι περαστικοί διαπιστώνουν καθημερινά ένα παράνομο παρκάρισμα πάνω σε στροφή, στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου με Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Όταν καλείται ειδικά η Τροχαία, δεν εμφανίζεται. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και με την Δημοτική Αστυνομία. Κατόπιν τούτου η παρανομία δεν αντιμετωπίζεται όπως πρέπει.

Αυτή η διαρκής ατιμωρησία έχει το γνωστό αποτέλεσμα. Όσοι παρκάρουν με τον προαναφερθέντα τρόπο οριστικοποιούν την συγκεκριμένη τους συμπεριφορά γνωρίζοντας ότι δεν θα τους ενοχλήσει κανείς.
Ειδικά τα απογεύματα η στροφή είναι «πιασμένη» από το ίδιο συνήθως επιβατικό αυτοκίνητο. Άνθρωποι που διαμένουν στην ίδια περιοχή μας έδειξαν πολλές σχετικές φωτογραφίες τους.

Το πρόβλημα που προκύπτει είναι διπλό. Τόσο για την ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων στη Βενιζέλου, πολύ περισσότερο για αυτούς που από τη Βενιζέλου θέλουν να στρίψουν στην οδό Φιλοπτώχου Αδελφότητας (φωτογραφία).
Στη διάθεση των αρμόδιων είναι στοιχεία πολιτών που επανειλημμένα κάλεσαν στο σημείο την Τροχαία αλλά αυτή είτε υποσχέθηκε ότι θα έρθει αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ, είτε δήλωσε ότι δεν έχει προσωπικό για διαθέσει!

Η συγκεκριμένη στροφή εξ αρχής «ανακαλύφθηκε» ότι προσφέρεται για θέση στάθμευσης. Δοκιμάστηκε αυτό να γίνει πρωί και απόγευμα.

Επικράτησε το ευκολότερο, το απογευματινό και βραδινό παρκάρισμα. Εφόσον δεν υπάρχει επιβολή προστίμου, η διαδικασία συνεχίζεται κάθε μέρα. Μαθαίνουν το… «κόλπο» όλο και περισσότεροι. Ελπίζουμε ότι με την προβολή του προβλήματος να υπάρξουν ευαίσθητοι για να πράξουν τα κατά τα άλλα αυτονόητα.

Διαβάστε επίσης