• 26 Απριλίου 2024,

Η Ελλάδα μετά τα μνημόνια ….

 Η Ελλάδα μετά τα μνημόνια ….

Εκτός απο το SURVIVOR που όντως είναι το παιχνίδι των ανατροπών νομίζω οτι και η Ελλάδα της κρίσης έχει ενδιαφέρον όσο αφορά τις σχέσεις της με τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης αφού σχεδόν καθημερινά οι ισορροπίες αλλάζουν κυρίως σε βάρος της ελληνικής πλευράς αφού παρά τις αλεπάλληλες διαπραγματεύσεις με όλα τα μέσα που διαθέτει η τεχνολόγια εκτός απο τις κατ ιδίαν συνταντήσεις που γίνονται πότε στην Ελλάδα και πότε στις Βρυξέλλες οι ανατροπές είναι καθημερινές.

Ακόμα και σήμερα που ντεμέκ υπάρχει η συμφωνία της ΜΑΛΤΑΣ δεν υπάρχει η σιγουριά οχι μόνο για την ποιότητα της συμφωνίας αλλά ακόμα και για την συμφωνία της ίδια αφού προχθές για παράδειγμα διαβάσαμε οτι οι Ευρωπαίοι αφήνουν και ένα παράθυρο η μείωση του αφορολόγητου να ισχύσει απο το 2019 , ένα χρόνο δηλαδή νωρίτερα απο οτι λέει η συμφωνία της ΜΑΛΤΑΣ σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν πιάσει τους στόχους.

Να είστε σίγουροι αγαπητοί αναγνώστες οτι όσα χρόνια υπάρχουν στόχοι τόσα θα είναι και τα χρόνια της εσωτερικής στάσης πληρωμών αφού το κράτος προκειμένου να έχει πλεονάσματα θα έχει χαρακτήρα μόνο εισπρακτικό.

Πόσο όμως να αντέξει ένας λαός όταν πληρώνει και έχει να παίρνει  ;

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αισιόδοξη οτι θα βγάλει την Ελλάδα απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και αυτό θα γίνει σε 18 μήνες παρακαλώ.

Το ερώτημα είναι, και έτσι να έχουν τα πράγματα, τι θα μείνει πίσω μετά τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Εχει σημασία απο ποιό σημείο θα ξεκινήσει η χώρα την οικονομική της ανάκαμψη.

Αν όλα αυτά ΜΝΗΜΟΝΙΑ αφήσουν πίσω τους ερείπια θα ζοριστούμε πολύ να έρθουμε στην κατάσταση προ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ δηλαδή προ του 2008 αν και η Ελλάδα προ κρίσης αν με ρωτάτε εμένα προσωπικά έχει πεθάνει οριστικά και δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει και πάλι.

Σίγουρα κάποια στιγμή τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και για την χώρα και για τους έλληνες πολίτες αλλα ποτέ δεν θα ζήσουμε στιγμές σαν αυτές που ζήσαμε απο το 1999 και μετά.

Αυτά που ξέρατε και ξέραμε θα πρέπει όλοι να τα ξεχάσουμε.

Τέλος ευχόμαστε η εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ να δώσει και έναν ανάλογο αέρα στην ελληνική οικονομία που πρέπει κάποια στιγμή να πάει παρακάτω.

Φαίνεται οτι απο το 2010 και μετά που μπλέξαμε σε αυτή την περιπέτεια με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ έχουμε πάθει αρκετά λάστιχα και έχει καθυστερήσει αρκετά η πορεία της ανάκαμψης αφού η ρεζέρβα που χρησιμοποίησε το καλοκαίρι του 2015 η κυβέρνηση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αντικατέστησε την κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ ήταν χαλασμένη και έτσι χάσαμε ακόμα περισσότερο χρόνο.

Το γαμώτο είναι οτι αυτά τα λάστιχα συνεχίζουν να μας βγάζουν εκτός πορείας και κυρίως να μας καθυστερούν.

Ακόμα και η συμφωνία της ΜΑΛΤΑΣ δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα μέχρι να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Είναι αλήθεια οτι ο καιρός βελτιώθηκε αλλα οι βοριάδες που πνέουν στην περιοχή μας έχουν σε μια μόνιμη κατάσταση σφιξίματος.

Δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά μετά τις 12 το βράδυ να έχουμε μονοψήφια νούμερα.

Δηλαδή ΕΛΕΟΣ ρε λεβέντες.

Είμαστε στα τέλη του Απρίλη και πάμε για τον Μάη.

Δηλαδή πότε θα μαλακώσει ο καιρός και θα ανέβει η θερμοκρασία ;

Ο Μάριος ο τρελός ο Κύπριος μπήκε και πάλι μέσα στο παιχνίδι του SURVIVOR αφού μέσα σε 15 μέρες δέσανε και τα πλευρά και η κλείδα.

Τον πλακώσανε τον Μάριο στις κορτιζόνες και για τον λόγο αυτό έγινε σαν μπαλόνι.

Δεν είδατε πως πρήστηκε ;

Πρηστήκανε τα χέρια του , τα μούτρα και πέταξε και ένα σκεμπέ λες και κάθε μέρα έπινε μπυρόνια.

Δεν ήταν δυνατόν αλλιώς να γίνει καλά τόσο γρήγορα.

Νομίζω οτι και στην Κολλιδά την Ειρήνη θα προτείνανε αυτή την αποθεραπεία με κουβάδες κορτιζόνης αλλα η ίδια το αρνήθηκε και θέλησε να έχει μια πιο φυσιολογική αποθεραπεία.

Για τον λόγο αυτό και ο ένας γύρισε στην Ελλάδα ενώ ο άλλος μπήκε στον στίβο μάχης.

Πάντως στο προχθεσινό επεισόδιο της Πέμπτης αυτός που αποχώρησε ήταν ο Λάμπρος ο οποίος στο άκουσμα του ονόματος του έπαθε ένα ελαφρύ εγκεφαλικό γιατί ίσως δεν τον περίμενε αλλά το ξεπέρασε γρήγορα και σίγουρα πιο γρήγορα απο τον Χανταμπάκη που είχε παγώσει για κανά δίλεπτο.

Στα επόμενα επεισόδια οι δύο ομάδες θα γίνουν μία αλλά τα αγωνίσμαστα θα είναι και πάλι ομαδικά και οχι ατομικά.

Πάντως είναι γεγονός οτι το παιχνίδι μπαίνει στην τελική του ευθεία αφού μας έχει μείνει ακόμα ένα δίμηνο.

Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και οι θερμοκρασίες χαμηλές.

Ελπίζουμε οτι τα επόμενα 24ωρα ο καιρός θα γίνει καλύτερος και επιτέλους ανοιξιάτικος.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης