Οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο κι ο Δήμος Καβάλας

 Οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο κι ο Δήμος Καβάλας

Υπό κανονικές συνθήκες οι επόμενες εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας επρόκειτο να γίνουν αρχές του έτους. Λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας οι εκλογές μετατίθενται για να γίνουν τον Νοέμβρη του 2017 ώστε το νέο συμβούλιο να αναλάβει καθήκοντα  την 1η Γενάρη του 2018. Θα έχει θητεία 4 ετών. Η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση αποκτά ενδιαφέρον για δύο λόγους. Πρώτον επειδή η προεκλογική περίοδος άρχισε ήδη, δεύτερον οι συγκεκριμένες εκλογές επηρεάζουν τις δημαιρεσίες στον Δήμο Καβάλας. Ειδικότερα την εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2017. Αμέσως θα εξηγήσουμε τι εννοούμε.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας Θανάσης Αθανασίου βρίσκεται στην δεύτερη του θητεία άρα δεν έχει εκ του νόμου δικαίωμα για τρίτη. Είναι πετυχημένος πρόεδρος από την Άνοιξη του 2011. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε το προαναφερθέν κώλυμα δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του για μια νέα υποψηφιότητα. Κατόπιν τούτου η θέση αδειάζει κι ο Γιώργος Γραμμένος σπεύδει να δηλώσει ενδιαφερόμενος. Ο κ. Γραμμένος μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, άρχισε ήδη τις επαφές για τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2017. Επειδή θα αφοσιωθεί σε αυτές, υπάρχει ενδεχόμενο (ισχυρό) να μην συνεχίσει στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Κάτι τέτοιο διευκολύνει κι ενισχύει τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η κ. Τσανάκα προωθεί για επόμενο πρόεδρο τον επίσης δικηγόρο κι αντιδήμαρχο σήμερα Γιώργο Φιλόσογλου. Ο Γιώργος Γραμμένος παραδέχεται ότι δεν θα είναι εύκολο και δεοντολογικά ορθό να είναι και πρόεδρος του συμβουλίου και υποψήφιος πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου. Επιλέγει την θέση του προέδρου του συλλόγου κι έτσι (όπως όλα δείχνουν) δίνει τέλος στην προεδρεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στον σύλλογο λέγεται ότι και ο Τάσος Κοϊμτζίδης σκέφτεται να είναι υποψήφιος πρόεδρος του συλλόγου. Ωστόσο ο Γιώργος Γραμμένος έχει αναπτύξει συγκεκριμένη δυναμική, κινείται λες και οι εκλογές γίνονται σε λίγες μέρες κι όχι σε έναν χρόνο. Ο κ. Κοϊμτζίδης εξετάζει το ενδεχόμενο, εκτιμά ότι οι εκλογές αργούν κι είναι καλός φίλος με τον Γιώργο Γραμμένο. Ως εκ τούτου ενδεχόμενο και οι δύο να είναι υποψήφιοι πρόεδροι (άρα αντίπαλοι) δεν φαίνεται να υπάρχει.

Αντίπαλος του κ. Γραμμένου φαίνεται ότι θα είναι ο Σωτήρης Αδαμαντίου, ίσως και η Αναστασία Παπαναστασίου. Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο ο Τάσος Κοϊμτζίδης είναι αντιπρόεδρος κι οι Αδαμαντίου- Παπαναστασίου μέλη.

 

Διαβάστε επίσης