Η εταιρία Lidl ετοιμάζει κατάστημα στο Λιμένα της Θάσου

 Η εταιρία Lidl ετοιμάζει κατάστημα στο Λιμένα της Θάσου

Τα σούπερ μάρκετ Lidl  επεκτείνονται στη Θάσο. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία αγόρασε κατάλληλο οικόπεδο στην περιοχή των εργατικών κατοικιών του Λιμένα κι ήδη απευθύνθηκε στο Δήμο Θάσου για να ετοιμάσει το μεγάλο κατάστημα της.

Το οποίο θα λειτουργήσει αρκετά σύντομα και σίγουρα πριν το προσεχές Καλοκαίρι. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία θα κάνει την πρώτη της παρουσία στο νησί, στο οποίο υπάρχουν άλλες παρόμοιες. Αλλά και σούπερ μάρκετ ντόπιων. Το αίτημα της Λιντλ (άδεια του καταστήματος) στην δημοτική επιτροπή του Δήμου Θάσου φέρεται να έχει προβλήματα. Για πολλούς αυτά είναι προσωρινά.

Οι συζητήσεις για το μεγάλο κατάστημα δίπλα στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας συνεχίζονται κι έτσι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί- συμφωνηθεί αν σε αυτό θα λειτουργήσει σούπερ μάρκετ. Πάντως η επιχείρηση των κινέζικων προϊόντων που λειτουργούσε έκλεισε κι έτσι το ακίνητο προσφέρεται προς ενοικίαση.

Κατά τα άλλα το φθινόπωρο βρίσκει την τοπική αγορά σε αναζήτηση κίνησης και πελατών με δυναμική. Οι νέες επιχειρήσεις (μικρομεσαίες όλες) είναι αρκετές. Προετοιμάζονται για να λειτουργήσουν. Σε αυτήν την κατηγορία των ανακαινίσεων και προετοιμασιών τα δεδομένα έχουν ως εξής: Ένα τουλάχιστον κατάστημα ετοιμάζεται στην Ομόνοια, βρίσκεται κοντά στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Φήμες αναφέρουν ότι θα είναι take away kafe.  Μικρομεσαία επιχείρηση ετοιμάζεται στην οδό Δαμιανού, κοντά στην πλατεία Καπνεργάτη. Στη Βενιζέλου μεγάλο σχετικά κατάστημα νοικιάστηκε κι ετοιμάζεται να φιλοξενήσει επιχείρηση που θα πουλά είδη καθαριότητας σπιτιού κτλ. Αν οι πληροφορίες είναι αληθινές αυτή θα μετακομίσει στο νέο χώρο από άλλον στον οποίο λειτουργεί εδώ και καιρό. Πάλι στη Βενιζέλου ετοιμάζεται κατάστημα λίγων τετραγωνικών (θα γίνει μάλλον καφέ) ενώ επιχείρηση τουριστικών ειδών λειτουργεί ήδη δίπλα στον κινηματογράφο Απόλλωνα. Τέλος προετοιμάζεται επιχείρηση και στην οδό Ερυθρού Σταυρού, δίπλα στον ανοίκιαστο χώρο του πρώην Bodyline. Και για αυτήν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει σχέση με την εστίαση. (Φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης