• 7 Μαΐου 2024,

Η δραστηριότητα του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας

 Η δραστηριότητα του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας

Μια ιδιαίτερη εξόρμηση στο πανέμορφο Παγγαίο πραγματοποίησε ο ΦΟΚ στις 13-5-2018. Παρ’όλες τις προβλέψεις για άσχημες καιρικές συνθήκες, οι τολμηροί του Ομίλου, δεν έκαναν πίσω. Επισκεφτήκαμε το Μοναστήρι της Υπαπαντής στο Ακροβούνι, συνεχίσαμε την ανάβαση στο βουνό μέσα στα σύννεφα ομίχλης με διακοπές ηλιοφάνειας, φιλοξενηθήκαμε στο Καταφύγιο του ΕΟΣ για καφέ και πληροφορίες για τις δράσεις του Συλλόγου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη ζεστή υποδοχή και άψογη φιλοξενία του. Συνεχίσαμε το πρόγραμμα με πορεία σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο έως το επόμενο καταφύγιο του ΣΧΟΚ και καταλήξαμε για φαγητό στις Δύο Βρύσες και καφέ στην Ελευθερούπολη.

Η επόμενη εξόρμηση έγινε στο καταπράσινο Καράντερε στις 3-6-2018.Η πρώτη στάση ήταν στο Λιβαδερό, όπου ήπιαμε καφέ σε παραδοσιακό ξενώνα, μετά ανεβήκαμε στην Ελατιά στις εγκαταστάσεις του δασικού χωριού. Μια ομάδα περπάτησε ως τις καλύβες των Σαρακατσαναίων. Στη συνέχεια πήγαμε για φαγητό στο Σιδηροχώρι .Γεμάτοι εικόνες από το σπάνιας ομορφιάς δάσος  καταλήξαμε για καφέ στο Ύδραμα Δράμας.

Μια φορά το μήνα ,ημέρα Σάββατο, πραγματοποιείται  Θεία Λειτουργία στο Ιερόν  Παρεκκλήσιον της Αγίας Σοφίας, Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδας, το οποίο βρίσκεται στο χώρο του εντευκτηρίου του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας, απέναντι από τον Α.Σίλα στο ύψωμα Τακάν. Οι δυο τελευταίες έγιναν 7-7-2018 και 4-8-2018 με αρτοκλασία.

Μετά τη λήξη της Θ.Λειτουργίας μέλη του ΦΟΚ προσφέρουν καφέ στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του εντευκτηρίου.

Επίσης τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κάθε Κυριακή από τις 16.00μ.μ.-21.00μ.μ. τα μέλη μας ανεβαίνουν στο Εντευκτήριο για πυροφύλαξη σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία. Οπότε το εντευκτήριο είναι ανοιχτό και όποιος επιθυμεί να απολαύσει τη δροσιά του Περιαστικού Δάσους μπορεί να μας επισκεφτεί και να γνωριστεί καλύτερα μαζί μας. Εμείς προσφέρουμε καφέ και δροσερό νερό.

Οι επόμενες δράσεις που προγραμματίζουμε είναι μία συνάντηση στο εντευκτήριο στις 26-8-2018 το βραδάκι με μουσική και χορό για να απολαύσουμε παρέα το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, διήμερο εκδηλώσεων για τη γιορτή της Αγίας Σοφίας και την έναρξη της φυσιολατρικής χρονιάς στις 16-17/9/2018 και μια τριήμερη εκδρομή στη λίμνη Πλαστήρα-Ελάτη-Περτούλι-Καλαμπάκα-Μετέωρα στις 28-29-30/9/2018.Θα χαρούμε να μας στηρίξετε με τη συμμετοχή σας.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΦΟΚ

Διαβάστε επίσης