• 29 Μαρτίου 2024,

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «δροσίζει» την παιδική φαντασία

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «δροσίζει» την παιδική φαντασία

Μια όαση δροσιάς καταμεσής του καλοκαιριού ανακάλυψαν φέτος οι μικροί φίλοι του βιβλίου στην Καβάλα. Πρόκειται για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης, η οποία δεν διαθέτει μόνο πολλές κλιματιστικές μονάδες, αλλά και πολλές δραστηριότητες, απ’ αυτές που «δροσίζουν» την παιδική φαντασία και αναπτύσσουν την όρεξη και το πάθος για δημιουργία.

Όλα αυτά τα αισθήματα κυριαρχούν μεταξύ των παιδιών που συμμετέχουν στα δημιουργικά προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». Μεσούντος του καλοκαιριού και το κεντρικό κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης γεμίζει καθημερινά από τις φωνές, τα χαμόγελα, τις δράσεις και την παρουσία δεκάδων μικρών και μεγάλων παιδιών.

Η παρουσία τους αποδεικνύει περίτρανα ότι μια βιβλιοθήκη δεν είναι μόνο για το χειμερινούς μήνες ή μόνο για τους …μεγάλους, δεν είναι ένα αποστειρωμένο περιβάλλον και το σημαντικότερο είναι προσβάσιμη και ανοιχτή σε όλους.

Η καθ’ όλα δραστήρια διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, η βιβλιοθηκονόμος Κατερίνα Κουμανίδου, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν κρύβει τη χαρά και την ικανοποίησή της για την αποδοχή που είχαν και συνεχίζουν να έχουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με τη συνδρομή της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. «Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα», σημειώνει η κ. Κουμανίδου, «αποδεικνύουμε περίτρανα πως μια Δημοτική Βιβλιοθήκη ανήκει σε όλους, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Καθήκον μας είναι, οδεύοντας σε αυτό το δρόμο, να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι, ώστε να δημιουργήσουμε αυριανούς ενεργούς πολίτες με ανεπτυγμένη κριτική σκέψη, ιδέες και οράματα».

(Πηγή ΑΠΕ)

Διαβάστε επίσης