• 19 Μαΐου 2024,

Η διαφορετική συνάντηση των απολυμένων των Λιπασμάτων με τον Υπουργό Χατζηδάκη

 Η διαφορετική συνάντηση των απολυμένων των Λιπασμάτων με τον Υπουργό Χατζηδάκη

Το απόγευμα του Σαββάτου (11/9) οι απολυμένοι της ΒΦΛ βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ λόγω της ΔΕΘ. Μάλλον συμπωματικά  βρέθηκαν μπροστά στον Υπουργό Εργασίας, την ώρα που αυτός έπινε καφέ έξω από ξενοδοχείο στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Υπήρξε ένας έντονος διάλογος 30 περίπου λεπτών, συνέχεια της υπόσχεσης Χατζηδάκη από τον καιρό που οι ίδιοι απολυμένοι είχαν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Τότε τους είχε ζητήσει να αποχωρίσουν επειδή θα μεσολαβούσε να ξαναγυρίσουν στις θέσεις τους. Η υπόσχεση του δεν τηρήθηκε. Αυτό που υποσχέθηκε δεν έγινε ποτέ.

Η συνάντηση χθες το απόγευμα είχε και αποδοκιμασίες, τέλειωσε με την αποχώρηση του υπουργού που κινήθηκε προς το ξενοδοχείο. Ο πρόεδρος του σωματείου κ. Βογιατζίδης και πέραν όλων των άλλων, κατηγόρησε τον κ. Χατζηδάκη ότι καλύπτει τον επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη.

Ζήτησε να γίνει έλεγχος από το Υπουργείο των εταιριών που δραστηριοποιούνται εντός του εργοστασίου των Λιπασμάτων. Ο κ. Χατζηδάκης στη διάρκεια της ίδιας συζήτησης ακούγεται να απαντά και να υπόσχεται εκ νέου ότι οι απολυμένοι θα στηριχθούν μέσω προγράμματος, κάνει λόγο για συνάντηση μαζί τους αύριο Δευτέρα κτλ. Υποσχέσεις και δηλώσεις που δεν έπεισαν τους συνομιλητές του. “Θέλουμε να γυρίσουμε στις δουλειές μας” του απάντησαν.

Όλη αυτή η διαδικασία βιντεοσκοπήθηκε, ανέβηκε στο διαδίκτυο κι έγινε αναπαραγωγής της από αρκετές ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Διαβάστε επίσης