• 17 Μαΐου 2024,

Επίσκεψη του Γιάννη Πασχαλίδη στην Ιχθυόσκαλα

 Επίσκεψη του Γιάννη Πασχαλίδη στην Ιχθυόσκαλα

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στη πόλη της Καβάλας, στη συνοικία του Βύρωνα, η επαφή μου με το υδάτινο στοιχείο ήταν συνεχής, αδιάλειπτη. Γνώρισα από κοντά τα προβλήματα των ανθρώπων που ξημερώματα ανεβαίνουν στις βάρκες τους και ρίχνονται στη βιοπάλη.Γι’ αυτό και από τη πρώτη στιγμή στάθηκα στο πλευρό τους, θέτοντας ως πρόκληση, ως προτεραιότητα, στον εαυτό μου να παλέψω για να διευκολύνω όσο μπορώ το έργο τους.

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ μου που εκφράστηκε έμπρακτα με:

  • Ενέργειες για την αύξηση του ποσοστού αλιείας του τόνου, σε συνεργασία με τους Ευρωβουλευτές μας.
  • Ενημερωτική ημερίδα στην Καβάλα και κατάθεση τροπολογίας στο πλαίσιο υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων(ΟΣΠΑ).
  • Συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και κοινοβουλευτικός έλεγχος για την επίλυση των προβλημάτων των Καλλιεργητών Μυδιών του Ν. Καβάλας.

 

Σήμερα Δευτέρα ήμουν εκεί μαζί τους και μου εξέθεσαν τα προβλήματα τους, τα οποία αν και απλά είναι ιδιαιτέρως ουσιαστικά για τη λειτουργία της ιχθυόσκαλας. Παρ’όλα αυτά  δεν κατάφεραν να συγκινήσουν τους έως τώρα ιθύνοντες.

Εγώ δεσμεύθηκα ως Γιάννης Πασχαλίδης ότι θα αγωνιστώ από τις 8 Ιουλίου κιόλας για την επίλυση των ζητημάτων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

 

  • Καλύτερη οργάνωση και αντιμετώπιση της ιχθυόσκαλας Καβάλαςαπό τα κεντρικά, δηλαδή τον ΟΚΑΑ ΑΕ. Δεν γίνεται να μη λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των όσων κοπιάζουν καθημερινά.
  • Υποχρεωτική εφαρμογή των πιστοποιητικών HACCP και ISO, για να αποφεύγεται η παράνομη ελληνοποίηση ξένων προϊόντων.

 

  • Εκσυγχρονισμός ή και ανανέωση του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού της Ιχθυόσκαλας Καβάλας.

 

  • Σωστή προβολή της ιχθυόσκαλας Καβάλας στο εξωτερικό για προωθηθούν οι εξαγωγές του τόσο ποιοτικού προϊόντος της.

 

 

 

Προτεραιότητα μου… ο πρωτογενής τομέας.

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ… ΕΣΕΙΣ

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης