Dark Mode Light Mode

Η επίσκεψη Θεοδωράκη στην πόλη μας

Για το “μεγάλο εγχείρημα” του Νοεμβρίου, την εκλογή νέου αρχηγού, μίλησε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην Καβάλα, όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί, ακόμη έναν σταθμό της περιοδείας του, προκειμένου, όπως είπε ο ίδιος, να μεταφέρει το μήνυμα της νέας προσπάθειας που γίνεται για τη δημιουργία ενός εντελώς καινούργιου κόμματος και την εκλογή ενός νέου αρχηγού, που έχει θέσει και ο ίδιος υποψηφιότητα.

“Στις 12 και στις 19 Νοεμβρίου ψηφίζουμε για τον αρχηγό ενός εντελώς καινούργιου κόμματος. Οι πολίτες έχουν την επιλογή να κάνουν πράξη αυτά που ζητάν τόσα χρόνια από τους πολιτικούς. Να πάρουν, δηλαδή, αυτοί την απόφαση να ψηφίσουν για αρχηγό ένα πρόσωπο, οι ιδέες του οποίου να τους ταιριάζουν. Οπότε, έτσι να δομηθεί ένα καινούργιο κίνημα-κόμμα, με βάση αυτές τις ιδέες του ανθρώπου που θα κερδίσει τις εκλογές” ανέφερε.

Ο κ. Θεοδωράκης, έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει της εκλογικής διαδικασίας, σημειώνοντας ότι “η χώρα χρειάζεται ανανέωση του πολιτικού δυναμικού. Χρειάζεται να πάρουμε την εμπειρία του παλιού, αλλά χρειάζεται, κυρίως, να βάλουμε μπροστά νέους ανθρώπους που έχουν δουλέψει πολύ στη ζωή τους, που έχουν βασανιστεί και έχουν δείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Ξέρω πολλούς τέτοιους, αρκεί ν’ αδειάσουν κάποιες πρώτες καρέκλες στα κόμματα κι αυτός είναι ο στόχος μου αν εκλεγώ αρχηγός ενός νέου κόμματος: Να ανανεώσω την πολιτική του ηγεσία. Προφανώς και θα έχουμε κάποιους από το παρελθόν, αλλά δεν μπορεί να μιλάμε για ανανέωση λέγοντας ότι όλοι του παρελθόντος θα παραμείνουν στην πρώτη σειρά. Κάποιοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και να έρθουν κάποια νέα πρόσωπα μπροστά””.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι το νέο κόμμα θα είναι πολυτασικό και όχι ομοσπονδιακό, εξηγώντας πως “ομοσπονδιακό σημαίνει ότι θα έχει πέντε-έξι υπαρχηγούς και ο καθένας έχει μία τάση, έναν μηχανισμό. Δηλαδή, ο καθένας έχει ένα κομμάτι κόμματος μέσα στο κόμμα. Το πολυτασικό είναι το μοντέρνο κόμμα, όπου δεν υπάρχουν ξεχωριστοί μηχανισμοί, δεν υπάρχουν υπαρχηγοί που να ηγούνται τάσεων, αλλά ο καθένας κρατάει και τις πολιτικές του απόψεις. Γιατί ένα μεγάλο κόμμα πρέπει να έχει μέσα και έχει μέσα προοδευτικούς, φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες, αριστερούς, ανθρώπους, που στα επιμέρους ζητήματα διαφωνούν. Για παράδειγμα, προσωπικά έχω ταχθεί κατά των κομματικών συνδικαλιστικών παρατάξεων μέσα στα κόμματα. Είμαστε στο 2017 και όχι στο 1980. Τα κόμματα επηρεάζουν πολιτικά τις εξελίξεις, δρουν μέσα στα κινήματα, αλλά δεν έχουν στρατιώτες. Δεν έχουν στρατιώτες μέσα στους συνδικαλιστές, δεν έχουν στρατιώτες μέσα στα πανεπιστήμια”.

