Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες οι βασικές εργασίες συντήρησης σε ότι έχει σχέση με το δάσος της Παναγούδας. Αυτές έγιναν Σάββατο και Κυριακή από προσωπικό που διέθεσε η εταιρία της ΒΦΛ PFIC. Το οποίο συνέδραμαν κάτοικοι της περιοχής, εκπροσωπώντας το Σύλλογο κατοίκων Αγίας Παρασκευής. Οι εργασίες και τα εντυπωσιακά τους αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σήμερα. Εκεί ήταν και ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης. Αμέσως παραδέχθηκε ότι η παρέμβαση της εταιρίας και του προσωπικού της διέσωσε το δάσος της Παναγούδας. Ταυτόχρονα έλαβε τη δέσμευση ότι η ίδια εταιρία θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για το άλσος.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δήμος Καβάλας έκανε γνωστό ότι δεν έχει το προσωπικό για να συντηρήσει τις κατασκευές (κιόσκια- περίφραξη), να καθαρίσει το δάσος της Παναδούδας. Τότε ο Αλέξανδρος Γιαννίκος, διευθυντής της εταιρίας, επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο δηλώνοντας το ενδιαφέρον της PFIC. Η συνεννόηση ήταν άμεση. Για 2 μήνες, κάθε Σάββατο και Κυριακή, εργάζονταν στην Παναγούδα προσωπικό της εταιρίας. Όλα τα κιόσκια τα διόρθωσε. Έκανε διάφορες άλλες σημαντικές δουλειές. Ταυτόχρονα παρέσυρε τους κατοίκους δια του συλλόγου της Αγίας Παρασκευής. Η ομάδα είχε σχέδιο, σύστημα, αποτέλεσμα. Το δάσος επανήλθε σε μια ικανοποιητική κατάσταση. Δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα του. Λύθηκαν τα περισσότερα, τα σημαντικότερα. Αυτό το διάστημα η Παναγούδα έχει φύλακα (εποχικό δημοτικό υπάλληλο), ο οποίος καθαρίζει ότι αφήνει πίσω της η αναψυχή των καθημερινών επισκεπτών. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννίκο στην Παναγούδα 10 εργαζόμενοι διέθεσαν 30 συνολικά μέρες εργασίας. Αγοράστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν υλικά- ανταλλακτικά αξίας άνω των 5.000 ευρώ. «Δεν θα το αφήσουμε το δάσος» είπε ο κ. Γιαννίκος κι ο κ. Τσουρουκίδης έδειξε αμέσως την ικανοποίηση του.
Πίεση (με την καλή έννοια) προς την εταιρία ασκεί και ο σύλλογος της Αγίας Παρασκευής. Ο πρόεδρος κ. Απόστολος Λυκουρίνος περίπου εξασφάλισε την υπόσχεση αγοράς λαμπτήρων αφού το δάσος δεν έχει φως. Κι ο Δήμος Καβάλας δεν έχει λάμπες! Θα τις αγοράσει η εταιρία για να τις τοποθετήσει ο σύλλογος.
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς η έκταση του δάσους της Παναγούδας είναι μεγαλύτερη από 150 στρέμματα. Όλο το χρόνο το επισκέπτονται πολλοί άνθρωποι, η πράξη απέδειξε ότι οι περισσότεροι δεν το προσέχουν. Ο Δήμος Καβάλας δεν έχει προσωπικό κι έτσι μόνο εθελοντές και δωρητές μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό έγινε ήδη. Συγχαρητήρια και μπράβο σε όλους.