Ερωτηθείς εάν μετά την εκλογική διαδικασία κάποιοι αμφισβητήσουν τον νέο αρχηγό, απάντησε: “Σε κάθε εκλογή υπάρχουν κάποιοι δυσαρεστημένοι. Σημασία έχει αν η κοινωνία δώσει το πράσινο φως σε έναν αρχηγό να τ’ αλλάξει όλα. Αν, λοιπόν, ψηφίσουν 200.000 πολίτες και ψηφίσουν ένα συγκεκριμένο όνομα, πιστεύει κανείς ότι θα υπάρχει αμφισβήτηση από κάποιους. Κανείς τότε δεν θα τολμήσει να μιλήσει. Ό,τι έγινε και με την εκλογή Μητσοτάκη. Αν είχε ψηφιστεί από μία μικρή παρέα Νεοδημοκρατών θα υπήρχε αμφισβήτηση από την πρώτη μέρα, τώρα καθυστερεί λίγο η αμφισβήτηση”.

Ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε, για ακόμη μία φορά, υπέρ της ηλεκτρονικής ψήφου, τονίζοντας ότι κάποιοι συνυποψήφιοί του φοβήθηκαν, ενώ σχολίασε στη συνέχεια: “Αν έχεις μάθει σε κάποια παλιά, φοβάσαι να τα ανανεώσεις. Αν κάποιοι μεγάλωσαν δίπλα στην κάλπη δεν θέλουν να την αποχωριστούν και θέλουν ν’ απομακρύνουν τις νέες επιλογές, όπως είναι η ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία. Δεσμεύθηκα, όμως, ότι εγώ, ως αρχηγός, θα επαναφέρω την ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία για όλα τα σημαντικά θέματα μέσα στο κόμμα”.

“Καλό θα είναι, ο καθένας να ψηφίσει αυτόν που πιστεύει ότι θα τα καταφέρει καλύτερα για το καλό τής μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Προφανώς, υπάρχει μία προέλευση, μία συγγένεια, αλλά θα είναι καλό σε αυτήν τη νέα πορεία να ξεκινήσουμε όλοι με ανοιχτούς τούς ορίζοντές μας. Να δούμε μήπως κάποιος υποψήφιος τα πάει καλύτερα από κάποιον άλλον. Να μην ψηφίσουμε με κομματικά κριτήρια. Πάντως, οι πολίτες που θα έρθουν, οι κομματικοί αυτούς που επηρεάζουν τα κόμματα είναι δεν είναι 50.000, αυτοί που μετέχουν στις κομματικές διαδικασίες, άρα, λοιπόν, όταν έρθουν οι τριπλάσιοι που δεν είναι ενταγμένοι σε κόμματα, αυτοί δεν πιστεύω ότι θα ψηφίσουν με κομματικά κριτήρια” συμπλήρωσε.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και αμέσως μετά τη Σχολή Εκμάθησης Πιλότων, που λειτουργεί στο αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος”, όπου είδε από κοντά το σημαντικό έργο που επιτελείται εκεί. Σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι “τα επόμενα έξι χρόνια ο κόσμος μας θα χρειαστεί 600.000 πιλότους. Είναι τεράστιο νούμερο. Θα εκτοξευτεί η αεροπορική κίνηση και οι αεροπορικές μεταφορές. Η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός τόπος για να εκπαιδεύονται οι πιλότοι, γιατί έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά: Πολύ καλό καιρό, πολλά μικρά αεροδρόμια λόγω της μορφολογίας της χώρας, με επιβατική κίνηση σ’ ένα μεγάλο τμήμα του χρόνου, πολύ μικρή, λόγω του εποχιακού τουρισμού. Αυτές είναι ιδανικές συνθήκες για να υπάρξουν σχολές πιλότων. Επισκέφθηκα αυτήν τη Σχολή για να ενισχύσω το γενικό αίτημα να βρούμε διεξόδους. Η χώρα χρειάζεται να εκμεταλλευτεί αυτό που είναι και μπορεί να μας δώσει αρκετό πλούτο για την κοινωνία”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Προηγούμενο άρθρο

Έκθεση Φωτογραφίας απο την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρησης της Περιφέρειας

Επόμενο άρθρο

Από το Σάββατο δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου;